LANCOM en Hirschmann intensiveren samenwerking

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  29-08-2008
Trefwoorden: Wlan

LANCOM en Hirschmann intensiveren samenwerking
Bedrijven ontwikkelen gezamenlijk nieuw platform voor industriële WLAN-producten

Amsterdam, 29 augustus 2008 – LANCOM Systems, specialist in draadloze netwerken, intensiveert zijn samenwerking met Hirschmann Automation and Control, specialist in industriële automatisering en netwerken. Beide bedrijven verstevigen hun partnerschap voornamelijk op het gebied van industriële WLAN-producten. Zo neemt Hirschmann 802.11n-gebaseerde industriële access points van LANCOM op in zijn portfolio. Daarnaast slaan LANCOM en Hirschmann de handen ineen voor de ontwikkeling van een nieuw hardwareplatform met grotere capaciteit, specifiek voor industriële toepassingen.

LANCOM en Hirschmann werken al vanaf 2006 samen. De producten die beide bedrijven gezamenlijk hebben ontwikkeld voor industriële toepassingen, onderscheiden zich door hun robuustheid en functionaliteit. Deze producten zijn voorzien van een behuizing met de IP67-beschermingskwalificatie en zijn bestand tegen trillingen en explosies (ATEX Zone II). Daarnaast functioneren ze conform de EN50155-standaard en bieden een zeer grote elektromagnetische compatibiliteit. De nieuwste access points met 802.11n-technologie ondersteunen eveneens HiperRing, Profinet en Ethernet IP, een virtuele COM-poort en het Hirschmann-beheersysteem ‘Industrial HiVision’.

"Mede door onze samenwerking met LANCOM heeft Hirschmann in zeer korte tijd een leidende positie kunnen innemen op het gebied van industriële WLAN-systemen", zegt dr. Peter Pokrandt, algemeen directeur van Hirschmann Automation and Control. "Een voorbeeld van een dergelijk systeem werd eind 2007 gelanceerd: het eerste access point dat geschikt is voor Ex-Zone 2. Door het intensiveren van onze samenwerking profiteren klanten nog meer van de innovatieve, draadloze producten die we nog gezamenlijk gaan ontwikkelen."

"Door de samenwerking met Hirschmann Automation and Control kan LANCOM Systems zijn technologie wereldwijd aanbieden in de industriesector. We zijn nu in staat om gezamenlijk snel innovatieve producten te ontwikkelen en te introduceren. Dit zal bijdragen aan het versterken van onze leidende positie”, zegt Ralf Koenzen, algemeen directeur bij LANCOM Systems.


De industriële WLAN-producten van Hirschmann vinden hun toepassing onder andere in de automotive branche, staalindustrie en transportsector – zowel spoor- en weg- als scheepsvervoer – en in de energiesector, waaronder raffinaderijen, windturbineparken en zonne-energiecentrales.

####

Over Hirschmann Automation and Control
Hirschmann Automation and Control is onderdeel van Belden, Inc. (NYSE: BDC), wereldwijd leider op het gebied van oplossingen voor signaaltransmissie, snelle elektronische kabels en connectiviteitsproducten. Hirschmann richt zich voornamelijk op de strategische businessunits ‘Industrial Networking’, ‘Industrial Connectors’ en ‘Electronic Control Systems’. Het productportfolio varieert van netwerkcomponenten en WLAN-systemen tot en met actuator- en sensorconnectoren. De industrie past deze connectoren toe in (hijs)kranen (indicator voor veilig belastingsmoment) en mobiele productieomgevingen. Het bedrijf, gevestigd in Neckartenzlingen, Duitsland, heeft eigen fabrieken in Duitsland en vestigingen in verschillende Europese landen, de VS en Azië. In 2007 behaalde Hirschmann Automation and Control een omzet van 202 miljoen euro met ongeveer 770 werknemers. Meer informatie is te verkrijgen op www.hirschmann.nl.

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.Voor meer informatie:

LANCOM Systems GmbH
Jan Buis
Tel.: +49 2405 49936 233
E-mail: jan.buis@lancom.de

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: lancom@lvtpr.nl

Hirschmann Automation and Control BV
Paula Kristel
Tel.: 0294-462 510
E-mail: PKristel@hirschmann.nl

Trefwoorden: Wlan

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share