Downtime e-mail nog altijd plaag voor IT-managers

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  17-09-2008
Trefwoorden: Emailproblemen

Downtime e-mail nog altijd plaag voor IT-managers

Verminderen e-mailverkeer en voorkomen downtime bovenaan agenda Britse IT-managers

Schiphol-Rijk, 17 september 2008 – Ruim de helft (52 procent) van de Engelse bedrijven kampte in het afgelopen jaar met e-mailproblemen. Dit blijkt uit onderzoek van Iron Mountain Digital, specialist in beveiliging en opslag van digitale data en onderdeel van Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM). Van deze bedrijven heeft een derde twee uur of langer geen toegang tot e-mail gehad. Voor 17 procent was dit zelfs langer dan elf uur het geval. Hoewel e-mailstoringen nog steeds vaak voorkomen, tolereert een vijfde van de bedrijven geen enkel probleem als het gaat om e-mailcommunicatie.

Iron Mountain Digital interviewde senior IT-managers in het Verenigd Koninkrijk over e-mailstoringen en storagebeheeroplossingen. Uit het onderzoek blijkt dat 55 procent van de bedrijven de hoeveelheid opgeslagen e-mail in Microsoft Exchange zoveel mogelijk probeert te beperken om zo downtime te reduceren. Een van de belangrijkste redenen waarom organisaties storagebeheeroplossingen implementeren, is om de betrouwbaarheid van Exchange te vergroten. De snelle toename van opgeslagen data vergt het uiterste van Exchange. Dit heeft gevolgen voor de betrouwbaarheid en vertraagt back-upprocessen en beheer- en recovery-werkzaamheden.

Iron Mountain Digital raadt IT-managers aan om de omvang van inboxen te checken. Doen ze dit niet, dan lopen ze risico op e-mailstoringen als gevolg van datagroei op servers. IT-afdelingen moeten daarnaast op zoek gaan naar oplossingen waarmee beheerders essentiële e-mailfuncties centraal kunnen beheren. Functies voor disaster recovery, datareductietechnologie en retentie/opschoonregels spelen ook een belangrijke rol. Hiermee kunnen CIO’s en IT-afdelingen effectiever een e-mailbeheerreglement opstellen.

“Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven storagebeheeroplossingen implementeren is om de betrouwbaarheid van het e-mailverkeer te verhogen. CIO’s zijn momenteel verantwoordelijk voor het opslaan en beheren van miljoenen, soms wel miljarden e-mails. Dit is een dure en steeds riskanter aangelegenheid. Opslagbeheer en het voorkomen van downtime zijn tegenwoordig belangrijke taken voor elke IT-afdeling”, zegt Martin van Pijkeren, Regional Manager Benelux bij Iron Mountain Digital. “Bedrijven hebben de keuze tussen het instellen van een e-mailquotum – dat vaak niet populair is onder eindgebruikers –en het verliezen van grip op het opslagbeheer. Slechts vijf procent van de bedrijven implementeert retentie- en opschoonregels die medewerkers motiveert om opslagcapaciteit vrij te maken. Het is dan ook niet verrassend dat bijna de helft van de geïnterviewden van mening is dat hun aanpak voor e-mailbeheer het werken moeilijker maakt. Het is duidelijk dat er een meer vooruitstrevender aanpak nodig is voor e-mailbeheer in Groot-Brittannië.”

# # #

Over Iron Mountain Digital
Iron Mountain Digital is de technologie-unit van Iron Mountain, Incorporated en een wereldwijde aanbieder van software en services voor de beveiliging, de archivering en het herstel van digitale data. Iron Mountain Digital biedt zijn veelomvattende oplossingen en service op het gebied van databescherming en -herstel, en digitale archivering direct of via een wereldwijd net van partners aan. Het Amerikaanse hoofdkantoor van Iron Mountain Digital bevindt zich in Southborough, Massachusetts. Het Europese hoofdkantoor is in Frankfurt am Main (Duitsland) gevestigd. Meer informatie: www.ironmountaindigital.nl.

Over Iron Mountain
Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM) in Boston, Massachusetts (VS), is wereldwijd leverancier van oplossingen voor Records Management en Data Protection. Iron Mountain is opgericht in 1951 en levert zijn diensten aan meer dan 90.000 zakelijke klanten in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Latijns-Amerika en de Pacific. Het bedrijf biedt oplossingen en diensten voor storage, bescherming en beheer van fysieke en digitale media. Hiertoe behoren onder andere consultancydiensten en disaster recovery-oplossingen. Bedrijven profiteren met de producten en oplossingen van Iron Mountain van kostenverlaging voor databeheer, een veilig beheer van bedrijfskritische informatie, risicobeheer voor compliancy en toegenomen bedrijfscontinuïteit. Het bedrijf heeft wereldwijd ruim 18.000 mensen in dienst en behaalde in 2006 een omzet van $2,4 miljard. Voor meer informatie: www.ironmountain.com of www.ironmountaindigital.nl.

Voor meer informatie
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Sabine Lakerveld
Tel.: 030-656 5070
E-mail: [email protected]
Iron Mountain Digital
Angelika Greil
Manager Marketing Europe
E-mail: [email protected]Trefwoorden: Emailproblemen

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share