Dimension Data in Challengers Quadrant voor Managed and Professional Network Services Worldwide

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  22-09-2008
Trefwoorden: GartnerDimension Data in Challengers Quadrant voor Managed and Professional Network Services Worldwide
Erkenning voor volledige visie en uitvoeringsmogelijkheden

Barneveld, 22 september 2008 – Dimension Data, wereldwijd toonaangevend leverancier van IT-oplossingen, is door Gartner, Inc. in het Challengers Quadrant geplaatst van het Magic Quadrant for Managed and Professional Network Service Providers, Worldwide[1].
Volgens het rapport is het Gartner Magic Quadrant for Managed and Professional Network Service Providers– MPNS – een gids voor middelgrote en grote bedrijven voor de identificatie en evaluatie van leveranciers die IT-diensten leveren ter ondersteuning van de communicatie- en connectivity-infrastructuur, zoals WAN edge-apparaten, hardware en software voor IP-telefonie.


“We zijn verheugd met de erkenning van Gartner voor onze complete visie en mogelijkheden om deze uit te voeren. Onze positionering in het Challengers Quadrant is een bevestiging dat we sinds lange tijd bewijzen dat we hoogwaardige en kosteneffectieve netwerkdiensten aanbieden aan onze klanten wereldwijd”, zegt Brett Dawson, CEO van Dimension Data.


Dawson vervolgt: “In de huidige macro-economische situatie richten CIO’s en IT-directeuren zich voornamelijk op het optimaal benutten van hun bestaande investeringen. Zo willen ze het maximale halen uit hun huidige infrastructuur. Dit geldt eveneens voor hun investeringen in IT-diensten. We zien dat de interesse van onze klanten in nieuwe sourcing-strategieën ter ondersteuning en beheer van hun IT-infrastructuur groeit.”


Dimension Data onderhoudt en beheert 24x7x365 ruim 12,5 miljard dollar aan netwerkapparatuur wereldwijd. De vijf Global Service Centres van Dimension Data in Australië, Noord-Amerika, Azië, Europa en Afrika ontvangen elk jaar 900.000 serviceaanvragen van ongeveer 10.000 klanten. Dit betekent dat het bedrijf dagelijks 2.500 incidenten oplost. Dimension Data biedt een constante service binnen alle regio’s. Zo ondersteunt het bedrijf klanten in meer dan 17 talen.


Dawson: “Het leveren van topklasse-netwerkdiensten vormt de kern van de Dimension Data-visie. Onze plaatsing in het 2008 Magic Quadrant for Managed and Professional Network Service Providers Worldwide is een mijlpaal. Deze positionering onderstreept onze focus op continue investeringen in networking en dienstverlening.”
###

1)Over het Magic Quadrant
Het Magic Quadrant for Managed and Professional Network Service Providers Worldwide 2008 is gepubliceerd op 22 augustus 2008 door Eric Goodness, Christine Tenneson, Ted Chamberlin, Daniel O’Connell, Scott Morrison en To Chee Eng. Gartner, Inc. heeft het copyright 2008 voor het Magic Quadrant. Deze term wordt in dit bericht met toestemming gebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt in en gedurende een bepaalde tijdspanne. Het visualiseert Gartners analyse van hoe bepaalde leveranciers scoren op door Gartner gedefinieerde criteria voor deze markt. Gartner heeft geen belang bij leveranciers, producten of diensten die worden getoond in het Magic Quadrant, en adviseert gebruikers van technologie niet om leveranciers te kiezen, die zijn geplaatst in een Leaders Quadrant. Het Magic Quadrant is alleen bedoeld als onderzoekshulpmiddel en niet als leidraad voor een bepaalde keuze. Gartner ziet af van alle aanspraken, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, inclusief aanspraken op de verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van diensten en oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen en ondersteunen. Het bedrijf combineert expertise in netwerken, beveiliging, besturingsomgevingen, storage- en contactcentertechnologie met advies op het vlak van integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen.
Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.

 

Trefwoorden: Gartner

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share