Cordys en Powel bieden energiebedrijven totaaloplossing voor slimme energiemeters

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  22-09-2008
Trefwoorden: Energiemeters, Cordys, Powel,

Cordys en Powel bieden energiebedrijven totaaloplossing voor slimme energiemeters
Bedrijven bundelen krachten voor energiesector en tonen oplossing op Smart Metering Europe-event

Trondheim, Norwegen, Putten, Nederland, 22 september 2008 – Cordys en Powel combineren hun expertise en bieden een unieke geïntegreerde totaaloplossing voor slimme energiemeters. Met het EKKO-platform automatiseren energiemaatschappijen werkprocessen rondom slimme energiemeters zodat bijvoorbeeld event- en foutmeldingen snel en efficiënt zijn af te handelen. Cordys en Powel presenteren EKKO tijdens het Smart Metering-evenement, dat plaatsvindt van 22 tot 24 september 2008 in Amsterdam.

EKKO biedt energieleveranciers aanzienlijke kostenbesparingen bij het afhandelen van de eventuele uitval of storingen (exception handling). Vervolgens levert het platform door de snelle en efficiënte afhandeling ook een belangrijke bijdrage aan de klanttevredenheid. Voorbeelden van deze processen zijn fraudedetectie, het vervangen van defecte meters, het verhuizen van klanten, wisselen van energieleverancier en het verschaffen van informatie over real-time energieverbruik. Daarnaast is de interactie met marktpartijen eenvoudig te integreren.

EKKO is een koppeling van de geavanceerde open software van Powel voor het uitlezen en bewerken van data van ‘slimme energiemeters’ en het BPM-platform van Cordys, dat interne processen automatiseert en beheert. EKKO is een compleet beheerplatform dat voorziet in centrale controle over het gehele proces, een geautomatiseerde workflow, flexibiliteit en schaalbaarheid. De oplossing is eenvoudig te integreren met verschillende back-endsystemen, waaronder de ERP- en facturatieplatformen.

“De veranderingen in de energiemarkt gaan razendsnel. Cordys helpt energiebedrijven om de flexibiliteit van de ICT-omgeving verder te verbeteren om zo de business optimaal van dienst te kunnen zijn bij het inspelen op ontwikkelingen. De introductie van smart metering is daar een mooi voorbeeld van”, zegt Ron Matser, vicepresident Strategic Alliances van Cordys. “Met EKKO bieden we samen met Powel hiervoor nu een krachtige oplossing.”

“De open aanpak van Powel gecombineerd met Cordys is een schoolvoorbeeld van hoe we klanten optimaal kunnen bedienen”, zegt Frode Solem, vicepresident Smart Metering bij Powel Energy Management. “De klant heeft de beschikking over een efficiënte en effectieve software-engine die zijn waarde meer dan bewezen heeft. Deze engine wordt gekoppeld aan de gerenommeerde Cordys BPM-oplossing, die processen en workflows automatiseert. Samen bieden we met EKKO een grote toegevoegde waarde voor energiemaatschappijen.”

###

Over Powel
Powel ASA, gevestigd in Trondheim, Norway, levert bedrijfskritische softwareoplossingen en gerelateerde diensten die specifiek zijn ontwikkeld om energiebedrijven en openbare nutsbedrijven te helpen met het verbeteren van hun dagelijkse operationele processen en de kwaliteit van hun dienstverlening. Het bedrijf is een marktleider op het gebied van Smart Metering-, generatie-, netbeheer- en watermanagementoplossingen, met vestigingen in Noorwegen, Zweden, Nederland en Noord-Amerika., Powel ASA, opgericht in 1996, is een beursgenoteerd bedrijf met meer dan 220 werknemers en meer dan tien jaar ervaring. Voor meer informatie: www.powel.com.

Over Cordys
Cordys is een wereldwijde leverancier van software voor bedrijfsprocesinnovatie. Het toonaangevende Business Operations Platform van Cordys bestaat uit een complete suite voor de volgende generatie Business Process Management (BPM) en Business Activity Monitoring (BAM) en een open, geïntegreerde set van tools en technologieën waaronder een Composite Application Framework (CAF), Master Data Management (MDM) en een SOA Grid. Het Cordys-platform stelt klanten in staat de snelheid van verandering drastisch te verhogen. Hierdoor veranderen zij de bedrijfsvoering dermate om een echte, klantgerichte bedrijfsvoering te realiseren. Wereldwijd hebben Global 2000-bedrijven gekozen voor Cordys om hun bedrijfsprestaties te verbeteren om een hogere productiviteit en veiligheid en een kortere time to market te realiseren en daarnaast sneller in te kunnen spelen op veranderende eisen vanuit de markt. Cordys heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China, India en Israel.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:


Voor meer informatie:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans / Sabine Lakerveld
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Cordys, Energiemeters, Powel,

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share