Dimension Data: ervaren CIO kiest voor IT Service Management

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  12-03-2008
Trefwoorden: Cio's

Dimension Data: ervaren CIO kiest voor IT Service Management
ITIL ondersteunt strategische rol ervaren CIO’s

Barneveld, 12 maart 2008 – Onderzoek in opdracht van IT-integrator Dimension Data toont een duidelijk verband aan tussen de mate waarin CIO’s de technologie van een bedrijf kunnen laten aansluiten bij het bedrijfsbeleid enerzijds, en hun eigen ervaringsniveau anderzijds. Bij de meeste CIO’s heeft IT Service Management (ITSM) duidelijk geen eerste prioriteit. Meer ervaren CIO’s nemen echter een steeds strategischer rol aan en richten zich eerder op ITSM best practices, waaronder IT Infrastructure Library (ITIL).

Ervaren CIO’s gebruiken ITSM om de IT-afdeling om te vormen tot een gerespecteerde en volwaardige partner binnen een organisatie. Onder hun leiding maakt de IT-afdeling onderdeel uit van de bedrijfsstrategie en draagt deze concreet bij aan de waarde van die organisatie.


Volgens Jeroen van Hamersveld, Manager Services bij Dimension Data, heeft IT binnen de meeste organisaties de reputatie duur, reactief en ongedisciplineerd te zijn. “Deel van het probleem is in feite, dat technologie complex is en dat IT’ers vaak een andere taal spreken dan medewerkers van andere afdelingen. Om te voorkomen dat details verloren gaan ‘in de vertaling’, moet de IT-wereld een betere manier vinden om de eigen terminologie te communiceren, zodat alle partijen dezelfde verwachtingen hebben. Ervaren CIO’s zien in dat juist hier de ITSM best practices kunnen helpen.”

Ervaren CIO’s hechten meer belang aan ITSM best practices dan hun minder ervaren collega’s. Het meest duidelijke voorbeeld is ITIL. Dit systeem van best practices oogst een aanzienlijk hoger cijfer onder CIO’s die langer in dienst zijn bij een bedrijf. Zij geven dat hoge cijfer voor scope, helderheid, relevantie en toepasbaarheid. CIO’s die minder dan twee jaar in dienst zijn bij een bedrijf, geven ITIL een gemiddelde score van 2,8 (op een schaal van 1 tot 4, waarvan 1 zwak is en 4 sterk). Dit cijfer stijgt naarmate een CIO meer ervaring opdoet. Dit mondt uit in de categorie van CIO’s met meer dan tien jaar ervaring. Zij geven ITIL een score van maar liefst 3,2.

Van Hamersveld denkt dat er veel redenen zijn voor de populariteit van ITIL onder ervaren CIO’s. “Het is echter zeer waarschijnlijk dat de interesse in ITIL samenhangt met de grotere strategische invloed van ervaren CIO’s. Daarnaast hebben ze een beter inzicht in wat er nodig is om IT Service Management tot een succes te maken. Door ervaring kunnen IT’ers de rol van ITSM visualiseren voor ze het uitvoeren. Hierdoor kunnen ze het IT-beleid beter parallel laten lopen met bedrijfsstrategieën. Het is geruststellend dat de wijsheid van CIO’s nog steeds met de jaren komt. Dit geldt enerzijds voor de IT-sector als geheel, die de reputatie heeft te worden aangevoerd door twintigers met kennis van IT, anderzijds gaat dit op voor IT-afdelingen die van een geldverslindende, reactieve en ongedisciplineerde afdeling moeten worden omgevormd naar een interne zakelijke partner.”

Aan het onderzoek dat in opdracht van Dimension Data is uitgevoerd, deden 370 CIO’s in veertien landen op vijf continenten mee.

Meer uitkomsten van dit onderzoek zijn te vinden op www.dimensiondata.com/howdoyoumanage.

###
Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van diensten en oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen en ondersteunen. Het bedrijf combineert expertise in netwerken, beveiliging, besturingsomgevingen, storage- en contactcentertechnologie met advies op het vlak van integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen. Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.

Dimension Data

Erik Bakker

Tel.: 0342 402 546

E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Sabine Lakerveld
Tel.: 030 65 65 070
E-mail: [email protected]

 

Trefwoorden: Cio's

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share