Iron Mountain betreedt Zwitserse markt

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  21-07-2008
Trefwoorden: Sispace

Iron Mountain betreedt Zwitserse markt

Minderheidsbelang in Sispace AG

Alphen a/d Rijn, 21 juli 2008 – Iron Mountain, wereldwijd leider in informatiebescherming en storagediensten, heeft zijn Europese aanwezigheid uitgebreid naar Zwitserland. Het bedrijf heeft een minderheidsbelang verworven in het Zwitserse Sispace AG, specialist in records management. De vorming van een joint venture met Sispace AG vormt een mijlpaal voor Iron Mountain: het bedrijf is nu lokaal aanwezig in maar liefst twintig Europese landen.

Tot de overeenkomst behoort eveneens een optie van Iron Mountain op meerdere aandelen van Sispace AG binnen een periode van drie jaar. Sispace AG behoudt in de joint venture zijn naam. Het bedrijf is de meest vooraanstaande records management-specialist in Zwitserland. Sispace AG heeft zijn hoofdkantoor in Zug en opslagcentra in Basel, Aesch en Zürich (Zwitserland). Daarnaast heeft het bedrijf ondergrondse opslagfaciliteiten in Saanen en Zweisimmen (Zwitserland).

Sispace AG profiteert door de joint venture van de wereldwijde expertise van Iron Mountain voor wat betreft informatiebescherming en storagediensten. Iron Mountain behaalt op zijn beurt voordeel uit de lokale marktkennis en -expertise van Sispace AG. Het bedrijf heeft veel bekende klanten, waaronder enkele grote banken, financiële instellingen en farmaceutische bedrijven in de Alpenregio.

Marc Duale, President van Iron Mountain: “De joint venture met Sispace AG past binnen de strategie van Iron Mountain om zijn positie in Europa te versterken. Dankzij deze joint venture bedienen we nu ook de Zwitserse markt en beschikken we bovendien over extra ondergrondse opslagfaciliteiten in Europa. Hiermee kunnen we onze klanten in Europa nog beter ondersteunen in de beveiliging en het beheer van informatie.”

###

Iron Mountain
Iron Mountain Europe is een dochterbedrijf van Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM), wereldwijd leider in informatiebescherming en storagediensten. Het bedrijf bedient in Europa 56 verschillende markten in 20 landen. Voor meer informatie: www.ironmountain.nl.

Iron Mountain biedt oplossingen en diensten voor storage, bescherming en beheer van fysieke en digitale media. Hiertoe behoren onder andere consultancydiensten en disaster recovery-oplossingen. Bedrijven profiteren met de producten en oplossingen van Iron Mountain van kostenverlaging voor databeheer, een veilig beheer van bedrijfskritische informatie, risicobeheer voor compliancy en toegenomen bedrijfscontinuïteit. Het bedrijf is opgericht in 1951 en biedt zijn diensten aan meer dan 100.000 bedrijven in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Latijns-Amerika en de Pacific. Iron Mountain heeft wereldwijd ruim 20.000 mensen in dienst en behaalde in 2006 een omzet van $2,7 miljard.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Sabine Steen-Lakerveld
Tel.: 030-656 5070
E-mail: [email protected]

Iron Mountain Europe
Claire Galboix-Alcaix
Marketing Communications Manager
Tel.: +44 207 939 1569
E-mail: [email protected]

Fabrizio Falzarano
PR / Marketing Communications Executive
Tel: +44 207 939 1553
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Sispace

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share