Juniper Networks in Leaders Quadrant voor Enterprise Network Firewalls

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  17-12-2008
Trefwoorden: Firewall, Juniper, Gartner

Juniper Networks in Leaders Quadrant voor Enterprise Network Firewalls

Schiphol-Rijk, 17 december 2008 – Juniper Networks is door onderzoeksbureau Gartner in het Leaders Quadrant voor Enterprise Network Firewalls gepositioneerd. Dit vermeldt Gartner in zijn ‘Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls’[1]. In dit rapport beoordeelt het onderzoeksbureau leveranciers op hun visie en capaciteiten.

“Het Leaders Quadrant omvat een mix van grote en middelgrote leveranciers. Zij hebben alle gemeenschappelijk dat ze producten maken, die voldoen aan de eisen van grote bedrijven”, vermeldt het Gartner-rapport. “Tot deze eisen behoren een breed scala van modellen, ondersteuning voor virtualisatie en virtuele LAN’s, en een beheer- en rapportageoptie speciaal voor complexe omgevingen met hoge datavolumes. Voorbeelden van deze opties zijn gelaagd beheer en minimalisering van beleidsregels. Een geavanceerde firewall-feature is een belangrijk element nu bedrijven hun vestigingen steeds minder vaak voorzien van dedicated IPS-apparaten. Leveranciers in dit Quadrant lopen voorop in de markt voor wat betreft beveiligingsfuncties. Daarnaast bieden deze bedrijven specialistische opties in plaats van de firewall te beschouwen als bijkomstigheid, en hebben zij een uitstekende reputatie op het vlak van het voorkomen van kwetsbare plekken in hun beveiligingsproducten. Algemene eigenschappen zijn de hoogste doorvoersnelheid met minimale invloed op de prestaties en opties voor het vergroten van hardwaresnelheden”, aldus het rapport.

“We zijn trots op onze positie in het Leaders Quadrant voor Enterprise Network Firewalls als de beste leverancier van netwerkfirewalls met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Deze verkiezing onderstreept de continuering van ons leiderschap in de geavanceerde netwerkbeveiligingsmarkt”, zegt Mark Bauhaus, Executive Vice-President en General Manager Service Layer Technology van Juniper Networks. “Juniper zal innovatieve en uitgebreide netwerkbeveiligingsproducten blijven leveren. Dit zijn oplossingen die veeleisende bedrijven in staat stellen om snel en kostenefficiënt te profiteren van nieuwe servicekansen, in te spelen op veranderende bedrijfseisen en een optimale gebruikerservaring te bieden.”

Een kopie van het Gartner-rapport ‘Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls’ is te vinden op: http://mediaproducts.gartner.com/reprints/juniper/vol4/article1/article1.html.

###
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net of bezoek de speciale Juniper Networks Data Center Infrastructure Solutions-website.

Voor meer informatie:
Juniper Networks
Rebecca Tyrer
Tel.: +44 (0)1372 385 655
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: [email protected]
________________________________________

Trefwoorden: Firewall, Gartner, Juniper

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share