Dimension Data ziet operationele winst met 55 procent toenemen in eerste helft van boekjaar 2008

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  15-05-2008

Dimension Data ziet operationele winst met 55 procent toenemen in eerste helft van boekjaar 2008

Winst per aandeel stijgt met 42 procent

Barneveld, 15 mei 2008 - Dimension Data Holdings plc maakt de financiële resultaten over de eerste helft van het boekjaar 2008 bekend. Dit boekjaar eindigde op 31 maart 2008. De resultaten zijn vastgesteld op basis van International Financial Reporting Standards.

Kernpunten

Hoge prestaties – de omzet nam toe met 23 procent tot 2,2 miljard dollar.
Goede omzetgroei in alle regio’s, maar met name in Azië (+30 procent), het Midden-Oosten en Afrika (+20 procent) en Noord- en Zuid-Amerika (+24 procent).
Sterke omzetgroei in alle bedrijfsonderdelen – Netwerkintegratie steeg met 17 procent, Informatiebeveiliging met 36 procent en Converged Communications met 21 procent.
De operationele winst steeg met 55 procent naar 85 miljoen dollar. De marges verbeterden in alle regio’s.
De winst per aandeel nam toe met 42 procent naar 3,4 dollarcent.

De omzet in de zes maanden tot en met 31 maart 2008 bedroeg 2.171 miljoen dollar, een toename van 16,3 procent ten opzichte van de voorgaande periode. De omzet was bijzonder hoog in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. De omzet in dienstverlening groeide met 17,8 procent. De zes onderdelen van de groep presteerden goed, waarbij Netwerkintegratie met 16,6 procent groei beter presteerde dan het marktgemiddelde.

De brutowinst in de zes maanden bedroeg 462,2 miljoen dollar, een stijging van 19,2 procent en een verbetering van de brutomarge met 0,5 procent naar 21,3 procent. Europa liet een omzetgroei zien van 11,6 procent. De brutomarge verbeterde licht naar 20,5 procent.

Voor het volledige Engelstalige persbericht, zie: http://www.dimensiondata.com/DocumentLibrary/Press/DimensionDataFinancialYear2008InterimResults.htm.


###

Over Dimension Data

Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van diensten en oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen en ondersteunen. Het bedrijf combineert expertise in netwerken, IP-telefonie, beveiliging, besturingsomgevingen, storage- en contactcentertechnologie met advies op het vlak van integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen. Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.
Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share