Dimension Data breidt Unified Communications-aanbod uit met Microsoft Office Communications Server

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  16-02-2009
Trefwoorden: Microsoft

Dimension Data breidt Unified Communications-aanbod uit met Microsoft Office Communications Server
Met Office Communications Server 2007 Release 2 biedt Dimension Data optimale UC-oplossingen

Barneveld, 16 februari 2009 – Dimension Data voegt Microsoft Office Communications Server 2007 Release 2 toe aan zijn Unified Communications-aanbod. Klanten kunnen hierdoor kiezen uit meer oplossingen, terwijl Dimension Data uitgebreidere mogelijkheden heeft om oplossingen te ontwerpen en implementeren die optimaal aansluiten bij de behoeften van klanten.

“Meer dan ooit hebben onze klanten behoefte aan innovatieve, betrouwbare en schaalbare oplossingen. Met Microsoft Office Communications Server 2007 Release 2 kunnen ze hun bedrijfscommunicatie stroomlijnen, kosten besparen en productiviteit verhogen”, zegt Peter Menadue, Group General Manager Microsoft Solutions bij Dimension Data. “Microsoft Office Communications Server 2007 Release 2 is een krachtig platform met Office Communications Server 2007 als basis. Dit platform maakt het mogelijk om nog betere Unified Communications-oplossingen te creëren. Het vormt een belangrijk onderdeel van ons Unified Communications-aanbod en biedt ons uitgebreidere mogelijkheden om complete innovatieve oplossingen aan te bieden.”

“Dimension Data kan nu Microsoft Office Communications Server bij klanten inzetten. Hiermee biedt het bedrijf hen aanzienlijke kosten- en communicatievoordelen”, zegt Betsy Frost Webb, General Manager van Microsoft Corp. “Bij Microsoft zijn we verheugd over de samenwerking met Dimension Data. Hierdoor kunnen wij de klantervaring verbeteren en ondersteunen we klanten om beter samen te werken en productiever te zijn.”

Sluit een nieuw Unified Communications-project wel aan op de bedrijfsstrategie? Dat is volgens recent onderzoek van Dimension Data* datgene waar IT-beslissers vooral op moeten letten voordat ze beginnen aan een Unified Communications-project. Ook de vraag welke technologie het best is voor de business moeten IT-beslissers in ogenschouw nemen. Daarnaast is het belangrijk om een strategisch plan op te stellen. Dit komt het succes van een Unified Communications-project ten goede. Dimension Data Unified Communications Development Model (UCDM) helpt organisaties om inzicht te krijgen in hun Unified Communications-mogelijkheden en een strategisch implementatieplan op te stellen.

Menadue: “Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die het maximale willen halen uit het nieuwe softwareplatform en Unified Communications, deze oplossingen moeten integreren in een strategisch raamwerk. Daarom hebben we het UCDM ontwikkeld. Dit model hebben we begin 2008 gelanceerd. Het helpt organisaties bij het ontwikkelen van een strategische, crossfunctionele aanpak voor hun investeringen in Unified Communications.”

“Met een Unified Communications-strategie en -roadmap zijn organisaties in staat om de vruchten te plukken van de nieuwste Unified Communications-features. Dit zijn functies voor onder andere desktop-sharing, continue groeps-chat en inbellen op een conference call. Bedrijven profiteren ook van Microsoft Office Communications Server 2007 als ze al Microsoft-communicatie- en samenwerkingstechnologie gebruiken. De integratie van Microsoft Office Communications Server 2007 met Microsoft Office, Microsoft Exchange Server en Microsoft Office SharePoint Server zorgt ook voor synergie. Daarnaast stelt de server bedrijven in staat hun huidige infrastructuurinvesteringen optimaal te benutten.”

*Het Britse onderzoeksbureau Vanson Bourne onderzocht in opdracht van Dimension Data de houding van beslissers op IT-gebied tegenover Unified Communications en hun ervaringen hiermee. Het onderzoek vond plaats in juni 2008. Honderd IT-managers en CIO’s van grote Britse bedrijven met duizend of meer werknemers namen deel aan het onderzoek.

####

Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van diensten en oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen en ondersteunen. Het bedrijf combineert expertise in netwerken, beveiliging, besturingsomgevingen, storage- en contactcentertechnologie met advies op het vlak van integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen.
Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.


Dimension Data
Erik Bakker
Tel.: 0342 402 546
E-mail: [email protected]


Lammers van Toorenburg Benelux PR
Lianne van Dijk
Tel.: 030 65 65 070 
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Microsoft

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share