DAS kiest Dimension Data voor nieuw LAN-communicatienetwerk

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  09-07-2009
Trefwoorden: Das, Lan-communicatienetwerk


DAS kiest Dimension Data voor nieuw LAN-communicatienetwerk
LAN/WAN-integratie en lagere ICT-beheerkosten door nieuw communicatienetwerk

Barneveld, 9 juli 2009 – Rechtsbijstandverzekeraar DAS selecteert Dimension Data voor de volledige vernieuwing en het onderhoud van het Local Area Network (LAN) en het Wide Area Network (WAN). De nieuwe infrastructuur heeft betrekking op zes vestigingen van DAS: Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Groningen, Rijswijk en Roermond. Tevens wordt een LAN-beheeroplossing geïmplementeerd waarmee DAS het operationeel beheer van de LAN-infrastructuur centraal kan uitvoeren. ICT-beheerders van DAS worden opgeleid voor zelfstandig beheer van de nieuwe LAN-infrastructuur.

DAS gaat over tot vervanging van zijn communicatie-infrastructuur omdat het bestaande netwerk niet meer aansluit op de huidige wensen van beheer en betrouwbaarheid. Daarnaast heeft DAS nieuwe vestigingen geopend, waardoor een nieuw infrastructuurontwerp nodig is. Het netwerkontwerp van Dimension Data biedt DAS een redundante, stabiele en toekomstvaste LAN-infrastructuur die eenvoudig uitbreidbaar is en gereed is voor gebruik van Voice over IP. Dit is mede noodzakelijk om alle nieuwe incassokantoren aan te kunnen sluiten op de centrale infrastructuur. Het nieuwe, centraal beheerbare netwerk wordt volledig gebaseerd op Cisco-technologie.

Onderdeel van de overeenkomst is de levering van onderhoudsservices door Dimension Data (Dimension Data Uptime). Deze services zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar inzetbaar en hebben tot doel de bedrijfscontinuïteit te garanderen en potentiële verstoringen proactief en snel te verhelpen.

“We hebben vertrouwen in onze keuze voor Dimension Data”, aldus Robert Balk, Senior ICT-beheerder bij DAS. “Met een Request for Proposal procedure (RfP) hebben wij gekozen voor de beste aanbieder voor dit omvangrijke project. Het volledige aanbod van Dimension Data, zijn uitgebreide kennis, ervaring en technische knowhow, in combinatie met de beste prijs-kwaliteitverhouding waren doorslaggevend om voor Dimension Data te kiezen.”

“Het nieuwe communicatienetwerk zal ons in staat stellen om de Total Cost of Ownership significant te verminderen, mede door het verlagen van de beheerkosten”, vervolgt Martin Epskamp, Manager ICT Operations bij DAS.

Nico Vliex, Sales Director van Dimension Data: “Wij richten ons al jaren succesvol op het adviseren, ontwerpen, implementeren, beheren en beveiligen van IP-communicatieoplossingen. Wij zien in toenemende mate dat onze diepgaande expertise van communicatie-infrastructuren door veel bedrijven wordt gewaardeerd. Ik ben verheugd dat DAS de keuze voor Dimension Data heeft gemaakt en kijk uit naar een langdurige en strategische samenwerking.”

###
Over DAS
DAS is de juridische specialist voor particulieren, het mkb en zzp-ers en biedt rechtsbijstand, juridisch advies, incassodiensten en consultancy, training en detachering op het gebied van credit management. DAS is in Nederland en in Europa de grootste gespecialiseerde rechtsbijstandverzekeraar. In 2008 behandelde DAS in Nederland ruim 94.000 zaken, op meer dan 40 verschillende rechtsgebieden. DAS biedt particulieren en bedrijven daarnaast juridisch advies tegen een aantrekkelijk uurtarief. Op het gebied van incasso biedt DAS een breed dienstenpakket dat varieert van het uitbesteden van facturatie en debiteurenbeheer tot en met het minnelijke en gerechtelijke incassotraject en consultancy en detachering op het gebied van credit management. Voor meer informatie: www.das.nl.

Over Dimension Data
Dimension Data plc (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van diensten en oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen plannen, bouwen en ondersteunen. Dimension Data combineert expertise op het gebied van netwerken, security, besturingsomgevingen, storage- en contactcentertechnologie met unieke vaardigheden op het gebied van consulting, integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen. Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.Dimension Data
Erik Bakker 
Tel.: 0342 402 546
E-mail: erik.bakker@eu.didata.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR "
Lianne van Dijk
Tel.: 030 65 65 070
E-mail: dimensiondata@lvtpr.nlTrefwoorden: Das, Lan-communicatienetwerk

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share