Juniper Networks lanceert nieuwe generatie hardware voor applicatieversnelling

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  15-07-2008
Trefwoorden: Juniper, Wxc

Juniper Networks lanceert nieuwe generatie hardware voor applicatieversnelling

Nieuwe Juniper WXC appliances bieden schaalbare, modulaire en kosteneffectieve aanpak voor WAN-applicaties en -diensten

Schiphol-Rijk, 15 juli 2008 – Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) lanceert een nieuwe generatie platformen voor applicatieversnelling: de WXC 1800, WXC 2600 en WXC 3400. De WXC applicances bieden een schaalbare, modulaire en kosteneffectieve aanpak voor een snelle en consistente applicatierespons via het WAN. Medewerkers beschikken hiermee over een betrouwbare toegang tot bedrijfskritische applicaties en diensten.

Bedrijven met intensief netwerkverkeer willen hun werknemers, partners en klanten real-time toegang blijven bieden tot belangrijke applicaties en diensten. Dit is voor veel organisaties een voorwaarde om hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Langzame en onvoorspelbare applicaties over het WAN hebben een negatieve invloed op de productiviteit van een bedrijf.

De nieuwe generatie WXC-hardware van Juniper biedt een buitengewoon schaalbaar en modulair platform. De WXC-apparaten beschikken over een kleinere harddisk met grotere capaciteit en prestaties. Ze zorgen ervoor dat bedrijven optimaal gebruikmaken van hun bestaande WAN-capaciteit. Daarnaast verbeteren ze de responstijd van centrale applicaties voor medewerkers in externe vestigingen.

“Met de nieuwe generatie WXC-platformen zet Juniper een volgende stap in zijn platformstrategie. De nieuwe generatie platformen beschikt over een grotere schaalbaarheid, modulariteit en operationele eenvoud”, zegt analist Jim Metzler van Ashton, Metzler& Associates. “Zij vormen de belangrijke bouwstenen van de nieuwe generatie WAN-acceleratieproducten van Juniper.”

Juniper staat bekend om zijn innovatieve functionaliteit waarmee bedrijven een hoog volume van dataverkeer versneld kunnen inzetten. Dit gebeurt via een grote diversiteit van applicaties, waaronder TCP, UDP, MAPI, CIFS en HTTP/S. Juniper levert een veelzijdige functionaliteit, zoals Quality of Service (QoS), contentdistributie en een beleidsgebaseerd multipath. Daarnaast biedt Juniper een geïntegreerde applicatie voor configuratie, monitoring en probleemoplossing. De WXC-platformen integreren applicatieversnelling naadloos met krachtige router-, switch- en beveiligingstechnologie van Juniper. De nieuwe platformen omvatten software die het dataverkeer en -beheer volledig automatiseert. Dit zorgt voor meer netwerk- en applicatietransparantie.

De WXC-platformen optimaliseren de prestaties van applicaties over het WAN. Ze herkennen en elimineren onnodige transacties en versnellen TCP- en applicatiespecifieke protocollen. Daarnaast wijzen de platformen automatisch bandbreedte toe en garanderen ze optimale beschikbaarheid van applicaties op locaties met meerdere WAN-verbindingen. Lokale harddisks ondersteunen Network Sequence Caching (NSC), waarmee deze apparaten terugkerende datapatronen kunnen opslaan en de WAN-capaciteit tot een factor 100 kunnen vergroten. De WXC 1800 is in staat het WAN-verkeer tot 2 Mbps te versnellen; dit apparaat is ideaal voor kleine tot middelgrote vestigingen. De WXC 2600 kan het WAN-verkeer tot 8 Mbps versnellen; dit apparaat is bedoeld voor middelgrote tot grote vestigingen. Met de WXC 3400 is het mogelijk het WAN-verkeer te versnellen tot 45 Mbps; dit apparaat is ontwikkeld voor hogere snelheden voor vestigingen, het hoofdkantoor en datacenters.

De nieuwe WXC-platformen ondersteunen eveneens de universele Field Replaceable Units (FRU) van Juniper Networks. Deze units vereenvoudigen het logistieke beheer, evenals het orderproces voor distributeurs en de Juniper-supportafdelingen. Daarnaast kunnen bedrijven de opslagkosten reduceren en hun CO2-uitstoot verminderen, doordat er minder plaatstaal en golfkarton wordt geproduceerd, opgeslagen en vervoerd. Juniper levert hiermee een bijdrage aan een betere bedrijfsvoering en kostenefficiëntie van zijn partners. Daarnaast toont het bedrijf hiermee een van zijn belangrijkste sociale verantwoordelijkheden: de ontwikkeling van producten die de impact van bedrijven op het milieu verminderen.

“Het WXC-applicatieacceleratieplatform van Juniper is geïmplementeerd bij een aantal van de grootste organisaties ter wereld. Zij kiezen voor een WXC-platform, omdat deze hardware in staat is grootschalige, bedrijfskritische klantinteracties en -transacties real-time uit te voeren”, zegt Ross Roesner, vicepresident WAN Acceleration van Juniper Networks. “Onze nieuwe generatie WXC-platformen laat zien dat we ons inspannen om de meest flexibele en schaalbare oplossingen te leveren. Oplossingen die bedrijven met grote datastromen in staat stellen hun applicaties te versnellen en hun concurrentiekracht te vergroten.”

Beschikbaarheid
De WXC 1800, 2600 en 3400 van Juniper Networks zijn vanaf nu beschikbaar via Juniper Networks en zijn wereldwijde netwerk van resellers.

####
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Voor meer informatie:
Juniper Networks
Rebecca Tyrer
Tel.: +44 (0)1372 385 655
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: [email protected]


Trefwoorden: Juniper, Wxc

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share