LANCOM introduceert nieuwe serie switches

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  07-07-2008
Trefwoorden: Switches

LANCOM introduceert nieuwe serie switches

De LANCOM ES-2126 en ES-2126P voor efficiënte en betrouwbare netwerken

Amsterdam, 7 juli 2008 – LANCOM Systems heeft een nieuwe serie switches toegevoegd aan zijn portfolio van professionele netwerkproducten. De serie bestaat uit twee beheerde switches, de LANCOM ES-2126 en de LANCOM ES-2126P. Beide bieden 24 snelle Ethernet-poorten en twee optionele dual-media Gigabit Ethernet-poorten voor de aansluiting van Twisted Pair of optische kabels.

Met deze nieuwe switches biedt LANCOM nu voor de eerste keer alle componenten voor een actief netwerk aan via één leverancier. Door de gebruiksvriendelijke webinterface kunnen gebruikers de switches in elke browser configureren en tevens beheren met Telnet of met een directe seriële verbinding via RS-232. De apparaten integreren ook met het gebruiksvriendelijke LANmonitor-programma voor netwerkmonitoring. Ook is SNMP-beheer uitwisselbaar met SNMPv2. Dit alles is mogelijk dankzij de geïntegreerde MIB’s.
De twee optionele Gigabit Ethernet-combinatiepoorten zorgen voor snelle verbindingen met de backbone. Dankzij Virtual Stacking Management (VSM) zijn tot 16 switches te beheren op één gedeeld IP-adres.

De switches optimaliseren applicaties die veel brandbreedte opeisen door bij te dragen aan effectief netwerkbeheer. Ze ondersteunen de nieuwste functies, zoals QoS (Quality of Service), rapid spanning tree, poort-trunking, limiteren van bandbreedte, poortgebaseerde beveiligingsinstellingen, SNMP/RMON en IGMP-snooping. Dit maakt de switches ideaal voor zakelijk-kleine en zakelijk–middelgrote netwerken en voor prestatienetwerken.

De switches ondersteunen tot 256 gelijktijdige VLAN’s. Samen met andere VLAN-geschikte LANCOM-apparatuur (zoals access points) maken ze netwerkvirtualisatie in een complete infrastructuur mogelijk. Poortprioritering volgens professionele standaarden zorgt ervoor dat de switches het dataverkeer controleren en sturen volgens specifieke criteria, en is ideaal voor bijvoorbeeld het regelen van real-time spraak- of videodata.

De LANCOM ES-2126P voldoet aan de IEEE 802.3af PoE-standaard. Hierdoor is elk PoE-apparaat door de switch te detecteren en automatisch aan te sluiten. Hierbij houdt de switch ook rekening met belangrijke parameters als classificatie en stroomlimieten. Het is eveneens mogelijk een variabele totale stroomtoevoer van 185 Watts te distribueren naar alle 24 Fast Ethernet-poorten.

De LANCOM ES-2126 en ES-2126P zijn verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 315 euro en 650 euro exclusief btw. De switches hebben beide vijf jaar garantie. De optionele LANCOM SFP-SX-LC1, een SFP-SX-module, is verkrijgbaar voor 199 euro exclusief btw. De LX-versie (de LANCOM SFP-LX-LC1) kost 299 euro exclusief btw.

###

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Voor meer informatie:

LANCOM Systems GmbH
Jan Buis
Tel.: +49 2405 49936 233
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: [email protected]
Trefwoorden: Switches

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share