Iron Mountain benoemt Marc Duale tot President International en Bill Brown tot CIO

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  21-10-2008
Trefwoorden: Duale

Iron Mountain benoemt Marc Duale tot President International en Bill Brown tot CIO

Alphen a/d Rijn, 21 oktober 2008 – Iron Mountain, wereldwijd leider in het beschermen, opslaan en beheren van digitale en fysieke informatie, benoemt Marc Duale (56) tot President International en Bill Brown (53) tot Chief Information Officer (CIO). De benoeming van deze twee sleutelfiguren op seniorniveau onderstreept de aanhoudende groei en wereldwijde expansie van Iron Mountain.

Duale werkt sinds mei 2006 bij Iron Mountain en leidde tot voor kort de Europese business. In zijn nieuwe rol is Duale verantwoordelijk voor het volledige internationale portfolio, inclusief business development en de bedrijfsactiviteiten in Europa, Midden- en Zuid-Amerika en Azië, en in het gebied rond de Stille Zuidzee. Hij rapporteert aan Bob Brennan, CEO van Iron Mountain.

“Er bestaan ontzettend veel groeikansen voor Iron Mountain op de internationale markt”, zegt Bob Brennan, President en CEO van Iron Mountain. “Bedrijven over de gehele wereld zoeken steeds vaker ondersteuning voor documentbeheer, veilige papiervernietiging, databeveiliging en recovery-diensten. Het leiderschap van Duale en zijn vaardigheden om nieuwe internationale markten succesvol te betreden, versterken onze wereldwijd aanhoudende groei. We zijn ervan overtuigd dat hij de groei van ons aanbod van bedrijfskritische diensten verder zal versterken.”

Onder leiding van Duale groeide Iron Mountain in Europa met bijna 50 procent: van bijna 400 miljoen dollar omzet in 2005 tot een verwachte 600 miljoen dollar omzet in 2008. Daarnaast begeleidde hij de toetreding tot de markt van Iron Mountain in Zwitserland, Griekenland, Turkije en Rusland.

Brown kwam in augustus 2005 in dienst bij Iron Mountain als Senior Vice-President IT. Sindsdien heeft hij het technologiegebruik van Iron Mountain uitgebreid ter ondersteuning van de storage-as-a-service-oplossingen. Dit zijn gehoste digitale diensten die organisaties in staat stellen de kosten en risico’s van databescherming en -opslag te minimaliseren. Brown speelde daarnaast een belangrijke rol in het versterken van het Iron Mountain-systeem voor het beheren van klantenbestanden. Hij voegde tools toe voor betere klantenservice en reorganiseerde de IT-afdeling om specifieke businessfuncties te ondersteunen.

Als CIO is Brown algemeen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van kernsystemen, computerdiensten en de dienstverlening aan Iron Mountain-klanten. Tot zijn taken behoren ook het synchroniseren van technologie met belangrijke zakelijke processen en het ontwikkelen van manieren om de beveiligingscapaciteit voor klanten overal ter wereld te blijven vergroten. Ook Brown rapporteert aan Brennan.

“Nu Iron Mountain wereldwijd blijft groeien, is het belangrijk de juiste technologie in huis te hebben. Hiermee kunnen we deze groei faciliteren. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat klanten de best mogelijke oplossingen krijgen voor het beschermen en opslaan van informatie”, zegt Brennan. “Sinds Brown bij ons in dienst is, heeft hij laten zien dat hij interne en klantsystemen kan ontwikkelen en verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat hij een vooraanstaande rol zal spelen in het verder uitbouwen van ons marktleiderschap.”


###

Iron Mountain
Iron Mountain Europe is een dochterbedrijf van Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM), wereldwijd leider in het beschermen, opslaan en beheren van digitale en fysieke informatie. Het bedrijf bedient in Europa 56 verschillende markten in 20 landen. Voor meer informatie: www.ironmountain.nl.

Iron Mountain biedt oplossingen en diensten voor opslag, bescherming en beheer van fysieke en digitale media. Hiertoe behoren onder andere consultancydiensten en disaster recovery-oplossingen. Bedrijven profiteren met de producten en oplossingen van Iron Mountain van kostenverlaging voor databeheer, een veilig beheer van bedrijfskritische informatie, risicobeheer voor compliancy en toegenomen bedrijfscontinuïteit. Het bedrijf is opgericht in 1951 en biedt zijn diensten aan meer dan 100.000 bedrijven in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Latijns-Amerika en de Pacific. Iron Mountain heeft wereldwijd ruim 20.000 mensen in dienst en behaalde in 2006 een omzet van $2,7 miljard.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Charly Lammers van Toorenburg
Tel.: 030-656 5070
E-mail: [email protected]

Iron Mountain Europe
Claire Galboix-Alcaix
Marketing Communications Manager
Tel.: +44 207 939 1569
E-mail: [email protected]

Fabrizio Falzarano
PR / Marketing Communications Executive
Tel.: +44 207 939 1553
E-mail: [email protected]
Trefwoorden: Duale

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share