Dimension Data en Teleena bouwen een nieuw core mobiel netwerk

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  24-04-2008

Dimension Data en Teleena bouwen een nieuw core mobiel netwerk

Innovatief mobiel netwerk voor diensten aan Mobile Virtual Network Operators

Barneveld, 24 april 2008 – Teleena, intermediair tussen Mobile Operators en Mobile Virtual Network Operators (MVNO's), heeft Dimension Data geselecteerd voor het ontwerpen en implementeren van een flexibel core mobiel netwerk op basis van IP-technologie. Met dit ‘next-generation’ netwerk kan Teleena optreden als onafhankelijke Mobile Virtual Network Enabler (MVNE) en innovatieve diensten leveren, die bedrijven op een makkelijke manier in staat stellen mobiele diensten te leveren aan eindgebruikers.

Teleena is eind 2006 opgericht en heeft in 2007 met Vodafone Nederland een overeenkomst gesloten met als doel een Mobile Virtual Network Enabler op te zetten. Teleena maakt het mogelijk voor partijen zonder eigen mobiel netwerk (MVNO's) om mobiele telefonie en dataservices aan te bieden aan eindgebruikers. Als intermediair tussen Vodafone en deze MVNO's beheert Teleena de techniek en is de MVNO verantwoordelijk voor marketing, verkoop en klantenservice. Voordeel voor de MVNO is, dat op basis van de Teleena-infrastructuur onafhankelijkheid, flexibiliteit en onderscheidend vermogen aangeboden kunnen worden. Hierdoor kunnen onder andere ook kleinere spelers de mobiele markt succesvol betreden en mobiele diensten onder eigen merk aanbieden, zonder zelf de investeringen en het beheer te hoeven doen.

Teleena heeft na een marktoriëntatie gekozen voor Dimension Data om het core mobiel netwerk te implementeren. Dimension Data heeft uitgebreide expertise en ervaring in mobiele, voice- en IP-netwerken in zowel de enterprise-markt als de serviceprovidermarkt.

Timo Smit, CEO Teleena: “In het selectietraject onderscheidde Dimension Data zich door de deskundigheid en het proactieve meedenken met ons. Dimension Data is een professionele integrator en serviceverlener van complexe ICT-projecten.”

Het door Dimension Data ontworpen en geïmplementeerde flexibele core mobiel netwerk bestaat onder meer uit een access-infrastructuur, voicegateways en controllers/softswitches, firewalls, GGSN en C7-signaleringsgateways.

Dimension Data en Teleena hebben een driejarige overeenkomst gesloten voor de levering van onderhoudsservices (Dimension Data Uptime). Deze services zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar inzetbaar en hebben tot doel de continuïteit van het netwerk te garanderen.

Ton van Horssen, Managing Director Dimension Data: “Wij richten ons al jaren succesvol op het ontwerpen, implementeren en managen van communicatieoplossingen voor serviceproviders, onder andere voor BT, Telefonica en Vodafone. De convergentie van communicatietechnologie heeft geleid tot de vervaging van rollen die vroeger duidelijk waren gedefinieerd, zoals spraak, data, mobiele communicatie en landlijnen. Door middel van het flexibele core mobiel netwerk dat wij aan Teleena hebben geleverd, ontstaan mogelijkheden voor innovatieve businessmodellen, onder andere op het gebied van fixed-mobile convergentie.”

Over Dimension Data
Dimension Data plc (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van diensten en oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen plannen, bouwen en ondersteunen. Dimension Data combineert expertise op het gebied van netwerken, security, besturingsomgevingen, storage- en contactcentertechnologie met unieke vaardigheden op het gebied van consulting, integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen. Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl

Over Teleena
Teleena heeft recent een eigen ‘next-generation’ all-IP mobiel netwerk in gebruik genomen om wholesale diensten te leveren. Teleena heeft een Wholesale contract gesloten met Vodafone Nederland om haar netwerk te koppelen aan de zendmasten van Vodafone. Teleena biedt aan haar MVNO-klanten een one-stop-shop mobiele oplossing en combineert en integreert innovatieve telecom- en internettoepassingen op basis van GSM, UMTS en IP. Teleena’s MVNO-klanten zijn bedrijven die mobiele diensten onder hun eigen merk aanbieden en zich onderscheiden op het gebied van aanvullende diensten. Voor meer informatie: www.teleena.com


Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share