Dimension Data realiseert sterke omzet-, winst- en WPA-groei in boekjaar 2008

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  18-11-2008
Trefwoorden: Financieel

Dimension Data realiseert sterke omzet-, winst- en WPA-groei in boekjaar 2008
Groei en hogere marges in alle regio’s
Barneveld, 18 november 2008 – Dimension Data, genoteerd aan de London Stock Exchange en de Johannesburg Stock Exchange, maakt de financiële resultaten bekend van boekjaar 2008, dat eindigde op 30 september 2008. De resultaten voldoen aan de International Financial Reporting Standards van de Europese Unie.


Hoogtepunten
- Omzet stijgt met 19,5 procent naar 4,5 miljard dollar.
- Brutowinst stijgt met 19,7 procent naar 973 miljoen dollar.
- Operationele winst stijgt met 39,1 procent naar 182,2 miljoen dollar.
- Operationele marge stijgt naar 4,0 procent (2007: 3,3 procent).
- Winst per aandeel stijgt met 28,3 procent naar 7,7 dollarcent per aandeel (2007: 6 dollarcent per aandeel).
- Omzet bij vaste koers stijgt met 16,9 procent (Producten stijgt met 15,6 procent, Services met 19 procent).
- Groei en hogere marges in alle regio’s.
- Netwerkintegratie groeit met 20,4 procent, Security met 31,6 procent en Convergente Communicatie met 22,4 procent.
- Goede prestaties van bedrijfsonderdelen Internet Solutions en Plessey.

De prestaties in Azië, het Midden-Oosten en Afrika waren buitengewoon goed. Ook de Europese resultaten zijn dit boekjaar sterk verbeterd. De totale omzet steeg in Europa met 10,1 procent, terwijl de omzet uit Services toenam met 13,18 procent. De overheadgroei bleef gelijk en de operationele winst groeide tot 21,9 miljoen dollar (in 2007: 8,5 miljoen dollar). De activiteiten op het gebied van Systems Integrations zorgden voor goede resultaten, met name in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, en Benelux. Inspanningen om processen te standaardiseren en het maximale te halen uit het operationele model, droegen bij aan de betere prestaties. Met name Security en Convergente Communicatie groeiden sterk.
Brett Dawson, CEO van Dimension Data, verklaart dat ook de langetermijnkansen op de markt groot zijn: “In de afgelopen jaren hebben we zeer goede resultaten geboekt en ons als bedrijf continu verbeterd. We groeiden standaard harder dan de markt, wat onderstreept dat we onze concurrentiepositie hebben versterkt en van de concurrentie marktaandeel overnemen. We zijn van mening dat de langetermijnfundamenten van de segmenten van de IT-markt waarin we opereren, positief zijn en goede groeimogelijkheden hebben.”

Als reactie op de wereldwijde macro-economische omgeving zegt Dawson: “De wereldwijde vertrouwenscrisis die is begonnen op de financiële markten, ondermijnt de meeste sectoren. We verwachten dat de IT-markt langzamer zal groeien en daar ondervindt ook Dimension Data de gevolgen van. Om ons te wapenen tegen deze omstandigheden, geven we prioriteit aan de ondersteuning van klanten boven al het andere. Daarnaast hebben we een plan opgesteld voor het beheren van onze overhead. We hebben onze investerings- en uitgavenniveaus aangepast aan onze visie op de marktomstandigheden op de korte termijn en blijven uitgaven continu onder de loep nemen. Onze positieve balans en sterke marktpositie, ons krachtige portfolio en onze groeiende internationale aanwezigheid geven ons het vertrouwen dat we deze moeilijke periode succesvol zullen doorstaan en onze concurrentiepositie nog verder kunnen versterken.”

Het volledige Engelstalige persbericht kunt u vinden op de website van Dimension Data.

###
Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT )is een gespecialiseerde leverancier van diensten en oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen en ondersteunen. Het bedrijf combineert expertise in netwerken, beveiliging, besturingsomgevingen, storage- en contactcentertechnologie met advies op het vlak van integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen.
Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.

Trefwoorden: Financieel

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share