Cordys benoemt Buford C. Alexander tot non-executive director binnen raad van bestuur

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  08-10-2008
Trefwoorden: Buford, Cordys,

Cordys benoemt Buford C. Alexander tot
non-executive director binnen raad van bestuur
Voormalig directeur van McKinsey versterkt wereldwijd toonaangevend leverancier in next generation Business Process Management-software

Putten, 8 oktober 2008 – Cordys, wereldwijd toonaangevend leverancier van next generation Business Process Management-software (BPM), heeft Buford C. Alexander benoemd tot lid van de raad van bestuur. Alexander is voormalig directeur van McKinsey & Company, zijn consultancycarrière omspant 30 jaar. In de afgelopen jaren heeft hij een diepgaande kennis verworven in de sectoren technologie, bankwezen en consumentenproducten.

In zijn tijd bij McKinsey & Company stichtte Alexander de European Corporate Finance Practice die zich richt op transformaties, fusies en overnames (M&A) en turnaround- en post-merger-management. Gedurende deze periode hield hij zich ook bezig met vraagstukken op het gebied van nationale concurrentieposities. Alexander deed dit als McKinsey-adviseur van de Nederlandse regering, via het McKinsey Global Institute en als voorzitter van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland.

“De afgelopen 30 jaar heb ik mij gericht op het vormgeven van en leidinggeven aan de reorganisatie van wereldwijd opererende Europese multinationals”, zegt Alexander. “Hier was een heldere, zakelijke visie voor nodig, die kansen voor wereldwijd leiderschap kon identificeren. Cordys is een tought leader in de BPM-sector en leverancier van next generation oplossingen die in het verleden vaak beloofd, maar slechts zelden gerealiseerd werden. Ik ben daarom vereerd dat ik mij mag inzetten voor een bedrijf dat toonaangevend is in zijn sector. Een bedrijf dat zijn klanten, van welke omvang ook, in staat stelt het maximale te halen uit BPM.”

“De komst van een dergelijk ervaren en gerenommeerd persoon beschouwen wij als een grote toegevoegde waarde voor de raad van bestuur van Cordys”, zegt Jan Baan, oprichter, Executive Chairman en CEO van Cordys. “De ervaring en expertise van Alexander zijn een enorme aanwinst voor Cordys. Hij weet uit eerste hand wat de grootste uitdagingen zijn waar bedrijven wereldwijd mee te maken hebben. Dat inzicht zal Cordys helpen om zijn klanten te ondersteunen bij het aanzienlijk sneller doorvoeren van veranderingen, wat ze helpt bij het innoveren van hun bedrijfsvoering en het ontwikkelen van een echte klantgerichte filosofie.”

De Amerikaan Buford C. Alexander behaalde een Bachelor in Wiskunde en Economie aan de Rice University in Houston, Texas. Daarnaast is hij in het bezit van een MBA van de Harvard Business School. Hij ging in 1976 werken bij McKinsey in Los Angeles, Californië, en verhuisde in 1981 naar Amsterdam.

Naast zijn werk voor McKinsey is Alexander actief in de besturen van een aantal non-profitorganisaties. Zo is hij voorzitter van de Holland American Friendship Foundation en was hij acht jaar voorzitter van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland. Hij had tevens zitting in de directies van de Fulbright Commission in Nederland en het John Adams Institute.

Voor zijn inzet ter verbetering van de culturele, zakelijke en educatieve relatie tussen de Verenigde Staten en Nederland werd hij in mei 2001 door Koningin Beatrix benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

####

Over Cordys
Cordys is een wereldwijde leverancier van software voor bedrijfsprocesinnovatie. Het vooraanstaande Business Operations Platform van Cordys bestaat uit een complete suite voor de volgende generatie Business Process Management (BPM) en Business Activity Monitoring (BAM), en uit een open, geïntegreerde set van tools en technologieën, waaronder Composite Application Framework (CAF), Master Data Management (MDM) en SOA Grid. Het Cordys-platform stelt klanten in staat de snelheid van verandering drastisch te verhogen. Hierdoor veranderen zij de bedrijfsvoering dermate om een echte, klantgerichte bedrijfsvoering te realiseren. Wereldwijd hebben Global 2000-bedrijven gekozen voor Cordys om hun bedrijfsprestaties te verbeteren om een hogere productiviteit en veiligheid en een kortere time-to-market te realiseren, en daarnaast sneller te kunnen inspelen op veranderende eisen vanuit de markt. Cordys heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China, India en Israel.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans / Paul Maris
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: cordys@lvtpr.nl

Trefwoorden: Buford, Cordys,

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share