Juniper Networks lanceert Intelligent Services Edge (ISE)

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  20-10-2008

Juniper Networks lanceert Intelligent Services Edge (ISE)
Geïntegreerd portfolio rond JUNOS en M- en MX-series zorgt voor flexibiliteit en efficiency

Schiphol-Rijk, 20 oktober 2008 – Juniper Networks lanceert de Intelligent Services Edge (ISE). Dit is een geïntegreerd portfolio van hard- en software waarmee klanten hoogwaardige netwerken kunnen bouwen en uitbreiden. De Intelligent Services Edge van Juniper maakt gebruik van de krachtige JUNOS-besturingssoftware en de geavanceerde M- en MX-series platforms. ISE stelt serviceproviders in staat om een breed aanbod van diensten te bieden op basis van één besturingssysteem met optimale schaalbaarheid. Met ISE kunnen serviceproviders intelligente convergentie realiseren aan de randen van het netwerk. Daardoor zijn nieuwe diensten snel aan te bieden tegen lagere kosten en met minder complexiteit. Serviceproviders halen zo meer profijt uit hun netwerk.

Nu providers hun serviceportfolio snel uitbreiden, is het steeds belangrijker om diensten te kunnen samenvoegen. Door daarbij gebruik te maken van een intelligent edge routing-platform, zijn de schaalbaarheid, prestaties en operationele efficiency te vergroten. ISE ondersteunt de flexibele levering van verschillende servicetypen, variërend van breedband-routing, spraak en multimedia tot en met geïntegreerde beveiliging. Ook zijn applicatiebewuste diensten mogelijk. Met deze uitbreidingen kunnen serviceproviders en bedrijven hun omzetgroei verhogen en de operationele efficiency verbeteren.

De JUNOS-besturingssoftware is de enige in zijn soort die inzetbaar is voor routing, switching en beveiliging. Juniper gaat de JUNOS besturingssoftware verder uitbreiden binnen ISE met de volgende edge-services.
• Broadband Services Routing – breidt de technologie voor abonneebeheer van de E-series Broadband Services Routers uit naar de M- en de MX-series platforms.
• Dynamic Application Awareness – voorziet in stateful, gebruikersbewuste applicatiemonitoring met het oog op geavanceerde, applicatiespecifieke serviceniveaus en QoS.
• Intrusion Prevention – biedt beveiliging op de applicatielaag dankzij de geavanceerde Juniper-technologie voor Intrusion Detection and Prevention.
• Session Border Control-functionaliteit – voor het beheer van VoIP- en multimediasessies zodat QoS en beveiliging gegarandeerd zijn.
Deze geïntegreerde mogelijkheden vereenvoudigen de rand van het netwerk doordat er minder netwerkelementen en besturingssystemen nodig zijn binnen het netwerk. Daardoor ontstaat een omgeving waarbinnen diensten sneller te implementeren zijn, aangezien de integratie tussen netwerk-devices en backofficesystemen minimaal is. Doordat er ook minder servicespecifieke apparatuur nodig is, zorgt ISE tevens voor lagere kosten van voeding, ruimte en koeling.

Om investeringen te beschermen en kracht en schaalbaarheid te leveren, biedt Juniper binnen Intelligent Services Edge ook nieuwe M- en MX-series hardware. Deze is probleemloos te integreren in bestaande omgevingen. De nieuwe MultiServices DPC is een speciaal gebouwde processing engine die nieuwe JUNOS-diensten ondersteunt zonder de forwarding-mogelijkheden van de MX-routers aan te tasten. De MultiServices DPC biedt een flexibele services engine die voorziet in de snelle inzet van nieuwe, omzetverhogende diensten. Klanten kunnen dankzij de MultiServices DPC ook beveiligingsmogelijkheden, zoals stateful firewall, NAT en IPsec, direct op de MX-series router implementeren.

De MultiServices DPC is ook in staat om innovatieve applicaties te hosten, die ontwikkeld zijn door klanten zelf of door partners binnen het Juniper Open IP Solution Development Program (OSDP). Dit programma biedt toegang tot het Partner Solution Development Platform (PSDP), waar klanten en partners gespecialiseerde applicaties op basis van JUNOS kunnen ontwikkelen. Dit platform blijft groeien. Zo werkt Triveni Digital op dit moment aan een applicatie voor videomonitoring.

Juniper breidt de MX-series ook uit met een nieuwe Flexible PIC Concentrator. Deze voorziet in ‘pakket over SONET’-mogelijkheden met gebruik van dezelfde OC-48- en OC-192- Physical Interface Cards als in de M- en T-series platforms. Hierdoor kunnen MX-series-gebruikers ook hun traditionele, niet op Ethernet gebaseerde netwerken aansluiten. Dat zorgt voor maximale investeringsbescherming en dringt kosten terug.

Juniper versterkt tevens de schaal en de kracht van de M-series multiservicerouters door nieuwe-generatie hardware voor pakketverwerking op te nemen in de M7i- en M10i-systemen. De nieuwe hardware is apart leverbaar en voorzien van een nieuwe Forewarding Engine Board. Dankzij het nieuwe, opgewaardeerde bord kunnen de M7i en M10i tot 68 procent meer capaciteit bieden, terwijl het energieverbruik tot 57 procent per Gigabit kan dalen ten opzichte van concurrerende systemen.

“JUNOS is allang een belangrijke, onderscheidende factor voor Juniper. Met de Intelligent Services Edge breiden we ons leiderschap verder uit. JUNOS is de basis voor geavanceerde edge-diensten, waaronder applicatiebewustheid, breedband-routing, beveiliging, spraak en multimedia”, zegt Manoj Leelanivas, Senior Vice-President en General Manager van de Edge Aggregation Business Unit van Juniper Networks. “Onze klanten blijven profiteren van de operationele efficiency en eenvoud van een netwerkbesturingssysteem in de verschillende delen van het netwerk. Zij kunnen gezamenlijk binnen het Partner Solution Develoment Platform een nagenoeg oneindig aantal services in JUNOS creëren en inzetten. Dit stelt serviceproviders in staat meer profijt te halen uit hun netwerken door meer serviceflexibiliteit. Er is tegelijkertijd sprake van de juiste schaal om te kunnen inspelen op de toenemende vraag naar diensten.”

Beschikbaarheid
De Intelligent Services Edge van Juniper bestaat uit verschillende nieuwe hardware- en softwareproducten die vooralsnog los te koop zijn. De volledige suite is in het derde kwartaal van 2009 beschikbaar.

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net

Voor meer informatie:

Juniper Networks
Rebecca Tyrer
Tel.: +44 (0)1372 385 655
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: [email protected]


Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share