Juniper Networks introduceert als eerste centraal beheer voor routing-, switching- en beveiligingsin

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  05-08-2008

Juniper Networks introduceert als eerste centraal beheer voor routing-, switching- en beveiligingsinfrastructuur

Schiphol-Rijk, 5 augustus 2008 – Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) breidt zijn netwerk- en beveiligingssoftware uit met Network and Security Manager (NSM). NSM biedt geïntegreerde beheermogelijkheden voor de routing-, switching- en beveiligingsinfrastructuur van Juniper. De oplossing ondersteunt het centraal beheer van de J-serie-servicerouters en van Ethernet-switches in de EX-serie. Daarnaast kan NSM de Secure Access SSL VPN & firewall/VPN en de Intrusion Detection & Prevention appliances centraal beheren. Dit geldt ook voor de nieuwe Unified Access Control-oplossing (UAC). Bedrijven met intensief netwerkverkeer kunnen met NSM hun netwerkinfrastructuur consolideren en vereenvoudigen. Hierdoor zijn bedrijven in staat hun beveiliging te maximaliseren, de kosten te reduceren en het beheer makkelijker te maken.

NSM van Juniper Networks biedt uitgebreid, veilig en gecentraliseerd beheer van hardware en beleid via één enkele gebruikersinterface. De oplossing omvat ongekende mogelijkheden voor beleids- en hardwareconfiguratie, monitoring- en rapportagetools, en het opsporen van potentiële netwerkbedreigingen. NSM ondersteunt een grootschalige inzet en beleidsontwikkeling op basis van NSMXpress en de NSM Central Manager van Juniper Networks. Naast het gecentraliseerde beheer van de routing-, switching- en beveiligingsinfrastructuur zijn de nieuwe functies:
• consistente monitoring van alle netwerk- en beveiligingsproducten van Juniper;
• invoeren van netwerkbrede beleidsveranderingen voor het terugdringen van bedreigingen;
• ‘Policy versioning’ met rollback-mogelijkheden;
• efficiënt, gecentraliseerd en netwerkbreed beheer;
• XML-schemagebaseerde beheerarchitectuur voor uitbreidingen;
• open, standaard SOAP/XML-API voor eenvoudige integratie;
• rolgebaseerd beheer.

Innovatieve bedrijven kunnen met NSM hun Juniper Adaptive Threat Management (ATM) en Access Control Solutions (ACS) centraal beheren. De Adaptive Threat Management-oplossing van Juniper Networks is een dynamische en krachtige beveiligingsoplossing die het uiterste haalt uit de interoperabiliteit tussen beveiligingscomponenten. De oplossing biedt netwerkbrede transparantie en flexibiliteit voor het inspelen op veranderende risico’s. Network Access Control (NAC) van Juniper Networks beschermt bedrijfskritische netwerkbronnen en -applicaties NAC doet dit op basis van veilige en lokale toegang, overal binnen de gedistribueerde organisatie.

“Juniper richt zich op het leveren van snelle, betrouwbare en veilige netwerk- en beveiligingsoplossingen. Oplossingen die operationele efficiëntie bieden. Op deze manier kunnen klanten zich concentreren op hun bedrijfsdoelstellingen in plaats van op hun netwerk”, zegt Mike Harding, vicepresident Network Management van Juniper Networks. “Met NSM kunnen technici en netwerk- en beveiligingsbeheerders samen de beveiliging en efficiëntie van het beheer verbeteren, overheadkosten reduceren en operationele kosten verlagen.”

De nieuwe Network and Security Manager (NSM) 2008.1 van Juniper Networks is per direct beschikbaar. Meer informatie over de beheersoftware van Juniper voor veilige, intensief gebruikte netwerken is te vinden op de website van Juniper Networks (www.juniper.net), onder het kopje Juniper Networks Management Software Product & Services.

####

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Voor meer informatie:
Juniper Networks
Rebecca Tyrer
Tel.: +44 (0)1372 385 655
E-mail: rtyrer@juniper.net

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: juniper@lvtpr.nlContact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share