Juniper Networks introduceert Dynamic Services Architecture voor snellere inzet nieuwe diensten bij

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  16-09-2008
Trefwoorden: Juniper

Juniper Networks introduceert Dynamic Services Architecture voor snellere inzet nieuwe diensten bij organisaties en serviceproviders
Architectuur stimuleert innovatie en duurzaam concurrentievoordeel

Schiphol-Rijk, 16 september 2008 – Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) opent een wereld van nieuw networking-mogelijkheden met de lancering van de unieke Juniper Networks Dynamic Services Architecture™. Deze architectuur heeft Juniper speciaal ontwikkeld om de constant veranderende bedrijfseisen naadloos af te stemmen op de netwerktechnologie-investeringen om de inzet van nieuwe diensten te versnellen. De Dynamic Services Architecture vormt de basis voor de nieuwe Juniper Networks SRX Dynamic Services Gateways. De architectuur biedt een uitbreidbare, compromisloze oplossing voor het schaalbaar maken van geïntegreerde diensten en netwerkmogelijkheden op een enkelvoudige architectuur. Hierdoor kunnen bedrijven, serviceproviders en publieke instanties snel en kosteneffectief profiteren van nieuwe serviceopties. Daarnaast stelt de oplossing ze in staat om snel in te spelen op veranderende bedrijfseisen en een uistekende klantervaring te leveren.

Veel bedrijven zijn van mening dat het netwerk cruciaal is voor het benutten van dynamic service- en businessmodellen die innovatie stimuleren. Deze bedrijven blijven massaal hun netwerk uitbreiden om constant geavanceerde applicaties en diensten te kunnen ondersteunen. In dat geval kunnen ze zich niet langer de service-integratie en prestatie-tradeoffs veroorloven, die geassocieerd worden met de administratie en het beheer van hun huidige netwerkinfrastructuur. Innovatieve bedrijven hebben behoefte aan een dynamische netwerkinfrastructuur. Deze moet snel, betrouwbaar en veilig zijn. Zo zijn ze voortaan in staat nieuwe kansen direct te pakken. De uitdagingen waarmee ze in dit geval te maken krijgen, zijn legio. Zo moeten bedrijven gelijke tred houden met het snelgroeiende landschap van security-bedreigingen – dat blijft namelijk een aanzienlijke oorzaak van netwerkdowntime en langzame diensten. Daarnaast moeten bedrijven snel netwerken kunnen uitbreiden om applicaties en ondersteuning te kunnen bieden aan duizenden tot miljoenen gebruikers. Daarnaast zullen ze de strijd moeten aangaan met operationele inefficiëntie van de netwerkinfrastructuur. Hieronder vallen ook de stijgende kosten, de complexiteit en de onmogelijkheid om zich aan te passen aan de veranderende eisen.

“Racks met servicespecifieke appliances en blades in combinatie met veel uiteenlopende besturingssystemen en beheerinterfaces resulteren in een complex netwerk. Dit zorgt voor uitval en werkt de inzet van nieuwe diensten tegen”, zegt Abner Germanov, Director Enterprise Networks bij IDC. “Met een servicesarchitectuur die op alle fronten met elke dienst uitbreidbaar is, kunnen bedrijven snel voldoen aan bedrijfseisen en investeringsbeslissingen stroomlijnen.”

“Het maximaliseren van de waarde van diensten en applicaties en tegelijkertijd het minimaliseren van de kosten is voor serviceproviders cruciaal om winst te behalen”, zegt Ray Mota, Chief Research Officer bij de Synergy Research Group. “Er bestaat een basiseis voor een uiterst schaalbare, geavanceerde netwerkarchitectuur. Deze zorgt voor uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging op maat. Hiermee kunnen bedrijven de inzet van nieuwe diensten versnellen.”

Continue innovatie: Dynamic Services Delivery Technology
Als het toonaangevende bedrijf in geavanceerde networking heeft Juniper een uniek begrip van de huidige uitdagingen voor bedrijven en serviceproviders. Juniper blijft innoveren in het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van oplossingen die garant staan voor meer keuze en controle, om zo te voldoen aan de veranderende eisen. De Dynamic Services Architecture omvat de Juniper dual management engine en een raamwerk van carrier-klasse geschikt voor terabitsnelheid. Hiermee kunnen bedrijven op grote schaal Ethernet-poorten en het doorvoeren van diensten onafhankelijk van elkaar uitbreiden. Met de nieuwe servicesarchitectuur kunnen bedrijven een breed dienstenscala inzetten, inclusief een firewall, Intrusion Prevention System (IPS), Distributed Denial of Service-bescherming (DDoS/DoS), Network Address Translation (NAT), dynamische routering en Quality of Service (QoS). Deze mogelijkheden versnellen de inzet van applicaties en diensten aanzienlijk. De Dynamic Services Architecture fungeert als een raamwerk voor netwerkontwikkeling. Dit zal de manier waarop bedrijven functioneren en de opbouw van hun netwerk beïnvloeden.

“Juniper blijft investeren in de innovaties die nodig zijn om een geavanceerde netwerkinfrastructuur te kunnen leveren”, zegt Mark Bauhaus, Executive Vice-President en General Manager Services Layer Technologies van Juniper Networks. “De groeiende vraag naar uitstekende prestaties en beveiliging vergroot de behoefte aan beveiligings- en netwerkresources die de netwerkprestaties niet beïnvloeden. Juniper is de eerste die een technologie introduceert op basis van een Dynamic Services Architecture. Op deze manier opent het bedrijf een wereld van mogelijkheden op het vlak van geavanceerde beveiligings- en netwerkdiensten. Met deze services kunnen bedrijven de inzet van diensten en applicaties voor zichzelf en hun klanten versnellen. Bovendien verminderen deze diensten de kosten, complexiteit en risico’s.”

Aanbod SRX Dynamic Services Gateways
De Dynamic Services Architecture vormt de basis voor de nieuwe Juniper Networks SRX Dynamic Services Gateways. Juniper introduceert eveneens de nieuwe serie JUNOS-gebaseerde SRX Dynamic Services Gateways: de SRX 5600 en de SRX 5800. Deze gateways staan garant voor snelle, betrouwbare en veilige toegang tot applicaties en diensten. Dit doen de gateways vanuit een enkelvoudige netwerkarchitectuur die draait op een besturingssysteem beheerd door een beheerraamwerk. Juniper heeft de SRX Dynamic Services Gateways speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de technische, bedrijfs- en economische eisen van een netwerkinfrastructuur die diensten aanbiedt. Voor meer informatie over de SRX Dynamic Services Gateways: www.juniper.net/srx.

####
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Voor meer informatie:
Juniper Networks
Rebecca Tyrer
Tel.: +44 (0)1372 385 655
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Juniper

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share