Cordys: wereldwijde kredietcrisis stimuleert inzet BPM-oplossingen

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  26-11-2008
Trefwoorden: Bpm, Kredietcrisis, Cordys

Cordys: wereldwijde kredietcrisis stimuleert inzet BPM-oplossingen
Falen van traditionele bedrijfsapplicaties drijfveer voor BPM-adoptie

Putten, 26 november 2008 – Wereldwijde en gereguleerde markten vereisen in toenemende mate een zeer hoog flexibiliteitsniveau van bedrijfsprocessen, -controle en -transparantie. Dit is volgens Cordys, wereldwijd toonaangevend leverancier van next-generation Business Process Management-software (BPM), een direct gevolg van de huidige economische crisis.

Jan Baan, oprichter, Chairman en CEO van Cordys: “Het wordt steeds duidelijker dat platformen voor bedrijfsapplicaties, zoals ERP en CRM, niet flexibel genoeg zijn voor de snelle veranderingen in operationeel management, die noodzakelijk zijn in het huidige economische klimaat. Dit heeft de afgelopen maanden aanzienlijke gevolgen gehad voor het zakelijke landschap.”

“De ineenstorting van de grote financiële instellingen en de uitdagingen waarmee veel andere bedrijven te maken hebben,zullen leiden tot meer reorganisaties, tot kostenbesparende programma’s en tot overnames en fusies”, zegt Baan. “Tegelijkertijd realiseren bedrijven zich dat ze moeten innoveren en zich zo snel mogelijk moeten aanpassen aan de veranderende situatie zonder gehinderd te worden door tijdrovende en kostbare IT-projecten.”

Flexibele bedrijven zijn in staat zich aan te passen aan veranderingen, markttrends en ontwikkelingen op het vlak van standaarden en regelgeving met minimale kosten en verkorte time to market. Dit is volgens Cordys mogelijk met behulp van Business Process Management-oplossingen. Bij elk bedrijf is sprake van processen die bepalend zijn voor hoe het functioneert, winst maakt en ondersteuning biedt aan klanten, leveranciers en anderen. De onderscheidende elementen van een bedrijf zitten verweven in zijn unieke bedrijfsprocessen. Daardoor worden bedrijfsprocessen voor ondernemingen tot strategische en bedrijfskritische voordelen – vooral in het huidige economische klimaat.

Een recent onderzoek van analistenbureau Gartner meldt dat de BPM-markt gegroeid is van 1,229 miljard dollar in 2006 tot 1,692 miljard dollar in 2007. Het resultaat is dat BPMS een groot gedeelte van de Application Infrastructure Market voor zijn rekening neemt: van 9,8 procent in 2006 tot 11,95 procent in 2007. Dit is een toename van 37,7 procent van jaar op jaar. Cordys voorspelt dat de vraag naar zijn Business Operations Platform (BOP) blijft groeien nu bedrijven de gevolgen van de kredietcrisis beginnen te merken en daaronder lijden als gevolg van inefficiënte en lastig te beheren processen.

Baan: “Bedrijven realiseren zich langzamerhand dat de herstructurering van activiteiten en een effectieve BPM-strategie ze aanzienlijke bedrijfsvoordelen oplevert. Als resultaat zien we bij Cordys een enorme groei van bedrijfskansen in onze markt.”

###
Over Cordys
Cordys is een wereldwijde leverancier van software voor bedrijfsprocesinnovatie. Het toonaangevende Business Operations Platform van Cordys bestaat uit een complete suite voor de volgende-generatie Business Process Management (BPM) en Business Activity Monitoring (BAM), en een open, geïntegreerde set van tools en technologieën, waaronder een Composite Application Framework (CAF), Master Data Management (MDM) en een SOA Grid. Het Cordys-platform stelt klanten in staat de snelheid van verandering drastisch te verhogen. Hierdoor veranderen zij de bedrijfsvoering dermate om een echte, klantgerichte bedrijfsvoering te realiseren. Wereldwijd hebben Global 2000-bedrijven gekozen voor Cordys om hun bedrijfsprestaties te verbeteren om een hogere productiviteit en veiligheid en een kortere time to market te realiseren, en daarnaast sneller te kunnen inspelen op veranderende eisen vanuit de markt. Cordys heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China, India en Israël.
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans / Paul Maris
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: cordys@lvtpr.nl

Trefwoorden: Bpm, Cordys, Kredietcrisis,

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share