Iron Mountain lanceert Digitaal Dossiercentrum

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  06-02-2008
Trefwoorden: Digital Record Center

Iron Mountain lanceert Digitaal Dossiercentrum
Op IBM-software gebaseerd datacenter biedt veilige opslag en toegang tot gedigitaliseerde bestanden

Alphen a/d Rijn, 6 februari 2008 – Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM), wereldwijd leider in informatiebescherming en storagediensten, introduceert een Digitaal Dossiercentrum. Bedrijven beschikken hiermee over hosted storage en hebben eenvoudige toegang tot gescande afbeeldingen, pdf’s en andere digitale bestanden.

Het Digitaal Dossiercentrum vormt een aanvulling op het portfolio van documentmanagementdiensten van Iron Mountain. Het portfolio biedt bedrijven de mogelijkheid om hun fysieke documenten te scannen en te archiveren, waardoor ze een betere controle hebben over hun informatie. Het Digitaal Dossiercentrum biedt gebruikers toegang tot gescande beeldbestanden en andere digitale bestanden, waardoor bedrijven hun informatie gedurende de gehele levenscyclus eenvoudig kunnen beheren.

Het Digitaal Dossiercentrum is gebaseerd op de IBM Content Manager On-Demand-software en is bij uitstek geschikt voor bedrijven met grote hoeveelheden actieve documenten. Voorbeelden hiervan zijn hypotheekleningen, kredietbestanden, dossiers van en over werknemers, contracten en creditcardbonnen. Door deze informatie digitaal beschikbaar te maken, kunnen medewerkers eenvoudig en op elk gewenst moment informatie gebruiken en delen, ongeacht het bestandsformaat of de locatie. Bovendien zorgen bedrijven er met digitale duplicaten van bestanden voor dat er altijd toegang is tot de belangrijkste informatie.

Gebruikers van het Digitaal Dossiercentrum kunnen hun opgeslagen documenten op ieder gewenst moment via een webbrowser opvragen. Afhankelijk van hun autorisatieniveau kunnen ze document-thumbnails bekijken, in- en uitzoomen en afbeeldingen roteren, downloaden en printen. Ook is het mogelijk om bestanden via efficiënte streamingtechnologie te versturen. Het Digitaal Dossiercentrum omvat uiteraard beveiliging in de vorm van firewall, virusbescherming, versleutelde datatransmissie, gebruikerstoegangscontrole en 24x7 fysieke bewaking.

“We ondersteunen klanten al lange tijd bij het beheer van hun fysieke documenten en bij het converteren van papieren naar digitale bestanden. Met het Digitaal Dossiercentrum bieden we ze nu ook een kosteneffectieve oplossing voor het inzien en opvragen van die bestanden”, zegt Mike Dunleavy, directeur Documentmanagementoplossingen bij Iron Mountain Europe. “Door onze diensten en oplossingen voor beheer, digitalisering en toegankelijkheid te combineren, bieden we bedrijven een veilige totaaloplossing van één leverancier voor het volledige gebruik van informatie.”

###

Iron Mountain
Iron Mountain Europe is een dochterbedrijf van Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM), wereldwijd leider in informatiebescherming en storagediensten. Het bedrijf bedient in Europa 56 verschillende markten in 18 landen. Voor meer informatie: www.ironmountain.nl.

Iron Mountain biedt oplossingen en diensten voor storage, bescherming en beheer van fysieke en digitale media. Hiertoe behoren onder andere consultancydiensten en disaster recovery-oplossingen. Bedrijven profiteren met de producten en oplossingen van Iron Mountain van kostenverlaging voor databeheer, een veilig beheer van bedrijfskritische informatie, risicobeheer voor compliancy en toegenomen bedrijfscontinuïteit. Het bedrijf is opgericht in 1951 en biedt zijn diensten aan meer dan 100.000 bedrijven in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Latijns-Amerika en de Pacific. Iron Mountain heeft wereldwijd ruim 18.000 mensen in dienst en behaalde in 2006 een omzet van $2,4 miljard.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Sabine Lakerveld
Tel.: 030-656 5070
E-mail: [email protected]


Iron Mountain Europe
Claire Galboix-Alcaix
Marketing Communications Manager
Tel.: +44 207 939 1569
E-mail: [email protected]
Trefwoorden: Digital Record Center

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share