LANCOM OAP-310agn Wireless wint IT Innovation Prize 2009

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  18-03-2009
Trefwoorden: Lancom

LANCOM OAP-310agn Wireless wint IT Innovation Prize 2009
Access point OAP-310agn Wireless geprezen voor uitstekende antennetechnologie en 802.11n-functionaliteit

Amsterdam, 18 maart 2009 – LANCOM Systems heeft de IT Innovation Prize 2009 gewonnen voor zijn LANCOM OAP-310agn Wireless access point. LANCOM Systems ontving de prijs op CeBIT 2009. Een deskundige jury riep het access point voor buiten uit tot winnaar in de categorie ‘Storage/Networks’ voor zijn uitstekende antennetechnologie en WLAN-mogelijkheden via de nieuwe 802.11n-standaard. De jury bestond uit hoogleraren, wetenschappers, industriëlen en journalisten, en staat onder toezicht van het Duitse federale ministerie van Economie en Technologie.

De LANCOM OAP-310agn Wireless is het eerste WLAN access point voor buiten, dat de snelle IEEE 802.11n-standaard ondersteunt. Door de combinatie van ‘multipath’ zendtechnologie en antennes met polarisatiediversiteit kunnen de access points directionele radioverbindingen leggen. Hiermee is data te versturen met snelheden tot 100 Mbps, gebruikmakend van de eerste 802.11n-versie. In vergelijking: de gemiddelde DSL-snelheden zijn op dit moment ongeveer 16.000 Kbps.

Bedrijven kunnen de LANCOM OAP-310agn Wireless eenvoudig inzetten om breedbandnetwerken te creëren tussen gebouwen die op een behoorlijke afstand van elkaar liggen, bijvoorbeeld tussen het kantoor en de productielocatie. Het is zelfs mogelijk via het access point grote hoeveelheden data – zoals constructiegegevens voor mechanische ontwerpen – betrouwbaar en met hoge snelheid te versturen. Daarnaast kunnen organisaties met het access point tijdelijke bedrijfslocaties, zoals loodsen of logistieke gebouwen, integreren in het bedrijfsnetwerk. Dit is mogelijk in korte tijd en tegen lage kosten.

De LANCOM OAP-310agn Wireless is eveneens ideaal om het laatste-afstandsgedeelte naar bedrijven te overbruggen in industriële regio’s zonder DSL-dekking. Hiervoor kunnen organisaties een directionele radioverbinding creëren op basis van twee LANCOM OAP-310agn Wireless access points. Daardoor is het mogelijk om verbindingen met hoge bandbreedte te maken met het dichtstbijzijnde glasvezelnetwerk. Dit kan zelfs over afstanden van enkele kilometers.

De ‘Initiative Mittelstand’ (mkb-initiatief) reikte de IT Innovation Prize voor het zesde opeenvolgende jaar uit. Deze instantie geeft de prijs aan de meest innovatieve oplossing die vooral van grote waarde is voor mkb-organisaties om op de lange termijn IT-optimalisatie te bereiken en hun efficiency te vergroten.

####
Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Wenen, Caldaro (Italië), Barcelona en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.

Voor meer informatie:

LANCOM Systems GmbH
Michel Woudstra
Tel.: 010-892 01 63
E-mail: michel.woudstra@lancom.de

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: lancom@lvtpr.nl


Trefwoorden: Lancom

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share