Juniper Networks verbetert portfolio Ethernet Services Routers

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  17-06-2008
Trefwoorden: Juniper

Juniper Networks verbetert portfolio Ethernet Services Routers
Nieuwe interfacekaarten vergroten flexibiliteit MX-series Ethernet Services Routers
Schiphol-Rijk, 17 juni 2008 – Juniper Networks breidt zijn aanbod van interfacekaarten voor het MX-portfolio van Ethernet Services Routers uit met drie nieuwe, uitwisselbare Dense Port Concentrator-producten (DPC). Deze DPC’s vergroten de ondersteuningsflexibiliteit van Ethernet-netwerkarchitecturen van het MX-portfolio. Gebruikers kunnen hierdoor de inzet van Ethernet-netwerken en -diensten uitbreiden en versnellen. Dit resulteert in lagere kosten en minder complexiteit.
“Met de MX-platforms van Juniper maximaliseren we de waarde van onze bedrijfsmiddelen. Dat is mogelijk door een grotere netwerkefficiëntie en -capaciteit, terwijl we de levering van innovatieve diensten met hoge-prestatieniveaus versnellen”, zegt Clive Dorsman, COO van The Carphone Warehouse Networks. “We zijn dan ook verheugd dat Juniper nieuwe interfaceopties voor de MX-series introduceert. Door de grotere flexibiliteit kunnen we het MX-aanbod inzetten voor de ondersteuning van nog meer services.”
De nieuwe DPC-kaarten zijn te gebruiken voor de complete MX-productreeks – inclusief de MX240, MX480 en MX960 – en omvatten:
- nieuwe, kopergebaseerde Tri-Rate (10/100/1000) Ethernet-DPC’s waarmee gebruikers lagesnelheidsinterfaces en bestaande hogesnelheidsinterfaces kunnen ondersteunen;
- nieuwe 20 Gbps DPC’s die kosteneffectiever, efficiënter en zuiniger zijn dan 40 Gbps kaarten. Kosten- en energiebewuste gebruikers profiteren met deze DPC’s van investeringsbescherming op de lange termijn, terwijl ze kapitaal- en operationele kosten tot een minimum beperken;
- nieuwe multirate DPC’s die de flexibiliteit en efficiëntie vergroten. Gebruikers kunnen namelijk 1 Gigabit en 10 Gigabit Ethernet-interfaces met één lijnkaart ondersteunen.
De nieuwe DPC-interfacekaarten zijn samen met bestaande interfacekaarten in te zetten. Gebruikers kunnen hierdoor de MX-series configureren met een optimale combinatie van high-speed en low-speed interfaces om zo te voldoen aan specifieke inzeteisen. Deze flexibiliteit, in combinatie met de energie- en ruimte-efficiënte MX-hardwareplatforms, stelt serviceproviders en bedrijven in staat om de eisen op het gebied van kosten, energieverbruik en capaciteit op elkaar af te stemmen.
Het MX-aanbod van Juniper gebruikt JUNOS-software op basis van één enkele broncode. JUNOS biedt geavanceerde Ethernet Operations, Administration & Maintenance-mogelijkheden (OAM), en functionaliteit die de inzet en het beheer van Ethernet-diensten in grootschalige netwerken vereenvoudigt. De krachtige combinatie van MX, nieuwe interfaceopties en JUNOS zorgt voor een verdere verbetering van de prestaties en schaalbaarheid van carrier-class Ethernet, terwijl de kosten en complexiteit worden verlaagd.
“Juniper heeft zijn marktpositie versterkt met deze nieuwe lijnkaarten, die de inzetopties van MX-series vergroten en de kosten voor bedrijven en serviceproviders verlagen”, zegt Dave Passmore, onderzoeksdirecteur van de Burton Group. “Met name de koperen interfaces van de MX-series leveren bedrijven voordelen op omdat ze kleinere en gelimiteerde configuratie-eisen ondersteunen.”
“Klanten in de gehele wereld profiteren van de prestaties, schaalbaarheid en betrouwbaarheid van de MX Ethernet Services Routers. Dit maakt MX tot een van de meest succesvolle productintroducties van Juniper ooit”, zegt Kim Perdikou, vicepresident en algemeen directeur Infrastructure Products Group van Juniper Networks. “We breiden ons MX-aanbod continu uit met nieuwe functionaliteit die tegemoetkomt aan de wensen van serviceproviders en bedrijven. Hierdoor dragen we bij aan verlaging van kosten en complexiteit.”
De Tri-rate Ethernet en 20 Gbps DPC’s zijn vanaf nu beschikbaar. De Multi-rate DPC’s komen waarschijnlijk in de tweede helft van 2008 op de markt.
####
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net

Voor meer informatie:
Juniper Networks
Rebecca Tyrer
Tel.: +44 (0)1372 385 655
E-mail: rtyrer@juniper.net

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: juniper@lvtpr.nl

Trefwoorden: Juniper

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share