Business Software Alliance lanceert Risico Alarm-campagne

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  24-10-2006
Trefwoorden: Software, Bsa, Illegale Software

Amsterdam, 23 oktober 2006 – De Business Software Alliance (BSA), het samenwerkingsverband van softwareleveranciers en hardwarepartners tegen illegale software, lanceert de Risico Alarm-campagne. Als onderdeel van de campagne gaat de BSA tussen oktober 2006 en medio 2007 op grote schaal controles uitvoeren in verschillende bedrijfssectoren en regio’s. Met de campagne richt de BSA zijn pijlen onder andere op de industriële, de financiële, de uitzend-, transport- en logistieke sector, gemeente- en gezondheidsinstellingen en de reisbranche.

De BSA zal de komende periode ook brancheorganisaties betrekken bij de Risico Alarm-campagne. Brancheorganisaties die willen samenwerken met de BSA, mogen gebruikmaken van een zogenaamde legalisatieperiode voor hun leden. Deze legalisatieperiodes zullen door de BSA in samenwerking met de brancheorganisaties worden vastgesteld en gecommuniceerd. Ze omvatten een periode van enkele maanden waarbinnen leden van de brancheorganisaties zonder verdere consequenties illegaal softwaregebruik kunnen melden bij de BSA. Bedrijven die zich aanmelden krijgen hulp bij de verwijdering van de illegale software en de aanschaf van legale softwarelicenties. Na het verstrijken van de legalisatieperiode zullen de controles worden hervat.

De BSA heeft met het oog op de campagne een speciale website geopend – www.risicoalarm.nl –, die bedrijven informeert hoe ze hun bedrijfssoftware veilig en legaal kunnen beheren. Onderzoek in opdracht van de BSA wees uit dat in 2005 gemiddeld 30% van de zakelijke software die in Nederland werd gebruikt, illegaal was. In veel gevallen blijkt dat ondernemingen zich onvoldoende bewust zijn van het feit dat zij gebruikmaken van illegale software. Op de website vinden bedrijven daarom de Health Check Tool waarmee ze makkelijk en snel kunnen nagaan hoe groot het risico is dat ze lopen op het vlak van softwaremanagement. Ook geeft de tool praktische aanwijzingen voor effectief beheer van softwaremiddelen.

# # #

Business Software Alliance (BSA)
De Business Software Alliance (BSA) richt zich op het bevorderen van een veilige en legale digitale wereld. De BSA fungeert als spreekbuis van de commerciële softwaremarkt en hardwarepartners in de richting van overheden en de internationale markt. Leden van de organisatie behoren tot de snelst groeiende industrie ter wereld. De BSA-programma’s ondersteunen technologie-innovatie op basis van educatie en beleidsinitiatieven die bescherming van auteursrechten, cyber-beveiliging, handel en e-commerce bevorderen. BSA-leden zijn onder andere Adobe, Apple, Autodesk, Avid, Bentley Systems, Borland, CNC Software/Mastercam, Internet Security Systems, LMS, Macromedia, Mamut, McAfee, Microsoft, Microstar, Nemetschek, OVG, PTC, SolidWorks, Sybase, Symantec, The MathWorks, UGS en WRQ. Voor meer informatie: www.bsa.org/netherlands.

Trefwoorden: Bsa, Illegale Software, Piraterijl, Software,

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share