Iron Mountain Digital lanceert escrow-diensten in Europa

Door: Iron Mountain Digital - Perscontacten  19-06-2007
Trefwoorden: Software, Informatiebeveiliging, Databescherming

Softwarelicentiehouders kunnen met behulp van de escrow-diensten van Iron Mountain Digital hun bedrijfskritische applicaties in continu veranderende omgevingen beschermen. Iron Mountain, met een klantportfolio dat 75 procent van de FTSE 100 omvat, ondersteunt met de escrow-diensten van technologiedochter Iron Mountain Digital zijn Europese klanten verder in het beschermen van bedrijfskritische informatie.

Als vooraanstaand leverancier van escrow-diensten fungeert Iron Mountain Digital als onafhankelijke partij. Softwarebedrijven en hun klanten beschikken dankzij de escrow-diensten van Iron Mountain Digital over een neutrale derde partij die beide partijen garanties biedt over het toegestane gebruik van software als ze tegenover elkaar komen te staan. Als het gaat om dergelijke vertrouwensovereenkomsten rondom softwarelicenties, kunnen softwareleveranciers een kopie van de broncode bij Iron Mountain Digital onderbrengen. Deze wordt vervolgens verspreid aan geïdentificeerde licentiehouders. Hiermee komt de leverancier tegemoet aan beveiligingseisen die de investeringen van klanten in applicaties beschermen. Klanten hebben immers altijd toegang tot de broncode. Softwarelicentiehouders kunnen dankzij de escrow-diensten van Iron Mountain Digital hun intellectuele eigendommen beschermen en voldoen aan hun compliance- en risicobeheerbeleid.

In zijn rol als onafhankelijke derde partij biedt Iron Mountain Digital zijn klanten de garantie dat deze in het geval van releaseproblemen toegang hebben tot de broncode. Daarnaast zijn er verificatiediensten om de ondergebrachte software te controleren op compleetheid, leesbaarheid en correctheid. Een verificatieprogramma herkent corrupte of beschadigde data en garandeert ook dat de configuratie- en installatiedocumentatie is te volgen en te implementeren. Als een softwareproducent releasecondities uitgeeft, zoals een faillissement, of de ontwikkeling of ondersteuning van een softwareproduct stopzet, biedt Iron Mountain Digital de broncode aan de gebruiker aan. Deze kan dan de ondersteuning van de applicatie zelf voortzetten en zijn bedrijf up-and-running houden. Iron Mountain biedt als onderdeel van zijn escrow-diensten ook toegang tot de Iron Mountain Connect Escrow Management Center-portal voor real-time escrow-beheer. Deze online tool biedt bedrijven de mogelijkheid om hun escrow-zaken online te beheren.

“Bedrijven hebben tegenwoordig een groot aantal bedrijfsapplicaties draaien op diverse afdelingen, waaronder financiën, sales en marketing. Ze moeten er te allen tijde vanuit kunnen gaan dat hun applicaties goed werken en hun investeringen beschermd zijn”, zegt Frédéric Bouzy, directeur Zuid-Europa, België en Nederland van Iron Mountain Digital. “Iron Mountain Digital heeft 25 jaar kennis en ervaring op het gebied van escrow en komt met gelokaliseerde diensten in geheel Europa tegemoet aan deze behoeften. We ondersteunen de contractonderhandelingen met oog voor de belangen van alle partijen. We bieden softwareleveranciers en hun klanten een betrouwbare partner met een brede escrow-ervaring.”

Iron Mountain Digital heeft op het hoofdkantoor van Iron Mountain in Londen een afdeling opgericht om de escrow-diensten aan te bieden en te ondersteunen. Daarnaast heeft het bedrijf speciale storage vaults voor escrow-materiaal in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland en Frankrijk.

# # #

Over Iron Mountain Digital
Iron Mountain Digital is de technologie-unit van Iron Mountain, Incorporated en een wereldwijde aanbieder van software en services voor de beveiliging, de archivering en het herstel van digitale data. Iron Mountain Digital biedt zijn veelomvattende oplossingen en service op het gebied van databescherming, -herstel en digitale archivering direct of via een wereldwijd net van partners aan. Het Amerikaanse hoofdkantoor van Iron Mountain Digital bevindt zich in Southborough, Massachusetts. Het Europese hoofdkantoor is in Frankfurt am Main (Duitsland) gevestigd. Meer informatie: www.ironmountaindigital.nl


Over Iron Mountain
Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM) in Boston, Massachusetts (VS), is wereldwijd leverancier van oplossingen voor Records Management en Data Protection. Iron Mountain is opgericht in 1951 en levert zijn diensten aan meer dan 90.000 zakelijke klanten in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Latijns-Amerika en de Pacific. Het bedrijf biedt oplossingen en diensten voor storage, bescherming en beheer van fysieke en digitale media. Hiertoe behoren onder andere consultancydiensten en disaster recovery-oplossingen. Bedrijven profiteren met de producten en oplossingen van Iron Mountain van kostenverlaging voor databeheer, een veilig beheer van bedrijfskritische informatie, risicobeheer voor compliancy en toegenomen bedrijfscontinuïteit. Het bedrijf heeft wereldwijd ruim 18.000 mensen in dienst en behaalde in 2006 een omzet van $2,4 miljard. Voor meer informatie: www.ironmountain.com of www.ironmountaindigital.nl


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Sabine Lakerveld
Tel.: 030-656 5070
E-mail: ironmountaindigital@lvtpr.nl

Iron Mountain Digital
Angelika Greil
Manager Marketing Europe
E-mail: mkt-digital-europe@ironmountain.com

Trefwoorden: Databescherming, Informatiebeveiliging, Software,

Contact Iron Mountain Digital - Perscontacten

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share