Iron Mountain Digital introduceert Storage-as-a-Service voor middelgrote ondernemingen

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  27-10-2008

Iron Mountain Digital introduceert Storage-as-a-Service voor middelgrote ondernemingen

Middelgrote ondernemingen profiteren van gegarandeerde bedrijfscontinuïteit

Schiphol-Rijk, 27 oktober 2008 – Iron Mountain Digital, specialist in beveiliging en opslag van digitale data en onderdeel van Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM),
presenteert tijdens Storage Expo van 12-13 november 2008 zijn Storage-as-a-Service (SaaS) voor middelgrote ondernemingen. De stand van Iron Mountain Digital is te vinden in hal 9, standnummer C054.

Middelgrote ondernemingen kunnen met deze dienst tegen vaste maandelijkse kosten hun bedrijfskritische data archiveren, back-uppen en terughalen. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met wet- en regelgeving. Voor SaaS van Iron Mountain Digital zijn geen licenties nodig en hoeven bedrijven niet te investeren in IT-kennis. De ondernemingen profiteren met deze dienst van directe toegang tot hun documenten en snel en veilig dataherstel na een calamiteit. Storage-dienstverleners kunnen met deze oplossing hun portfolio uitbreiden.

Om het risico op dataverlies te voorkomen en hun bedrijfscontinuïteit te garanderen, kunnen bedrijven zonder grote investeringen online gebruikmaken van professionele back-
upfaciliteiten. De grote beheerinspanningen en groeiende datavolumes stellen middelgrote ondernemingen voor grote uitdagingen. Iron Mountain Digital is met zijn Storage-as-a-Service-aanbod, dat voor hen op maat gemaakt is, de juiste partner. Iron Mountain neemt met zijn IT-kennis en -capaciteit het back-up- en recovery-proces uit handen.

Het SaaS-portfolio van Iron Mountain Digital biedt automatische back-ups voor pc’s en servers, en versleuteling en gecontroleerde verwijdering van informatie op laptops en desktops. Daarnaast biedt de dienst ongestoorde e-mailcommunicatie op basis van een stand-by-e-mailsysteem. Iron Mountain Digital levert zijn oplossingen via storage- dienstverleners zowel op licentiebasis als op SaaS-basis. Aangezien beide opties zijn gebaseerd op dezelfde technologie, kunnen klanten deze flexibel combineren. Bovendien zijn de technologieën te herconfigureren op basis van specifieke technische wensen.

“Storage-as-a-Service is een goed alternatief voor grote bedrijven, middelgrote ondernemingen en individuele gebruikers die digitale data moeten opslaan en die opslag en capaciteit als gehoste dienst willen afnemen. Dit in tegenstelling tot partijen die een product of producten op hun eigen locatie installeren. Een storagedienst biedt de garantie dat organisaties voldoen aan opslageisen en over genoeg capaciteit beschikken voor toekomstige datagroei”, zegt een woordvoerder van IDC.

“Iron Mountain Digital ziet Storage-as-a-Service als een enorme groeimarkt. Om die reden breiden we ons portfolio op dit gebied uit naar middelgrote ondernemingen. Het kanaal zal een belangrijke bijdrage leveren aan de distributie van ons SaaS-aanbod. Niet voor niets is ons wereldwijde partnerprogramma gericht op managed serviceproviders, hostingbedrijven en technologiepartners die ons ondersteunen bij het aanbieden van ons dienstenaanbod”, zegt Martin van Pijkeren, Sales Manager Benelux bij Iron Mountain.

# # #

Over Iron Mountain Digital
Iron Mountain Digital is de technologie-unit van Iron Mountain, Incorporated en een wereldwijde aanbieder van software en services voor de beveiliging, de archivering en het herstel van digitale data. Iron Mountain Digital biedt zijn veelomvattende oplossingen en service op het gebied van databescherming, -herstel en digitale archivering direct of via een wereldwijd net van partners aan. Het Amerikaanse hoofdkantoor van Iron Mountain Digital bevindt zich in Southborough, Massachusetts. Het Europese hoofdkantoor is in Frankfurt am Main (Duitsland) gevestigd. Meer informatie: www.ironmountaindigital.nl.

Over Iron Mountain
Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM) in Boston, Massachusetts (VS), is wereldwijd leverancier van oplossingen voor Records Management en Data Protection. Iron Mountain is opgericht in 1951 en levert zijn diensten aan meer dan 90.000 zakelijke klanten in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Latijns-Amerika en de Pacific. Het bedrijf biedt oplossingen en diensten voor storage, bescherming en beheer van fysieke en digitale media. Hiertoe behoren onder andere consultancydiensten en disaster recovery-oplossingen. Bedrijven profiteren met de producten en oplossingen van Iron Mountain van kostenverlaging voor databeheer, een veilig beheer van bedrijfskritische informatie, risicobeheer voor compliancy en toegenomen bedrijfscontinuïteit. Het bedrijf heeft wereldwijd ruim 18.000 mensen in dienst en behaalde in 2006 een omzet van $2,4 miljard. Voor meer informatie: www.ironmountain.com of www.ironmountaindigital.nl.

Voor meer informatie
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Charly Lammers van Toorenburg/Lianne van Dijk
Tel.: 030-656 5070
E-mail: [email protected]
Iron Mountain Digital
Angelika Greil
Manager Marketing Europe
E-mail: [email protected]


Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share