Juniper Networks lanceert nieuwe productfamilie van Dynamic Services Gateways

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  16-09-2008
Trefwoorden: Juniper

Juniper Networks lanceert nieuwe productfamilie van Dynamic Services Gateways

Schiphol-Rijk, 16 september 2008 – Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) heeft twee nieuwe Dynamic Services Gateways gelanceerd, de SRX 5600 en SRX 5800. Beide bieden compromisloze prestaties en beveiliging. De twee gateways zijn uitgerust met de krachtige JUNOS-besturingssoftware. Ze voorzien in geïntegreerde services, schaalbare prestaties en operationele eenvoud. Daardoor kunnen bedrijven meer profiteren van hun bedrijfskritische applicaties en zo concurrentievoordeel behalen.

Bedrijven staan onder toenemende druk om applicaties en diensten te leveren, die innovatie mogelijk maken. Naarmate zij hun netwerken uitbreiden, komen ze erachter dat het niet langer mogelijk is de kosten van beveiliging en prestaties te verantwoorden. Ook zorgt het onderhouden van legacy-netwerken voor steeds meer complexiteit. Dat staat de inzet van nieuwe applicaties en diensten in de weg.

De Juniper Networks SRX Dynamic Services Gateways zijn gebaseerd op de Dynamic Services Architecture™ van Juniper. Dit concept biedt een uitbreidbaar ontwerp dat geïntegreerde services en netwerkmogelijkheden binnen een enkele architectuur combineert. De gateways voorzien zo in schaalbare prestaties, beveiliging en services. Gebruikers beschikken over veilige en snelle toegang tot applicaties en services vanuit een enkelvoudige architectuur. Deze draait op één besturingssysteem en wordt beheerd met één beheerraamwerk. Dat zorgt voor een reductie van de Total Cost of Ownership.

“Met de opkomst van nieuwe applicaties en een zich steeds ontwikkelend beveiligingslandschap zoeken innovatieve bedrijven naar flexibele technologie. Daarmee willen ze gebruik kunnen maken van een effectieve, efficiënte en dynamische inzet van applicaties en services”, zegt Michael Frendo, Senior Vice-President, High-End Security Systems van Juniper Networks. “De Dynamic Services Architecture van Juniper stelt bedrijven in staat om een balans te vinden tussen netwerkcomplexiteit enerzijds en prestaties en beveiliging anderzijds.”

De SRX biedt met meer dan 120 Gbps de snelste firewallprestaties van dit moment. Naast firewallservices voorziet de SRX ook in Intrusion Prevention System (IPS), Distributed Denial of Service-bescherming (DDos/DoS), Network Address Translation (NAT), Dynamic Routing en Quality of Service (QoS).

De Dynamic Services Architecture van Juniper biedt verder een eigen dual management engine en een speciaal gebouwde carrier-class fabric voor terabitsnelheden. Door de uitbreidbaarheid biedt de SRX schaalbare prestaties op basis van de juiste afmetingen, type diensten en aantallen input/output-cards en services-processing cards (SPC’s). In tegenstelling tot applicaties die alleen voor beveiliging inzetbaar zijn, en in tegenstelling tot traditionele chassisplatforms biedt de SRX een brede reeks van diensten. Daardoor zijn applicaties sneller inzetbaar.

De SRX Dynamic Services Gateways zijn voorzien van de JUNOS-software voor maximale betrouwbaarheid en operationele eenvoud. JUNOS is al bij meer dan 200 serviceproviders wereldwijd ingezet. De software is ontwikkeld voor hoogbeschikbare omgevingen en voor het verbeteren van beschikbaarheid, prestaties en beveiliging van bedrijfsapplicaties. De software biedt een consistente implementatie van features in één versie binnen het gehele netwerk. Dat leidt tot minder complexiteit, lagere kosten en minder risico’s bij de implementatie van nieuwe features of upgrades. Beheerders krijgen daardoor meer tijd voor innovatie.

De SRX kan ook gebruikmaken van de Advanced Insight Solutions-intelligentie (AIS) die is ingebouwd in de JUNOS-software. AIS is de technologie voor Junipers J-Care Technical Service. Deze biedt en complete set van tools en technologieën voor het automatisch leveren van netwerk- en device-informatie voor proactieve netwerkbescherming en supportservices. De AIS omvat zelfanalysemogelijkheden voor het opsporen en opslaan van potentiële risico’s. Het Juniper Network Technical Assistance Center (JTAC) kan vervolgens een supportcase openen en een oplossing zoeken.

De Juniper Networks SRX 5600 en SRX 5800 Dynamic Services Gateways zijn bij uitstek geschikt voor netwerken van grote bedrijven en serviceproviders. De SRX 5800 Dynamic Services Gateway ondersteunt meer dan 120 Gbps aan stateful firewallverbindingen en tot 30 Gbps aan IPS-verbindingen, evenals 350.000 verbindingen per seconde. Elke installatie van een SRX is op maat aan te passen aan specifieke netwerkeisen, waarbij de SRX 5800 zo te configureren is, dat deze meer dan 400 Gbps interfaces ondersteunt met keus uit Gigabit Ethernet- of 10 Gigabit Ethernet-poorten. De schaalbaarheid van de services-processing cards (SPC’s) en input/output-cards (IOC) is mogelijk door de fabric voor terabitsnelheden. De SRX 5600 Dynamic Services Gateway gebruikt dezelfde SPCs and IOC’s als de SRX 5800 en ondersteunt maximaal 60 Gbps stateful firewall en 15 Gbps IPS.

Prijs en beschikbaarheid
De SRX 5600 en SRX 5800 Dynamic Services Gateways zijn per direct beschikbaar. De basisprijzen starten bij 65.000 dollar voor de SRX 5600 en 68.000 dollar voor de SRX 5800. Prijzen van de services-processing cards en input/output cards beginnen bij 100.000 dollar. De SRX 5600 en SRX 5800 worden later in 2008 geëvalueerd voor Common Criteria EAL3-certificering. Meer informatie over de SRX Dynamic Services Gateways is beschikbaar op www.juniper.net/srx.

###
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Voor meer informatie:
Juniper Networks
Rebecca Tyrer
Tel.: +44 (0)1372 385 655
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: [email protected]


Trefwoorden: Juniper

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share