Iron Mountain lanceert IP Ligitation Discovery Escrow Service voor vereenvoudiging juridische proced

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  07-04-2009

Iron Mountain lanceert IP Ligitation Discovery Escrow Service voor vereenvoudiging juridische procedures

Alphen a/d Rijn, 7 april 2009 – Iron Mountain, wereldwijd leider in het beschermen, opslaan en beheren van digitale en fysieke informatie, heeft zijn IP Ligitation Discovery Escrow Service gelanceerd.

Volgens analistenbureau Gartner is ‘procederen een niet-cyclische activiteit en zal er met meer economische moeilijkheden meer geprocedeerd worden’. Iron Mountain heeft deze trend onderkend en ontwikkelde met het oog daarop de Discovery Escrow-dienst. Het speelt daarmee tevens in op de behoeften van patentjuristen voor een eenvoudiger beheer van intellectuele eigendommen die in depot zijn gegeven. Discovery Escrow is in het afgelopen jaar door verschillende grote technologiebedrijven in gebruik genomen. Iron Mountain biedt in dat verband een neutrale, veilige en gecontroleerde omgeving waar een klagende partij in een procedure toegang kan krijgen tot intellectuele eigendommen zonder dat vertrouwelijke informatie direct bij de klager terechtkomt.

De Discovery Escrow Service van Iron Mountain stelt organisaties in staat om te voldoen aan regels op het gebied van discovery en dringt ook de kosten en risico’s van juridische procedures op dat gebied terug. De service maakt optimaal gebruik van de brede dekking van Iron Mountain dat op verschillende locaties beveiligde datavoorzieningen heeft.

De dienst van Iron Mountain zorgt onder meer voor goed bereikbare, veilige locaties in geheel Europa. De locaties zijn bewaakt en beschikken over klimaatregeling en hoogwaardige voorzieningen voor databescherming. In beveiligde ruimten die speciaal zijn gebouwd om communicatie met de buitenwereld te voorkomen, kunnen partijen relevant materiaal bestuderen zonder het gevaar dat het op enige wijze verspreid wordt. Klanten kunnen zelf nauwkeurig aangeven welk materiaal door wie bekeken mag worden.

“Tijdens de onderzoeksfase in een procedure is er altijd een belangenconflict tussen partijen”, zegt David Strouse van de Intellectual Property Management Services bij Iron Mountain. “De beklaagde partij moet voldoen aan de onderzoekseisen van de rechtbank met gelijktijdige bescherming van haar intellectuele eigendom. Klagers en hun advocaten en experts moeten tegelijkertijd toegang hebben tot informatie om zich op de procedure te kunnen voorbereiden. Iron Mountain staat erom bekend dat het een betrouwbare neutrale derde partij is. Daarom kunnen wij met succes de balans vinden tussen klager en beklaagde.”

White paper
Iron Mountain heeft op zijn website een white paper en andere informatie geplaatst over de juridische aspecten van discovery bij patentzaken. Deze informatie is te vinden op www.ironmountain.com/discoveryescrow.

###
Iron Mountain
Iron Mountain, Incorporated (NYSE: IRM) helpt bedrijven in de gehele wereld bij het verlagen van de kosten en risico’s die komen kijken bij informatiebescherming en opslag. Het bedrijf biedt oplossingen voor bestandsbeheer en databescherming en heeft de expertise en ervaring om complexe informatie-uitdagingen aan te gaan. Dit zijn bijvoorbeeld stijgende opslagkosten, aansprakelijkheid, compliancy en disaster recovery. Iron Mountain is opgericht in 1951 en biedt zijn diensten aan meer dan 120.000 bedrijven in de Verenigde Staten, Canada, Europa, Latijns-Amerika en de Pacific. Voor meer informatie: www.ironmountain.nl.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Lianne van Dijk
Tel.: 030-656 5070
E-mail: [email protected]

Iron Mountain Europe
Claire Galboix-Alcaix
Marketing Communications Manager
Tel.: +44 207 939 1569
E-mail: [email protected]

Rhea Hokayem
PR / Marketing Communications Executive
Tel.: +44 207 939 1553
E-mail: [email protected]


Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share