Dimension Data verkoopt miljoenste IP-telefoon wereldwijd

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  22-01-2009
Trefwoorden: Cisco, Ip Telefoon

Dimension Data verkoopt miljoenste IP-telefoon wereldwijd

Barneveld, 22 januari 2009 – Dimension Data, vooraanstaand wereldwijd IT-Systems Integrator, heeft in totaal meer dan één miljoen Cisco IP-telefoons verkocht. Daarom heeft Datacraft, onderdeel van de Dimension Data Group en actief in de Aziatische markt, ter ere van Cognizant, een van zijn grootste klanten in India, een prototype ontwikkeld van deze IP-telefoon. Op deze manier viert Dimension Data samen met Datacraft de verkoop van zijn miljoenste IP-telefoon.

Voice-over-IP (VoIP) opent een wereld van mogelijkheden voor bedrijven. Zo kunnen ze alle bestaande communicatiediensten toegankelijk maken voor alle werknemers op hun werkplek, ongeacht of die zich bevinden in het hoofdkantoor, op een andere vestiging, op werkplekken buiten de kantooromgeving of onderweg zijn.

“Door IP-telefonie te integreren met een IP-bedrijfsnetwerk door middel van digitale packet-gebaseerde telefoniesystemen, vergroten organisaties hun efficiëntie. Naast aanzienlijke besparingen op lokale en internationale gesprekken zorgt VoIP voor meer gebruiksgemak, kwaliteit, effectiviteit en mobiliteit van communicatie”, zegt R. Chandrasekaran, President en Managing Director van Cognizant. “Deze technologie, die zich razendsnel heeft ontwikkeld, staat tevens garant voor meer functionaliteit, zoals Unified Messaging en inzicht in bedrijfsbestanden en andere portaldiensten. Kortom: wereldwijd actieve organisaties profiteren met VoIP van meer flexibiliteit en aanzienlijke kostenbesparingen.”

“Onze samenwerking met Cisco heeft een belangrijke rol gespeeld in het bereiken van de mijlpaal van de miljoenste verkochte IP-telefoon. Daarnaast stelt de samenwerking ons in staat om elke nieuwe technologie op dit vlak direct te integreren in onze oplossingen. Daardoor hebben we een grote expertise en ervaring op dit gebied. Dit maakt ons tot een voor de hand liggende keuze voor bedrijven die de mogelijkheden van VoIP optimaal willen benutten”, zegt Jan Willem Dees, Managing Director Dimension Data in Nederland. “Ook veel Nederlandse bedrijven profiteren van VoIP. Door hun spraak- en datacommunicatie te combineren, hebben deze bedrijven de wereldwijde markt voor VoIP gestimuleerd.”

Dimension Data is al ruim achttien jaar partner van Cisco en heeft op vijf continenten de Cisco Gold Partner-status. De lijst met Cisco-prijzen die Dimension Data/Datacraft in de wacht heeft gesleept, omvat onder andere awards voor 2008 Solution Innovation Partner of the Year, 2008 Gold Partner of the Year – Europa, 2008 Mobility Partner of the Year – Europa, 2008 Security Partner of the Year – Nederland.
.


####

Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van diensten en oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen en ondersteunen. Het bedrijf combineert expertise in netwerken, beveiliging, besturingsomgevingen, storage- en contactcentertechnologie met advies op het vlak van integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen.
Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.

Over Datacraft
Datacraft is een volledige dochteronderneming van Dimension Data plc. (LSE: DDT), een toonaangevende wereldwijde leverancier van IT-oplossingen en -diensten met een omzet van 4,5 miljard dollar. Datacraft heeft vijftig kantoren verspreid over dertien verschillende Aziatische landen. Het bedrijf helpt klanten op het vlak van planning, beheer, ondersteuning, verbetering en innovatie van hun IT-infrastructuur. Datacraft combineert expertise in netwerken, beveiliging, datacenters, storage, Microsoft-oplossingen en contactcentertechnologieën met verregaande vaardigheden voor wat betreft advisering, integratie, training en managed services om IT-oplossingen voor bedrijven op maat te maken. www.datacraft-asia.com

Over Cisco
Cisco (Nasdaq: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com.

Dimension Data
Erik Bakker
Tel.: 0342 402 546
E-mail: [email protected]


Lammers van Toorenburg Benelux PR
Diane Borst
Tel.: 030 65 65 070
E-mail: [email protected]


Trefwoorden: Cisco, Ip Telefoon

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share