IP- ontwikkelpartners van Juniper Networks zorgen voor technologie-innovatie

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  26-06-2008

IP- ontwikkelpartners van Juniper Networks zorgen voor technologie-innovatie

IBM, Polycom, Kasenna en NEC treden toe tot Open IP Development-programma’s

Schiphol-Rijk, 26 juni 2008 – Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) heeft bekendgemaakt dat IBM, Polycom, Kasenna en NEC deelnemen aan de Open IP Development-programma’s van Juniper. Juniper biedt binnen deze programma’s tools en ondersteuning voor het creëren van geavanceerde producten en diensten. Daarbij combineren de partners hun technologie en expertise met de uitgebreide netwerk- en beveiligingsmogelijkheden van Juniper Networks. Het programma omvat het Open IP Solution Development Program (OSDP) en het Open IP Service Creation Program (OSCP).

Als nieuwe leden van het OSDP hebben IBM en NEC toegang tot het Partner Solution Development Platform (PSDP). Daarmee zijn speciale applicaties te ontwikkelen op basis van de geavanceerde JUNOS-software. Juniper biedt in dat verband onder meer een Software Development Kit met intelligente en beveiligde interfaces naar routing- en servicefuncties van JUNOS. Ook levert Juniper technische en bedrijfskundige ondersteuning. Door met behulp van JUNOS applicaties te ontwikkelen, zijn geld en tijd te besparen, zowel bij de ontwikkeling zelf, als op het gebied van inzet en operationele kosten van een oplossing.

“In een wereld waarin steeds meer onderling verbonden wordt, stimuleren toonaangevende technologiebedrijven de innovatie. Zij werken samen in een open sfeer en profiteren van elkaars kracht en expertise”, zegt John L. Ryan, Business Development Executive Strategic Alliances bij IBM. “Met het Partner Solution Development Platform versnellen we innovatie en stimuleren we de ontwikkeling van geavanceerde applicaties voor een nieuwe generatie netwerken.”

“Het PSDP van Juniper versnelt ons ontwikkelwerk voor uitgebreide services en de integratie van applicaties”, zegt Norihiko Uesugi, General Manager IP Networks bij NEC. “NEC ontwikkelt hoogwaardige multicast-streaming-software binnen het PSDP. Die software zal draaien op de routing-platforms van Juniper en op de JUNOS-software. Wij kijken ernaar uit om de samenwerking met Juniper Networks verder uit te breiden. Daarbij passen we de routing-platforms van Juniper zo aan, dat ze tijdig inspelen op de toenemende eisen van telecomcarriers en serviceproviders.”

De nieuwe OSCP-leden Kasenna en Polycom werken aan intelligente IP-servicemanagementfunctionaliteit.Zij bouwen standaardinterfaces naar het SRC Session and Resource Control Portfolio (SRC) van Juniper. Het OSCP omvat nu veertien actieve partners. Zij stellen serviceproviders in staat om snel nieuwe, op beleidsregels gebaseerde diensten te ontwikkelen en in te zetten. Daarmee zijn IP-netwerken voor honderdduizenden abonnees te optimaliseren. Op dit moment werkt Kasenna aan dynamische toegangsfunctionaliteit voor IPTV-diensten, en Polycom aan gegarandeerde kwaliteit voor videoconferencing/collaboration.

“We heten de nieuwe partners binnen onze Open IP Development-programma’s van harte welkom. Zij stimuleren innovatie en versnellen de ontwikkeling van gespecialiseerde applicaties die gebruikmaken van onze geavanceerde netwerkplatforms”, zegt Kim Perdikou, Executive Vice-President en General Manager van de Infrastructure Products Group van Juniper Networks. “Door unieke expertise van klanten en partners te combineren met de hoge beschikbaarheid en mogelijkheden van het SRC-portfolio, kunnen klanten meer uit hun netwerken halen.”

###
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Voor meer informatie:
Juniper Networks
Rebecca Tyrer
Tel.: +44 (0)1372 385 655
E-mail: rtyrer@juniper.net

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: juniper@lvtpr.nl
Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share