Juniper Networks viert tienjarig bestaan JUNOS-software

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  23-07-2008
Trefwoorden: Juniper, Junos Software

Juniper Networks viert tienjarig bestaan JUNOS-software

Marktleiderschap high-performance netwerken dankzij meest betrouwbare en veilige netwerkbesturingssysteem

Schiphol-Rijk, 23 juli 2008 – Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) viert het tienjarig bestaan van JUNOS-software. Van deze software zijn in de afgelopen tien jaar elk kwartaal nieuwe versies uitgebracht. Dankzij de zeer regelmatige updates komt deze software altijd tegemoet aan de snel veranderende netwerkeisen van meer dan 30.000 serviceproviders en zakelijke en particuliere klanten wereldwijd. JUNOS-software biedt uitstekende systeembeschikbaarheid, geautomatiseerd netwerkbeheer en open innovatie. Bedrijven kunnen hiermee hun netwerk flexibel aanpassen aan veranderende zakelijke behoeften. Daarnaast draagt JUNOS bij aan kostenreductie en vermindert het complexiteit en risico’s.

“Juniper heeft de expertise om te innoveren en moeiteloos de meest ingewikkelde netwerkproblemen op te lossen”, zegt Pradeep Sindhu, oprichter en CTO van Juniper Networks. “JUNOS-software is het resultaat van de visie dat een besturingssysteem mee moet groeien met snel veranderende eisen voor wat betreft schaalbaarheid, prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging.”

JUNOS-software is gebaseerd op drie basisprincipes die Juniper samen de ‘Power of One’ noemt.
• Met één netwerkbeheersysteem voor meerdere platforms kost het minder tijd, resources en inspanning om een geavanceerde netwerkinfrastructuur in te zetten en te beheren.
• Eén software-uitgavetraject resulteert in de levering van stabiele en volledig geteste producten met incrementele functies en opties.
• Eén modulaire softwarearchitectuur biedt maximaal beschikbare en veilige software die snel is aan te passen aan klantwensen.

“Consistentie en betrouwbaarheid zijn het belangrijkst in de huidige netwerkmarkt. Dit geldt voor bedrijven en particulieren. Een netwerk moet doen wat het belooft”, zegt Tom Nolle, directeur van CIMI Corporation. “Juniper loopt voorop in de markt met zijn stabiele netwerkbeheersysteem dat slechts in één versie wordt uitgegeven en regelmatige updates heeft. Dit wordt de komende tijd steeds belangrijker. Juniper heeft nu al een grote voorsprong op dit gebied.”

JUNOS draait op alle Juniper-platformen en integreert opties voor routering, switching en beveiliging met een uitgebreid aanbod van geavanceerde netwerkdiensten. In het afgelopen jaar introduceerde Juniper een Partner Solution Development Platform (PSDP). Hierin kunnen klanten en partners gespecialiseerde applicaties ontwerpen en ontwikkelen met JUNOS. Daarnaast integreert het platform de beste beveiligingsdiensten van ScreenOS-software van Juniper met JUNOS 9.0-software en acht nieuwe hardwareplatforms die draaien op JUNOS-software, inclusief Ethernet-switches voor IT-organisaties.

####
Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Voor meer informatie:
Juniper Networks
Rebecca Tyrer
Tel.: +44 (0)1372 385 655
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: +31 (0)30-65 65 070
E-mail: [email protected]


Trefwoorden: Juniper, Junos Software

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share