Zelf energie opwekken dankzij GreenLoans

Zelf energie opwekken dankzij GreenLoans van Greenloans

Door: Greenloans  29-07-2009
Trefwoorden: Zonnepanelen, Warmtepomp, Zonnepaneel

Tot voor kort konden particulieren alleen duurzame energie ‘in huis’ halen als zij de investering direct betaalden. Kon dit niet? Dan waren een gewoon krediet of een tweede hypotheek ook nog opties. Beide opties zijn echter kostbaar.

Dat is nu anders. Per 15 juli 2009 heeft de overheid de garantieregeling voor duurzame leningen aangepast. Het gevolg is gunstig voor huiseigenaren: banken mogen een ‘groene lening’ vanaf € 5.000 aanbieden aan de consument.

Voordelig groen
Voorwaarde voor de groene lening is dat er een duurzame investering mee wordt gefinancierd. De groene lening is voordelig juist omdat deze ‘groen’ is.

De rente is laag en staat gedurende de looptijd vast. Deze looptijd is bovendien lang: maar liefst vijftien jaar. Tot slot is de rente in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Dankzij de groene lening kunt u als huiseigenaar dus een groene investering doen, tegen lage maandelijkse kosten en uw energielasten gaan omlaag.

Meer informatie
GreenLoans, onderdeel van Fortis Bank, is een van de partijen die de groene lening aanbieden. Kijk op onderstaande websites voor meer informatie over de mogelijkheden van een groene lening en over investeren in duurzame warmte.* www.greenloans.nl, www.senternovem.nl

Trefwoorden: Energielasten, Greenloans, Groene Hypotheek, Groene Lening, Senternovem, Warmtepomp, Zonnepaneel, Zonnepanelen,