Iron Mountain Digital en Microsoft leveren gezamenlijk een cloud-gebaseerde back-up- en recovery-opl

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  22-01-2009
Trefwoorden: Microsoft

Iron Mountain Digital en Microsoft leveren gezamenlijk een cloud-gebaseerde back-up- en recovery-oplossing voor Microsoft System Center Data Protection Manager 2007

Bedrijven kunnen vertrouwen op geautomatiseerde, veilige back-up en bescherming voor korte- en langetermijnopslag van data

Schiphol-Rijk, 22 januari 2009 – Iron Mountain Digital, specialist in beveiliging en opslag van digitale data en onderdeel van Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM), heeft een strategische samenwerkingsovereenkomst met Microsoft Corp. (Nasdaq: MSFT) aangekondigd. Op basis van de samenwerking ondersteunen de bedrijven klanten bij het beschermen van data voor de lange termijn en bij veilige recovery. Gebruikers van Microsoft System Center Data Protection Manager (DPM) 2007 met Service Pack 1 kunnen vanaf nu hun data automatisch back-uppen naar CloudRecovery, de nieuwe back-up- en recovery-oplossing van Iron Mountain Digital. Zo kunnen ze data veilig off-site opslaan voor korte of lange termijn. De cloud-gebaseerde oplossing is binnenkort beschikbaar voor alle DPM-klanten. Bedrijven die vóór 15 april 2009 een contract afsluiten, gebruiken de oplossing de eerste zestig dagen gratis.

“Iron Mountain Digital en Microsoft zijn bij uitstek in staat om klanten te helpen bij het beheren en beschermen van hun data”, zegt John Clancy, President van Iron Mountain Digital. “Deze strategische samenwerking combineert de kracht van Microsoft op het vlak van platforms en applicaties met onze sterktes op het gebied van Enterprise Storage-as-a-Service en disaster recovery. Klanten profiteren hierdoor van een kosteneffectieve back-up- en archiveringsoplossing van betrouwbare leveranciers.”

De gebruikersinterface van CloudRecovery van Iron Mountain Digital ondersteunt naadloze integratie met Microsoft Data Protection Manager (DPM). Hierdoor kunnen gebruikers door DPM beschermde data automatisch en betrouwbaar online back-uppen en archiveren. Dit vergroot de capaciteit van de DPM-server ter plaatse. DPM-gebruikers bepalen zelf hun retentiebeleid. Zo kunnen ze zelf bepalen wat de bewaartijd van data is: van dertig dagen tot zeven jaar. DPM stuurt de data automatisch en beveiligd naar de datacenters van Iron Mountain Digital voor archivering.

Door data automatisch te verzamelen en veilig off-site op te slaan, kan het risico op dataverlies – zelfs van één enkel bestand – voorkomen worden. Met deze oplossing van Iron Mountain Digital en Microsoft kunnen klanten de kosten en risico’s die gepaard gaan met downtime en data recovery, verlagen en voldoen aan regelgeving door het geautomatiseerd verzamelen en bewaren van data voor de lange termijn. Daarnaast maakt een bedrijf met geautomatiseerde processen resources vrij voor kernactiviteiten in plaats van arbeidsintensieve procedures voor het beheer van secundaire opslag.

“Klanten hebben behoefte aan de mogelijkheid om data veilig online en offline op te slaan, te beheren en wanneer nodig snel terug te halen”, zegt Bala Kasiviswanathan, directeur Storage Solutions Marketing bij Microsoft. “Iron Mountain Digital heeft een uitgebreide beheerexpertise en een goed serviceaanbod. Gezamenlijk kunnen we klanten deze mogelijkheid aanreiken op een geïntegreerde en kosteneffectieve manier.”

“Een hybride aanpak die on-site beheer van software en/of hardware en off-site diensten of infrastructuur combineert, wordt steeds populairder. Deze aanpak biedt een antwoord op uitdagingen op het gebied van databescherming en verlaagt storagekosten”, zegt Lauren Whitehouse, analist van de Enterprise Strategy Group. “De combinatie van System Center Data Protection Manager van Microsoft met de CloudRecovery-dienst van Iron Mountain Digital biedt bedrijven een optimale oplossing voor het verbeteren van de effectiviteit van databescherming. Beide bedrijven zijn experts in hun vakgebied.”

Voor meer informatie: http://www.ironmountain.com/cloudrecovery.

# # #

Over Iron Mountain Digital
Iron Mountain Digital is de technologie-unit van Iron Mountain, Incorporated en een wereldwijde aanbieder van software en services voor de beveiliging, de archivering en het herstel van digitale data. Iron Mountain Digital biedt zijn veelomvattende oplossingen en service op het gebied van databescherming en -herstel, en digitale archivering direct of via een wereldwijd net van partners aan. Het Amerikaanse hoofdkantoor van Iron Mountain Digital bevindt zich in Southborough, Massachusetts. Het Europese hoofdkantoor is in Frankfurt am Main (Duitsland) gevestigd. Meer informatie: www.ironmountaindigital.nl.

Iron Mountain
Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM) helpt bedrijven in de gehele wereld bij het verlagen van de kosten en risico’s die komen kijken bij informatiebescherming en opslag. Het bedrijf biedt oplossingen voor bestandsbeheer en databescherming en heeft de expertise en ervaring om complexe informatie-uitdagingen aan te gaan. Dit zijn bijvoorbeeld stijgende opslagkosten, aansprakelijkheid, compliancy en disaster recovery. Iron Mountain is opgericht in 1951 en biedt zijn diensten aan meer dan 120.000 bedrijven in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Latijns-Amerika en de Pacific. Voor meer informatie: www.ironmountain.nl.

Voor meer informatie
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Lianne van Dijk
Tel.: 030-656 5070
E-mail: [email protected]

Iron Mountain Digital
Angelika Greil
Manager Marketing Europe
E-mail: [email protected]


Trefwoorden: Microsoft

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share