Iron Mountain Digital lanceert eerste dienst voor op cloud-technologie gebaseerde bestandsarchiverin

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  05-03-2009

Iron Mountain Digital lanceert eerste dienst voor op cloud-technologie gebaseerde bestandsarchivering
On demand dienst verlaagt TCO voor opslag inactieve data

Schiphol-Rijk, 5 maart 2009 – Iron Mountain Digital, specialist in Storage-as-a-Service voor back-up en opslag van digitale data en onderdeel van Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM), introduceert de Virtual File Store-dienst. Deze nieuwe dienst vormt een aanvulling op het Digital Archiving- en Storage-as-a-Service-portfolio. Virtual File Store is een op cloud-technologie gebaseerde archiveringsdienst waarmee bedrijven de kosten voor opslag en beheer van statische data verlagen. Iron Mountain Digital komt hiermee tegemoet aan de behoefte van bedrijven aan kosteneffectieve oplossingen voor het beheer van grote hoeveelheden digitale gegevens. De dienst omvat veilige langetermijnopslag van inactieve data in off-site datacenters. Iron Mountain Digital biedt met Virtual File Store een alternatief voor hoge investeringen in een storage-infrastructuur op de klantlocatie en ondersteunt initiatieven op het gebied van regelgeving en compliancy.


“Bedrijven staan meer dan ooit voor de uitdaging om te gaan met snelle datagroei en strengere regelgeving. Ze slaan grote hoeveelheden data op voor het geval ze deze ooit nog nodig hebben”, zegt John Clancy, President van Iron Mountain Digital. “Gezien het feit dat vijftig tot zestig procent van de bedrijfsdata inactief is, is het opslaan van al deze gegevens op de klantlocatie geen verstandige opslagstrategie. Zeker nu de storagekosten sterk stijgen en de IT-budgetten krimpen. De Virtual File Store-dienst komt tegemoet aan deze uitdaging door kostbare storagemiddelen vrij te maken en tegelijkertijd te zorgen voor de veilige opslag van, en eenvoudige toegang tot inactieve data.”


De belangrijkste voordelen van Virtual File Store.
- Geen hoge investeringen vereist – de Virtual File Store-dienst wordt geïntegreerd met de bestaande infrastructuur en past binnen de maandelijkse operationele budgetten.
- Lagere Total Cost of Ownership (TCO) – Virtual File Store biedt inzichtelijke, beheersbare kosten zonder extra systeeminvesteringen of tijdrovend onderhoud.
- Schaalbaarheid om snel in te spelen op veranderende bedrijfseisen – Virtual File Store biedt direct extra capaciteit voor storage-eisen op de korte termijn en structurele veranderingen op de lange termijn (zoals overnames).


Virtual File Store biedt een ongelimiteerde opslagcapaciteit en is te integreren met de bestaande infrastructuur. Hierdoor zijn inactieve bestanden via het VPN-netwerk te versturen naar de veilige, redundant uitgevoerde datacenters van Iron Mountain. Geautoriseerde gebruikers en applicaties kunnen vervolgens bestanden van overal in de bedrijfsomgeving on demand terughalen via een veilige internetverbinding.


Virtual File Store vormt een aanvulling op het Storage-as-a-Service-portfolio van Iron Mountain Digital en haalt het uiterste uit de veiligheid, compliancy en schaalbaarheid van het Storage-as-a-Service-raamwerk. Hierdoor zijn grote hoeveelheden inactieve data te beheren en storagekosten terug te dringen. Bedrijven kunnen met deze dienst kosteneffectieve storage met optimale beveiligingsniveaus inzetten en zo de risico’s, kosten en complexiteit van databeheer terugdringen.


De service wordt gefactureerd op basis van het volume opgeslagen gegevens en op basis van de bewaringstijd.
Meer informatie over de Virtual File Store-dienst is te vinden op www.ironmountain.com/vfs

# # #


Over Iron Mountain Digital
Iron Mountain Digital is wereldwijd de grootste aanbieder van enterprise STorage-as-a-Service-oplossingen voor back-up en archivering. De technologie-unit van Iron Mountain, Incorporated levert zijn allesomvattende oplossingen op het gebied van databescherming en -herstel, digitale archivering en beheer van intellectueel eigendom aan duizenden bedrijven wereldwijd. Iron Mountain Digital levert direct of via een wereldwijd partnernetwerk. Het Amerikaanse hoofdkantoor van Iron Mountain Digital bevindt zich in Southborough, Massachusetts. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Frankfurt am Main (Duitsland). Voor meer informatie: www.ironmountaindigital.nl.

Over Iron Mountain
Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM) helpt bedrijven in de gehele wereld bij het verlagen van de kosten en risico’s die komen kijken bij informatiebescherming en opslag. Het bedrijf biedt oplossingen voor bestandsbeheer en databescherming en heeft de expertise en ervaring om complexe informatie-uitdagingen aan te gaan. Dit zijn bijvoorbeeld stijgende opslagkosten, aansprakelijkheid, compliancy en disaster recovery. Iron Mountain is opgericht in 1951 en biedt zijn diensten aan meer dan 120.000 bedrijven in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Latijns-Amerika en de Pacific. Voor meer informatie: www.ironmountain.nl.

Voor meer informatie:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Lianne van Dijk
Tel.: 030-656 5070
E-mail: [email protected]

Iron Mountain Digital
Angelika Greil
Manager Marketing Europe
E-mail: [email protected]


Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share