Beveiliging bedrijfsnetwerken nog steeds ondermaats

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  02-07-2008
Trefwoorden: Bedrijven, Beveiliging, Netwerken

Beveiliging bedrijfsnetwerken nog steeds ondermaats
Onderzoek Dimension Data: 19 procent draadloze bedrijfsnetwerken niet beveiligd

Barneveld, 2 juli 2008 – 19 procent van de zakelijke draadloze netwerken is niet beveiligd. Dat blijkt uit recent onderzoek van Dimension Data, leverancier van netwerkinfrastructuur- en (IP-)telefonieoplossingen. Onlangs voerde het bedrijf voor de vijfde opeenvolgende keer een ‘wardrive’ uit om de veiligheid van draadloze netwerken in kaart te brengen. In totaal onderzocht het bedrijf 884 draadloze netwerken van bedrijven en particulieren in Nederland. Tijdens deze wardrive bleek dat 19 procent van de zakelijke draadloze netwerken geen zichtbare beveiliging gebruikt.

Dat de beveiliging van draadloze bedrijfsnetwerken nog steeds voor verbetering vatbaar is, blijkt eveneens uit het lage beveiligingsniveau van de beveiligde zakelijke draadloze netwerken. 43 procent van de draadloze bedrijfsnetwerken is namelijk beveiligd met de verouderde WEP-encryptie. Deze codering is door hackers eenvoudig te kraken. Slechts 39 procent van de bedrijven beveiligt zijn draadloze netwerk wel adequaat met geavanceerdere WPA- of WPA2-versleuteling.

In vergelijking met twee jaar geleden, bij de vierde wardrive, is het beveiligingsniveau slechts marginaal verbeterd. Toen was 28 pocent van de bedrijfsnetwerken niet beveiligd.

“Gezien de ontwikkelingen betekent dit, dat de achterstand van de netwerkbeveiliging alleen maar groter is geworden”, zegt Pieter Molen, Manager Consultancy Services bij Dimension Data Nederland. “Het gebruik van draadloze bedrijfsnetwerken is de afgelopen twee jaar namelijk zienderogen toegenomen. Het beveiligingsniveau heeft over het algemeen echter geen gelijke tred gehouden met deze toename. Hackers hebben de laatste tijd ook niet stilgezeten. Ze gebruiken continu nieuwe, geavanceerde technieken en slimme trucs om netwerken binnen te dringen.”

###

Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van diensten en oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen en ondersteunen. Het bedrijf combineert expertise in netwerken, beveiliging, besturingsomgevingen, storage- en contactcentertechnologie met advies op het vlak van integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen.
Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.

Dimension Data
Erik Bakker
Tel.: 0342 402 546
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Sabine lakerveld
Tel.: 030 65 65 070
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Bedrijven, Beveiliging, Netwerken

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share