Externe multibandantenne van LANCOM biedt nieuwe toepassingen voor UMTS-routers

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  01-12-2008
Trefwoorden: Outdoor, Lancom

Externe multibandantenne van LANCOM  biedt nieuwe toepassingen voor UMTS-routers
LANCOM AirLancer Extender voor GSM/EDGE- en UMTS/HSPA-ontvangst

Amsterdam, 1 december 2008 - Netwerkspecialist LANCOM Systems breidt haar portfolio uit met een multibandantenne voor professionele UMTS-routers. Deze AirLancer Extender O-360-3G is speciaal ontwikkeld voor buitengebruik. De antenne ondersteunt alle belangrijke GSM/EDGE- en UMTS/HSDPA-frequenties. Met deze antenne functioneert de LANCOM 1751 UMTS-router zelfs op plaatsen met een zwakke signaalontvangst.

UMTS-routers worden steeds vaker gebruikt als back-up voor internetverbindingen, zeker met de algehele beschikbaarheid van EDGE en de introductie van de snelle UMTS-standaard HSDPA. In zakelijke omgevingen vormen UMTS-routers meestal de belangrijkste internettoegang. Het probleem is vaak dat de signaalontvangst binnen gebouwen niet sterk genoeg is. Bekende voorbeelden zijn bouwketen op bouwplaatsen, waar UMTS-ontvangst steeds belangrijker wordt. Bouwketen zijn vaak gevestigd in metalen containers die radiogolven volledig blokkeren. De AirLancer Extender O-360-3G biedt een oplossing voor dit probleem en zorgt voor een storingsvrije ontvangst.

De AirLancer Extender O-360-3G is speciaal ontwikkeld voor de UMTS-router LANCOM 1751 UMTS. De antenne is te bevestigen op masten en muren, de bijgeleverde kabel zendt het signaal naar de router. Een ander voordeel is dat de O-360-3G een omnidirectionele antenne is met een bereik van 360° x 45°. De antenne heeft daarnaast een versterking van +4 dBi. Dit betekent dat het voor een goede signaalontvangst niet nodig is de antenne te richten op het UMTS-basisstation.

De AirLancer Extender O-360-3G is vanaf nu beschikbaar. De adviesprijs bedraagt 132,50 euro, exclusief BTW. De Airlancer wordt geleverd met bevestingsmateriaal en een kabel van vijf meter.

####
Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Londen, Wenen, Caldaro (Italië), Barcelona en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Voor meer informatie:

LANCOM Systems GmbH
Jan Buis
Tel.: +49 2405 49936 233
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek /Lianne van Dijk
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: [email protected]


Trefwoorden: Lancom, Outdoor

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share