GreenLoans van start

GreenLoans van start van Greenloans

Door: Greenloans  29-07-2009
Trefwoorden: Duurzaam, Energie, Zonnepanelen

Goedkoper dan een hypotheek
Natuurlijk kan een consument ook een tweede hypotheek agsluiten, met een relatief lage rente. "Maar dan moet je de hele route naar de notaris volgen. Dat komt niet uit met een bedrag van 5.000 euro" vertelt Wilfried de Goeij, manager GreenLoans, de organisatie die de groene lening namens Fortis Bank in de markt zet. "Door een combinatie van regelingen van de overheid hebben we bovendien een lening in de markt gezet die goedkoper is dan een hypotheek met een vaste rente van 15 jaar".

Veel Voordelen
Besparing van notariskosten is niet het enige voordeel. Dankzij overheidssubsidie betaalt de consument een lage rente die ook nog aftrekbaar kan zijn in box 1. Bovendien is het geleende geld afkomstig uit groene fondsen van Fortis Groenbank. De Goeij: "Er is nóg een voordeel. Met zonnepanelen draag je niet alleen bij aan een groenere wereld, maar bespaar jezelf ook nog op je energiekosten".

Duurzaamheid als missie
De missie van GreenLoans is bij te dragen aan een duurzame maatschappij met de focus op energiebesparing. Om deze missie te vervullen werkt zij samen met duurzame energiepartijen die dezelfde missie hebben.

Duidelijkheid
Een ander belangrijk doel is duidelijkheid. De Goeij: "Bij ons weet de klant precies waar hij aan toe is. De aanvraagprocedure is eenvoudig en de voorwaarden zijn helder. De klant leent tegen een vaste rente van 5,8% en betaalt een vast bedrag per maand. Door de lening laagdrempelig te maken, hopen we zo bij te dragen aan een duurzame samenleving".

Meer weten?
Subsidie regeling SDE: www.senternovem.nl
Garantiergeling: www.gebk.nl
Energiebesparing: www.meermetminder.nl
Groene lening: www.greenloans.nl

Trefwoorden: Duurzaam, Duurzame Lening, Energie, Energiebesparingskrediet, Greenloans, Groene Lening, Meermetminder, Senternovem, Subsidie, Warmtepomp, Zonnepanelen,