Dimension Data lanceert netwerkanalysedienst voor Cisco-hardware en -software

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  23-10-2008
Trefwoorden: Cisco

Dimension Data lanceert netwerkanalysedienst voor Cisco-hardware en -software
Secure Network Infrastructure Assessment biedt inzicht in veiligheid Cisco-netwerkconfiguratie
Barneveld, 23 oktober 2008 – Dimension Data lanceert het Secure Network Infrastructure Assessment (SNIA). Dit is een dienst die inzicht biedt in de veiligheid van de Cisco-netwerkconfiguratie. Klanten krijgen met deze dienst de zekerheid dat hun Cisco Interwork Operating System (IOS) en Cisco-configuraties up-to-date zijn en ze geen onnodige risico’s lopen. Vanuit de dienst monitort Dimension Data op IOS gebaseerde routers, switches, VPN’s en virtuele-servicemodules. SNIA vormt ook het fundament voor standaardisatie, waardoor operationele kosten terug te brengen zijn. Dimension Data presenteert SNIA tijdens Infosecurity op 12 en 13 november 2008 in de Jaarbeurs in Utrecht (hal 8, stand E072).
Voor een krachtige beveiliging van het Cisco IOS-besturingssysteem zijn regelmatige updates essentieel. In de praktijk blijkt dat het beveiligingsbeheer van besturingssystemen complex en tijdrovend is. Om klanten hier een kant-en-klare dienst voor te bieden, heeft Dimension Data SNIA geïntroduceerd. SNIA is gebaseerd op de uitgebreide ervaring van Dimension Data met de implementatie, de beveiliging en het onderhoud van Cisco-infrastructuren. Daarnaast zijn best practices voor het beperken van IOS-kwetsbaarheden en IOS-configuraties voor optimale beveiliging in de dienst opgenomen.
SNIA bestaat uit drie fasen: detectie, analyse en aanbeveling. Zo identificeert en registreert Dimension Data alle Cisco-producten in het netwerk en creëert het bedrijf een database met die componenten. Dit centrale overzicht resulteert in een reductie van de Mean-Time-To-Repair (MTTR), aangezien een bedrijf in het geval van storingen snel defecte apparatuur kan detecteren. Vervolgens worden alle end-of-sale en end-of-support componenten in kaart gebracht. SNIA analyseert ook of de configuratie van Cisco-apparatuur in overeenstemming is met best practices voor beveiliging en netwerkconfiguratie. Daarnaast analyseert de dienst de IOS-versies en vergelijkt deze met de gebruikte configuraties. Dit biedt inzicht in beveiligingsrisico’s en de kans op downtime.
“SNIA is een nieuwe en unieke dienstverlening die bedrijfsnetwerken volautomatisch doorlicht en aanbevelingen formuleert”, zegt Edwin de Brave, Manager Solutions bij Dimension Data Nederland. “We ondersteunen klanten hiermee met de optimale configuratie, beveiliging en patching van Cisco-netwerken. Bovendien wordt de conformiteit ten opzichte van PCI, NSA en ISO-regelgeving in kaart gebracht. SNIA vermindert voor onze klanten dus niet alleen het veiligheidsrisico en de operationele kosten van het bedrijfsnetwerk, maar verhoogt ook de betrouwbaarheid ervan.”

###
Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van diensten en oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen en ondersteunen. Het bedrijf combineert expertise in netwerken, beveiliging, besturingsomgevingen, storage- en contactcentertechnologie met advies op het vlak van integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen.
Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.


Dimension Data
Erik Bakker
Tel.: 0342 402 546
E-mail: [email protected]
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Diane Borst
Tel.: 030 65 65 070 
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Cisco

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share