Palliatieve zorg op de (ansicht)kaart!

Palliatieve zorg op de (ansicht)kaart! van Agora Landelijk Ondersteuningspunt Palliatieve Zorg

Door: Agora Landelijk Ondersteuningspunt Palliatieve Zorg  27-05-2009
Trefwoorden: Zorg, Palliatief, Palliatieve

Beterschapskaarten en condoleancekaarten bestaan. Maar een mooie kaart, speciaal voor iemand die niet meer beter wordt en nog maar een beperkte tijd te leven heeft? Die krijg je niet op een presenteerblaadje aangeboden. De organisatie van de IDPZ nodigt u daarom uit om een zelfgemaakt ontwerp of tekst in te sturen, die u op een kaart voor een ongeneeslijk ziek persoon zou willen zetten. Een deskundige jury kiest 5 bijzondere inzendingen uit, waarvan in hoge oplage ansichtkaarten worden gemaakt. Deze kaarten worden landelijk verspreid rondom de IDPZ op 10 oktober 2009.

Insturen kan uiterlijk tot 29 juni 2009. Naast uw naam en adresgegevens, wil de jury graag weten waarom u deze tekst of afbeelding op een kaart zou willen zetten voor iemand die ongeneeslijk ziek is óf waarom u deze kaart graag zou willen ontvangen als u zelf ziek zou zijn of bent. De ansichtkaarten zijn verbonden aan de promotie rondom de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg.
Meer informatie en ons adres vindt u op www.idpz.nl.

Over de IDPZ
De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg op 10 oktober is er om wereldwijd mensen te laten weten dat palliatieve zorg bestaat. Rondom het internationale thema: “Discovering your voice” worden ook in Nederland diverse activiteiten in de regio georganiseerd. De gedachte achter dit thema is dat mensen ontdekken en beseffen wat hun eigen stem kan betekenen als het gaat om “de zorg” in de laatste levensfase.

In Nederland sterven naar schatting jaarlijks 70.000 personen aan kanker of een (andere) chronische aandoening. Deze mensen hebben in meer of mindere mate palliatieve zorg nodig. In Nederland zijn veel mogelijkheden als het gaat om palliatieve zorg, maar palliatieve zorg en haar mogelijkheden zijn nog niet altijd bekend. Hierdoor zijn mensen soms onnodig lang op zoek naar de juiste wegen. Door eerder aandacht te geven aan palliatieve zorg, kan de kwaliteit van leven van de patiënt en de naasten aanzienlijk verbeteren.

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg is een initiatief van Netwerk Palliatieve zorg voor Terminale patiënten Nederland (NPTN), in samenwerking met KWF Kankerbestrijding, Stichting Agora, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ) en de Vereniging van Integrale Kankercentra (VIKC).

Voor meer informatie en alle activiteiten kunt u ook kijken op www.dagvandepalliatievezorg.nl

Trefwoorden: Palliatief, Palliatieve, Zorg

Contact Agora Landelijk Ondersteuningspunt Palliatieve Zorg

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share