Adaptive Threat Management-oplossingen Juniper Networks vergroten productiviteit en verlagen beveili

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  09-03-2009
Trefwoorden: Adaptive Threat Management

Adaptive Threat Management-oplossingen Juniper Networks vergroten productiviteit en verlagen beveiligingsrisico’s
Dynamische beveiligingsarchitectuur met netwerkbreed inzicht en controle zorgt voor lagere TCO

Schiphol-Rijk, 9 maart 2009 – Juniper Networks lanceert de Adaptive Threat Management Solutions. Deze oplossingenreeks vergroot de medewerkersproductiviteit binnen overheden en bedrijven, en verlaagt tegelijkertijd beveiligingsrisico’s en de Total Cost of Ownership (TCO). Juniper Adaptive Threat Management Solutions zijn gebaseerd op de meest dynamische en schaalbare beveiligingsinfrastructuur en halen het uiterste uit het portfolio van beveiligings- en netwerkproducten van Juniper Networks. Deze bieden real-time bescherming en netwerkbreed inzicht en controle, zelfs in heterogene netwerken.

De Adaptive Threat Management Solutions zijn gebaseerd op een flexibel ‘pay-as-you-grow’-model dat risico’s verlaagt, productiviteit verhoogt en zorgt voor een lagere TCO. Bedrijven profiteren dankzij deze aanpak van een naadloos te integreren, modulair productportfolio met de volgende oplossingen van Juniper Networks:
- nieuwe SRX-servicesgateways;
- Network Access Control-oplossing (NAC);
- Unified Access Control- en Secure Access SSL VPN-technologie (UAC en SA) met nieuwe, op standaarden gebaseerde interoperabiliteitsfunctionaliteit;
- Security Threat Response Manager (STRM);
- Network and Security Manager (NSM) met geavanceerd netwerkbeheer en bedreigingsrapportages;
- bewezen beveiligings- en netwerktechnologieën, zoals de Secure Services Gateways (SSG’s), Integrated Security Gateways (ISG’s), Intrusion Detection and Prevention-apparaten (IDP) en het WX-platform voor applicatieversnelling.

Bedrijven besparen met de Adaptive Threat Management-oplossingen van Juniper tot ruim tachtig procent aan stroomverbruik, tachtig procent aan rackruimte en meer dan vijftig procent aan netwerkbeheerkosten. De oplossingenreeks biedt als eerste in de markt bedrijfsbrede toegangscontrole. Bedrijven kunnen de kosten voor wachtwoordondersteuning aanzienlijk reduceren. Door de improductieve tijd voor inlog en beheer met twee minuten per keer terug te dringen met Juniper Networks, bespaart een bedrijf met 10.000 medewerkers miljoenen dollars per jaar.

Organisaties waarin het netwerk essentieel is voor zakelijk succes, moeten snel kunnen innoveren en applicaties inzetten die de zakelijke en IT-flexibiliteit vergroten. Met telewerken, outsourcing en offshoring stimuleren ze de productiviteit. De zoektocht naar flexibiliteit en productiviteit resulteert echter vaak in hoge kosten en beveiligingsrisico’s. Interne en externe bedreigingen die voortkomen uit de huidige economische crisis, zorgen voor nog meer gevaren. Juniper biedt met zijn Adaptive Threat Management Solutions een oplossing voor deze problemen. Klanten profiteren met dit aanbod van de meest kostenefficiënte en geavanceerde beveiligingsfunctionaliteit.

“De implementatie van IT-beveiliging vereist intelligente oplossingen die beveiliging op verschillende apparaten kunnen coördineren, bedreigingen op elke netwerklaag identificeren en real-time reageren op veranderingen. Dit is met name belangrijk in een tijd waarin bedrijven kosten willen verlagen en zich toch moeten beschermen tegen nieuwe bedreigingen”, zegt Jeff Wilson van Infonetics Research . “De Adaptive Threat Management Solutions van Juniper bieden klanten een aanpak voor productiviteitsverhoging met minder risico’s en een lagere TCO. De combinatie tussen effectieve beveiligingsbeheertools, automatisering van IT-taken en een dynamische beveiligingsomgeving ontlast de bedrijfsmiddelen. Bedrijven worden hierdoor flexibeler en kunnen zich richten op innovatie.”

De Juniper Adaptive Threat Management Solutions bieden de volgende voordelen.
- Minder risico’s – Juniper biedt met verbeterde Secure Access SSL VPN 3.0- en UAS 6.4 single sign-on-functionaliteit de eerste oplossing voor bedrijfsbrede toegangscontrole. Deze coördineert lokale en remote toegang, en ondersteunt zo een wereldwijd beveiligingsbeleid. Adaptive Threat Management Solutions vereenvoudigen veilige netwerktoegang voor gasten. De SRX 300-servicesgateways zorgen voor applicatietoegangscontrole in grote datacenters met een op identiteit gebaseerd ‘follow-me’-firewallbeleid.
- Lagere TCO – Dankzij de ‘pay-as-you-grow’-flexibiliteit van de SRX-hardware en een Service-Oriented Architecture verlagen bedrijven de TCO van stroomverbruik en rackruimte met meer dan tachtig procent. UAC van Juniper ondersteunt nu ook het IF-MAP-protocol, de nieuwste open standaard van Trusted Network Connect (TNC) van de Trusted Computing Group. Dit protocol ondersteunt gestandaardiseerde, dynamische beveiligingsintegratie in een groot aantal netwerk- en beveiligingscomponenten. Gebruikers kunnen hierdoor systemen van verschillende leveranciers implementeren.
- Hogere productiviteit – Secure Access SSL en UAC stellen remote gebruikers in staat wereldwijd met één login door NAC beschermde middelen te benaderen. Dit verhoogt de medewerkersproductiviteit, ontlast de helpdesk en vereenvoudigt het IT-beheer.

“De huidige hoge-prestatienetwerken moeten netwerkbreed en real-time bescherming bieden tegen uiteenlopende bedreigingen”, zegt Mark Bauhaus, vicepresident en algemeen directeur Service Layer Technologies van Juniper Networks. “Alleen Juniper biedt de flexibele oplossingen die allesomvattende bescherming mogelijk maken en de netwerktransparantie en -controle maximaliseren.”

Klanten profiteren via de J-Partners en J-Care Technical Services van Juniper van proactieve netwerkintelligentie- en ondersteuningsdiensten. Hierdoor versnellen ze de inzet van omzetgenererende mogelijkheden en zorgen zo voor hogere productiviteit en klanttevredenheid. Vanuit Juniper Financing Advantage beschikken klanten over financiering tegen concurrerende tarieven. Zo kunnen ze hun business vergroten en tegelijkertijd de TCO verlagen en risico’s minimaliseren.

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net of bezoek de speciale Juniper Networks Data Center Infrastructure Solutions-website.

Voor meer informatie:
Juniper Networks
Rebecca Cradick
Tel.: +44 (0)1372 385 655
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: [email protected]


Trefwoorden: Adaptive Threat Management

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share