LANCOM breidt outdoor wireless LAN-productreeks uit

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  08-09-2008
Trefwoorden: Wireless, Lancom

LANCOM breidt outdoor wireless LAN-productreeks uit

Amsterdam, 8 september 2008 – LANCOM Systems breidt zijn outdoor wireless LAN-productreeks uit met drie nieuwe oplossingen. Het gaat om de LANCOM OAP-54-1 Wireless en bijbehorende LANCOM OAP-54-1 Wireless Bridge Kit en WLAN Outdoor-client LANCOM OAC-54-1 Wireless.

DE LANCOM OAP-54-1 Wireless is het eerste outdoor Access Point met een krachtige dual-band directionele antenne die direct geïntegreerd is in de behuizing. Deze is bij uitstek geschikt voor economische point-to point-verbindingen (P2P). Met dit product vervalt de noodzaak van een externe directionele antenne en de bijbehorende kosten. Voor andere doelen, zoals openbare toegang tot draadloos LAN (hotspots), zijn de externe antenneconnecties te gebruiken. Het is mogelijk om andere omnidirectionele antennes of een sectorantennes uit het portfolio van outdoor-oplossingen aan te sluiten.

De LANCOM OAP-54-1 Wireless is ook vernieuwend in termen van het verwarmings- en koelsysteem. Deze zijn passief, waardoor deze oplossing gebruik kan maken van standaard Power over Ethernet (IEEE 802.af). Het ontwerp is gebaseerd op een speciale behuizingsconstructie en een consistent gebruik van hoogwaardige materialen.

De nieuwe Access Points hebben een robuuste, beschermende behuizing (IP67) en zijn inzetbaar bij temperaturen van min 30 graden tot plus 70 graden Celsius. De draadloze module werkt volgens de IEEE 802.11a/h- en IEEE 802.11b/g WLAN-standaarden bij 2,4 GHz en 5 GHz. P2P-verbindingen zijn mogelijk over afstanden tot 20 kilometer met transmissievermogens tot 1000 mW EIRP op de daarvoor bestemde 5 GHz-golflengte.

De LANCOM OAP-54-1 wordt compleet geleverd met bevestigingsmateriaal, kabels en een standaard 802.3af PoE-adapter.

De LANCOM OAP-54-1 Wireless Bridge Kit omvat twee Access Points en accessoires, en tevens twee AirLancer Extender SA-LAN-overspanningsbeschermingsadapters voor LAN-kabels.

De voordelige WLAN outdoor-client LANCOM OAC-54-1 Wireless wordt in een pakket van vijf verkocht aan vooral, maar niet alleen, Wireless Internet Service Providers (WISP’s).

Alle producten die gebaseerd zijn op de LANCOM OAP-54-1 Wireless, bieden complete beveiligingsmogelijkheden. De IEEE 802.11i-standaard voorziet in absoluut veilige draadloze communicatie, zelfs bij P2P-verbindingen. Er is optimale bescherming tegen aanvallen zonder dat de prestaties teruglopen. Het draadloze WLAN is te beveiligen en te beheren met 802.1x, WPA, WPA-2, ACL en LEPS.

De LAN-tools zijn bij uitstek geschikt voor beveiligingsbeheer en monitoring (LANconfig/LANmonitor). Daarnaast kan de draadloze module verschillende SSID’s gelijktijdig ondersteunen.

De LANCOM OAP-54-1 Wireless is beschikbaar voor € 850, exclusief btw. De LANCOM OAP-54-1 Wireless Bridge Kit kost € 1.925 exclusief btw. De WLAN-client LANCOM OAC-54-1 Wireless wordt per vijf stuks geleverd en kost per pakket € 2.999 exclusief btw.

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.


Voor meer informatie:

LANCOM Systems GmbH
Jan Buis
Tel.: +49 2405 49936 233
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Lancom, Wireless

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share