Atos Origin en Cordys tekenen wereldwijde samenwerkingsovereenkomst

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  02-06-2008
Trefwoorden: Business Process Management, Cordys

Atos Origin en Cordys tekenen wereldwijde samenwerkingsovereenkomst

Samenwerking richt zich op leveren van innovatieve BPM-oplossingen op basis van Service-Oriented Architectures

Paris/Putten, 2 juni 2008 – Internationaal IT-dienstenleverancier Atos Origin en Cordys, toonaangevend leverancier van Business Process Management software, hebben een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst gesloten. Binnen deze overeenkomst leveren beide bedrijven gezamenlijk hoogwaardige en innovatieve Business Process Management-oplossingen (BPM) aan klanten. Daarbij combineren zij de Business Process Management Suite (BPMS) van Cordys met de advies-, integratie- en beheerdiensten van Atos Origin.

Atos Origin ondersteunt Cordys wereldwijd bij het leveren van zijn Business Process Management Suite. Met deze oplossing kunnen bedrijven hun processen ontwerpen, uitvoeren, monitoren en verbeteren binnen verschillende systemen en applicaties. Zij kunnen daarbij op een efficiënte manier procesgeoriënteerde, samengestelde applicaties ontwikkelen en deze gedurende de gehele levenscyclus onderhouden. Dat kan ongeacht de onderliggende werkstroom, gebruikte taal, gebruikersregels of applicaties.

Jan Baan, CEO Cordys: “Wij zijn bijzonder verheugd met Atos Origin als nieuwe wereldwijde servicespartner. Atos Origin is een van de weinige bedrijven die het volledige pakket van consulting, systeemintegratie en outsourcingdiensten op wereldwijde schaal kunnen leveren. Voor Cordys is deze samenwerking een natuurlijke uitbreiding van de activiteiten, die ons verder ondersteunt bij het leveren van onze Business Process Management Suite aan een veel bredere markt.”

Pieter Buijs, Chief Technology Officer van Atos Origin. “Atos Origin is er sterk van overtuigd dat de Business Process Management Suite van Cordys van unieke waarde is in de huidige competitieve markt. Het snel ontwerpen en aanpassen van bedrijfsprocessen, in samenhang met het onderliggende informatiesysteem is cruciaal om operationele effectiviteit en lagere IT-kosten te realiseren. De suite van Cordys stelt ons in staat sneller te reageren op klantvragen. Ook kunnen we de onderhoudskosten van verschillende applicaties in verschillende landen terugdringen. Verder bieden we wereldwijde organisaties één platform voor het distribueren van beleidsregels, procedures, presentaties en documenten. Door onze expertise in Business Process Management te combineren met de hoogwaardige oplossingen van Cordys, bieden we onze klanten significante toegevoegde waarde bij hun initiatieven voor het verbeteren van de bedrijfsvoering.”

BPM is een speerpunt van Atos Origin. Het bedrijf heeft al verschillende BPM-oplossingen bij klanten geïmplementeerd. De omzet op dit gebied nam in het laatste jaar met meer dan 30 procent toe. Met BPM kunnen internationaal opererende bedrijven de juiste informatie op het juiste moment delen. Atos Origin implementeert de Cordys-suite als een complete oplossing en benut daarvoor alle eigen skills en diensten. Atos Origin hanteert daarbij een volwaardig leveringsmodel met de volgende componenten.

• Businessconsultancy. Binnen dit kader stelt Atos Origin de bedrijfskansen en -voordelen vast, zowel in zakelijke als in technische zin.
• Technische consultancy. Hierbij onderzoekt Atos Origin de wijze waarop de Cordys-suite in de bestaande of geplande infrastructuur in te passen is. Ook wordt bepaald hoe de nieuwe omgeving interacteert met andere nieuwe of oude (legacy-)systemen.
• Evaluatie en pakketselectie.
• Systeemontwikkeling, -integratie en -inzet.
• Applicatiebeheer en ondersteuning.
• Applicatiehosting.

###

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van € 5,8 miljard in veertig landen met een werknemers-aantal van 50.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie: http://www.atosorigin.com.


Over Cordys
Cordys (www.cordys.com) levert hoogwaardige Business Process Management-oplossingen voor Global 2000-bedrijven. De unieke, op Service-Oriented Architecture (SOA) gebaseerde oplossing van Cordys voorziet in het sneller en beter ontwerpen, uitvoeren, monitoren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Bedrijven in verschillende markten wereldwijd kiezen Cordys voor de verbetering van hun bedrijfsprestaties. Deze optimalisatie is mogelijk doordat IT-systemen dankzij Cordys continu real-time geoptimaliseerd kunnen worden binnen een codevrije omgeving. Cordys heeft naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, kantoren in andere landen van Europa en in China, India en Noord- en Zuid-Amerika.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans / Sabine Lakerveld
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Business Process Management, Cordys

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share