Juniper Networks introduceert nieuwe generatie netwerkinfrastructuur voor gedistribueerde ondernemin

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  05-05-2009

Juniper Networks introduceert nieuwe generatie netwerkinfrastructuur voor gedistribueerde ondernemingen

Schiphol-Rijk, 5 mei 2009 – Juniper Networks, Inc. lanceert zijn nieuwe generatie netwerkinfrastructuur voor gedistribueerde ondernemingen. Het bedrijf heeft daartoe verschillende uitbreidingen gerealiseerd op zijn SRX Series Services Gateways. Verder lanceert Juniper een nieuwe lijn van EX Series Ethernet-switches. De nieuwe SRX240 biedt tot vijf keer betere beveiligingsprestaties tegen de helft van de kosten van concurrerende systemen. De nieuwe EX Series biedt hoogwaardige gigabitconnectiviteit tegen een lagere prijs dan vergelijkbare systemen. De oplossingen zijn onderdeel van de Juniper Networks Distributed Enterprise Solutions. Deze bieden in combinatie met Network and Security Manager (NOS) en JUNOS-besturingssoftware de mogelijkheid om efficiënte netwerken te bouwen op elke locatie tegen lagere operationele kosten.

“Organisaties moeten vandaag de dag in staat zijn om een complete set van diensten te leveren aan geografisch verspreide groepen medewerkers. Daarbij mag er geen sprake zijn van beperkingen, hogere risico’s of een slechte gebruikerservaring”, zegt Andrew Braunberg, Research Director Enterprise Security & Networks bij researchbureau Current Analysis. “Een hoogwaardige infrastructuur met geïntegreerde beveiliging, routing en switching en een enkelvoudig besturingssysteem heeft grote voordelen voor de inzet van IT in decentrale omgevingen.”

Met de Distributed Enterprise Solutions levert Juniper Networks producten zonder de beperkingen en gedateerde kostenstructuren van traditionele netwerken. Bij het uitbreiden of wijzigen van legacy-netwerken neemt het gebruik van losse componenten en besturingssystemen toe. Dat leidt tot meer complexiteit en hogere kosten. De oplossingen van Juniper Networks voorzien in één besturingssysteem, centraal beheer en geïntegreerde beveiliging. Daardoor kunnen organisaties een multiservice infrastructuur bouwen, die medewerkers, waar ook gevestigd, kan bedienen.

Nieuwe SRX Series Services Gateways
De toevoegingen op de SRX Series zijn gebaseerd op de Dynamic Services Architecture. Deze aanpak zorgt voor gelijktijdige opschaling van geïntegreerde diensten en netwerkcapaciteit. Daardoor zijn belasting en risico’s van het netwerk terug te dringen. De SRX-productfamilie is uitgerust met een compleet nieuwe suite van unified threat management- en intrusion prevention-mogelijkheden. Sommige modellen bieden op hardware gebaseerde Content Security Acceleration voor hoogwaardige inline antivirus en intrusion prevention, en Power over Ethernet (PoE) SIP voice gateway-mogelijkheden.

Juniper levert in deze serie vier modellen: de SRX100 met verschillende afmetingen, de SRX210 met single-slot modulariteit, de SRX240 met zestien ingebouwde Gbps Ethernet-poorten en vier uitbreidingslots, en de SRX650 met acht uitbreidingslots voor WAN/LAN-interfaces. Alle modellen zijn voorzien van geïntegreerde beveiliging, high-availability en routing in combinatie met ondersteuning van draadloos 3G. De prestaties van Firewall/IPS variëren van 600/50 tot 7000/900 Mbps.

Nieuwe EX-lijn van Ethernet Switches
De nieuwe EX2200-lijn van geconfigureerde Ethernet-switches biedt een kosteneffectieve plug-and-play oplossing voor vestigingen en campusnetwerken. Ze verbruiken minder dan 2 watt per poort en kosten minder dan concurrerende systemen. De switches zijn uitgerust met JUNOS-software en bieden Layer 2- en Layer 3-switchingmogelijkheden. Juniper levert binnen deze lijn vier modellen: de EX2200-24T-4G en de EX2200-48T-4G bieden 24 resp. 48 10/100/1000BASE-T-poorten. De EX2200-24P-4G en de EX2200-48P-4G bieden dezelfde configuraties met volledige IEEE 802.3af POE voor de ondersteuning van onder meer telefoons, videocamera’s en draadloze LAN access points.

De Distributed Enterprise Solutions van Juniper werken in samenhang met de onlangs aangekondigde Adaptive Threat Management en Unified Access Control Solutions. Adaptive Threat Management omvat de Network and Security Manager en STRM Series Security Threat Response Managers. Deze bieden real-time bescherming tegen bedreigingen, inzicht in en controle over het netwerk, beheer van componenten en policies, en gecentraliseerde automatisering. De UAC-oplossingen omvatten de IC Series Unified Access Control-applicances met de modi UAC Agent en zonder agent. Deze halen het uiterste uit de EX Series (en bestaande 802.1X access points en switches), de SSG Series Secure Services Gateway en de SRX Services Gateway/SRX Series als uitvoeringspunten.

Een studie van Forrester Consulting uit februari 2009 laat zien dat het gebruik van JUNOS en Juniper-switches en -routers de operationele kosten van een bedrijf verlaagt. De besparingen kunnen oplopen tot 41 procent. De studie is te vinden in de perssectie van www.juniper.net.

Met zijn JUNOS-besturingssoftware biedt Juniper een centraal besturingssysteem voor alle producten. Door de sterk modulaire architectuur van de software is te voorkomen dat een geïsoleerde storing een geheel netwerk uit de lucht haalt. Verder profiteren de Distributed Enterprise Solutions ook van Advanced Insight Solutions Intelligence (AIS). Deze technologie biedt ingebouwde technische support, waardoor storingen veel sneller op te lossen zijn. Network Security Manager voorziet in een sterk schaalbare oplossing voor apparaatbeheer. Deze oplossing voorziet in onder meer levenscyclusbeheer, configuratiemanagement, monitoring en rapportering.

Managed Services
Leveranciers van Managed Services profiteren sterk van de combinatie van Juniper-routing en de toonaangevende beveiligings- en beheermogelijkheden van de Juniper-producten. Serviceproviders kunnen dankzij een consistente implementatie van connectiviteit, beveiliging en beheer flexibele diensten creëren. Daarbij kan ook Customer Premises Equipment een rol spelen. Daarnaast voorzien de Distributed Enterprise Solutions in centraal beheer en serviceactivering. Dat leidt tot lagere kosten, hogere marges en hogere klanttevredenheid.

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Voor meer informatie:
Juniper Networks
Pelin Murphy
Tel.: +44 (0) 7946 809148
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: [email protected]


Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share