Dimension Data doet bod op resterende aandelen Datacraft Azië

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  28-07-2008
Trefwoorden: Datacraft

Dimension Data doet bod op resterende aandelen Datacraft Azië

Barneveld, 28 juli 2008 – Dimension Data, wereldwijd leverancier van netwerkinfrastructuur- en (IP-)telefonieoplossingen, heeft een bod gedaan op de resterende 44,9 procent aandelen van Datacraft Azië. Dimension Data bezat reeds een meerderheidsbelang in Datacraft Azië. Datacraft Azië staat genoteerd aan de Singaporese beurs. Dimension Data biedt US$1,33 per aandeel. Dit is 34 procent boven op de prijs van US$0,99 per aandeel bij het sluiten van de aandelenmarkt op maandag 21 juli. In totaal komt het bod van Dimension Data hiermee neer op ongeveer US$276 miljoen.

De overname gebeurt volgens een ‘Scheme of Arrangement’ (Share Scheme) onder de Singaporese Wet op Bedrijven en in overeenstemming met de Singaporese Wet op Overnames en Fusies. De aankoop van de aandelen financiert Dimension Data met een combinatie van cash en de uitgifte van aandelen. Dimension Data realiseert een jaarlijkse omzet van US$3.8 miljard.

In 1997 verwierf Dimension Data een meerderheidsbelang in Datacraft. Het bedrijf bleef opereren onder zijn eigen merknaam. De strategie, werkwijze, oplossingen en diensten van Datacraft liggen echter sterk in het verlengde van die van Dimension Data.

“We zijn verheugd dat we de resterende aandelen van Datacraft verwerven”, zegt Brett Dawson, CEO van Dimension Data. “Zeker als je de groeiperspectieven in Azië in ogenschouw neemt en de sterke concurrentie in onze bedrijfstak. Het integreren van Datacraft als volle dochter van Dimension Data biedt ons grotere flexibiliteit en een betere positie om kansen op de markt te grijpen.”
In het tweede kwartaal van dit jaar boekte Datacraft een omzetgroei van 25,5 procent. Na aftrek van belastingen bedroeg de winst 24,9 procent. Dawson: “Dimension Data is al elf jaar de grootste aandeelhouder, wij weten dus dat Datacraft een solide bedrijf is met een uitstekend management team en loyale medewerkers met enorm veel ervaring. Datacraft is actief in dertien landen, heeft een sterke concurrentiepositie op de belangrijkste markten in Azië en beschikt over lange termijn partnerovereenkomsten met fabrikanten. Voor ons is deze overname daarom een logische stap.”

De overname moet nog getoetst worden aan voorschriften en de overige aandeelhouders moeten hun goedkeuring geven. Dimension Data verwacht dat dit proces enkele maanden in beslag neemt. Meer informatie over de overname is te vinden op www.dimensiondata.com of op www.datacraft-asia.com.

###

Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van diensten en oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen en ondersteunen. Het bedrijf combineert expertise in netwerken, beveiliging, besturingsomgevingen, storage- en contactcentertechnologie met advies op het vlak van integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen.
Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.

Dimension Data
Erik Bakker
Tel.: 0342 402 546
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR 
Sabine Steen-Lakerveld
Tel.: 030 65 65 070
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Datacraft

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share