LANCOM introduceert nieuwe 802.11n access points voor buiten

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  03-07-2008
Trefwoorden: Lancom

LANCOM introduceert nieuwe 802.11n access points voor buiten
OAP-310agn Wireless: 300 Mbit-technologie met beschermende behuizing en temperatuurcontrole

Amsterdam, 3 juli 2008 – LANCOM Systems integreert als eerste producent de nieuwste 300 Mbps draadloze LAN-technologie in een geavanceerd access point voor buiten, dat bestand is tegen weer en wind.

De LANCOM OAP-310agn Wireless omvat interne verwarming en koeling. Dit zorgt ervoor dat de oplossing functioneert in temperaturen van -30 °C tot +65 °C. Hiermee is de OAP-310agn Wireless uiterst geschikt voor industrieel en buitengebruik. Het apparaat ondersteunt Power over Ethernet, waardoor het access point eenvoudig te gebruiken is op afstand van reguliere stroomvoorziening, zoals in een mast.

De uiterst robuuste metalen behuizing is goedgekeurd volgens de IP66-standaard. Dit verzekert dat de behuizing geen water doorlaat, zelfs geen harde waterstralen. Daarom is dit access point uitermate geschikt voor gebruik onder extreme condities en in vochtige omgevingen, zoals havens, offshore-installaties, in de bergen of op treinstations.

De LANCOM OAP-310agn Wireless bezit een dual-band radiomodule die uitwisselbaar is met IEEE 802.11a/g/n en werkt op de frequenties 2,4 GHz of 5 GHz. Op de 5 GHz-frequentie zorgen de Dynamic Frequency Selection (DFS2) en automatische Transmission Power Control (TPC) voor een effectief vermogen van de antenne tot 1000 mW. In combinatie met de AirLancer Extender O-D9a, een dubbel gepolariseerde antenne, kunnen gerichte radiosignalen afstanden tot twintig kilometer afleggen (zonder obstakels tussen de antennes) en hiermee overdrachtsnelheden tot 15 Mbps behalen. Op kortere afstanden halen deze antennes netto snelheden tot 100 Mbps.

De LANCOM OAP-310agn Wireless biedt uitgebreide beveiligingsopties: de standaard IEEE 802.11i staat garant voor 100 procent veilige draadloze communicatie – inclusief point-to-point bridges. Zo ontstaat er geen prestatieverlies en is de verbinding toch beveiligd tegen aanvallen. De draadloze LAN is volledig te beveiligen en te beheren met 802.11x, WPA, ACL en LEPS. Daarnaast werkt de draadloze module met verschillende SSID’s om zo tot acht WLAN’s tegelijk te ondersteunen. De kosteloze LANtools (LANconfig/LANmonitor) bieden professioneel beheer en gebruiksvriendelijke monitoring.

De LANCOM OAP-310agn Wireless is vanaf heden verkrijgbaar voor de adviesprijs van 1.199 euro (excl. btw). De access points worden geleverd met een complete accessoireset. Dit betekent inclusief ophangmateriaal, LAN- en antennebekabeling voor buiten en een krachtige PoE Injector.

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.


Voor foto’s of meer informatie:

LANCOM Systems GmbH
Jan Buis
Tel.: +49 2405 49936 233
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Lancom

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share