Juniper Networks verrijkt op standaarden gebaseerde Unified Access Control-oplossing

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  05-08-2008

Juniper Networks verrijkt op standaarden gebaseerde Unified Access Control-oplossing

Nieuwe UAC 2.2-software en nieuwe servers voor beleidsbeheer helpen kosten en complexiteit van netwerktoegangscontrole te reduceren

Schiphol-Rijk, 5 augustus 2008 – Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) introduceert nieuwe, op standaarden gebaseerde Unified Access Control (UAC) 2.2-software. Daarnaast lanceert het bedrijf twee nieuwe servers voor centraal beleidsbeheer: de Infranet Controller 4500 (IC 4500) en de Infranet Controller 6500 (IC 6500).

UAC 2.2 en de Infranet Controllers van Juniper Networks bieden hoogwaardige schaalbaarheid en prestaties, en ondersteunen centraal beheer voor toegangsbeleid via de recent aangekondigde Network & Security Manager (NSM). Bedrijven kunnen hiermee de levering, uitrol en inzet van beveiligde netwerktoegang vereenvoudigen. Daarnaast krijgen ze op basis van de uitgebreide beheermogelijkheden een beter inzicht in netwerkprestaties. Een aanzienlijk voordeel van Network Access Control (NAC) is, dat gebruikers de beveiliging kunnen aanscherpen en tegelijkertijd de kosten verminderen en de IT-efficiëntie maximaliseren.

Voor de huidige bedrijven met zeer intensief netwerkverkeer is netwerkbeveiliging een steeds grotere uitdaging. Tegelijkertijd eisen netwerkgebruikers dat ze veilige, gedifferentieerde, lokale toegang krijgen over een gedistribueerde netwerkomgeving. Deze bedrijven hebben dan ook behoefte aan een flexibele en schaalbare oplossing die kosten kan reduceren en de beheercomplexiteit vermindert. Daarnaast moeten gebruikers bedrijfskritische applicaties en processen veilig en ononderbroken kunnen benaderen. UAC 2.2 van Juniper Networks in combinatie met de IC 4500- en IC 6500-servers breidt toegangscontrole uit tot dieper in het bestaande netwerk en de beveiligingsinfrastructuur. Dit zorgt voor meer controlemomenten en -functionaliteit voor eindpuntbeveiliging.

UAC 2.2 van Juniper Networks biedt in combinatie met NSM en Secure Access SSL VPN appliances van Juniper Networks een gecentraliseerd beleidsbeheer. Klanten profiteren van een uniform toegangsbeleid, zowel lokaal als op afstand, en bewaking van het complete gedistribueerde netwerk. De IC 6500 biedt de dubbele capaciteit van de vorige generatie Infranet Controllers, met ondersteuning van maximaal 30.000 eindpunten in één enkel multi-unit cluster.

“Toegang tot een fijnmazig netwerk en applicaties vereist een snelle, betrouwbare en veilige oplossing voor toegangscontrole. Deze moet optimale prestaties combineren met schaalbaarheid en eenvoudig beheer”, zegt Sanjay Beri, vicepresident Access Solutions van Juniper Networks. “Juniper blijft een pionier als het gaat om de levering van bedrijfsbrede toegangscontrole voor netwerken. Klanten met zeer intensief netwerkverkeer kunnen met onze nieuwe oplossingen hun beveiliging verbeteren en tegelijkertijd de bedrijfscontinuïteit waarborgen. Hierdoor kunnen ze zich beter richten op innovatie.”

UAC 2.2 van Juniper Networks is gebaseerd op open standaarden, waaronder de standaarden zoals gedefinieerd door de Trusted Network Connect-werkgroep (TNC) van de Trusted Computing Group (TCG). De software van Juniper ondersteunt het standaardprotocol van deze werkgroep (Statement of Health). Hiermee verbreedt Juniper UAC-ondersteuning tot de Microsoft Windows Statement of Health (SOH) en Embedded NAP Agents. Klanten profiteren hierdoor van de interoperabiliteit van UAC van Juniper Networks met Microsoft Windows Vista clients en/of Windows XP clients (SP3). Ze kunnen het uiterste halen uit hun bestaande netwerkinfrastructuur en -componenten. Hierdoor is de toegangscontrole kosteneffectief, flexibel en eenvoudig te implementeren, en bereikbaar voor organisaties van elke omvang.

“De ondersteuning van Juniper van het Microsoft SOH-protocol biedt onze klanten uitgebreidere mogelijkheden om de implementatie van clients te stroomlijnen. Dit is namelijk mogelijk door de interoperabiliteit van UAC met Microsoft Windows Vista clients en Windows XP clients”, zegt Calvin Choe, Director of Technical Business Development van de Enterprise Security Group van Microsoft. “Door de TNC-standaarden te implementeren, vergroot Juniper de keuzevrijheid voor klanten met heterogene oplossingen voor beleidsbeheer. Daarnaast kunnen Juniper-klanten zich snel en effectief aanpassen aan de huidige veranderende bedrijfs- en netwerkomgevingen.”

Beschikbaarheid
UAC 2.2 van Juniper Networks en de IC 4500- en IC 6500- servers zijn vanaf nu beschikbaar via Juniper Networks en zijn wereldwijde netwerk van resellers en partners. UAC 2.2 is kosteloos te gebruiken voor klanten met actieve onderhoudscontracten.

####
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Voor meer informatie:
Juniper Networks
Rebecca Tyrer
Tel.: +44 (0)1372 385 655
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: [email protected]Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share