LANCOM rust alle VoIP-routers uit met VoIP Media Proxy

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  26-06-2008
Trefwoorden: Lancom, Proxy

LANCOM rust alle VoIP-routers uit met VoIP Media Proxy

LCOS 7.5 optimaliseert communicatie tussen verschillende SIP-providers

Amsterdam, 26 juni 2008 – LANCOM biedt een kosteloze update aan van zijn besturingssysteem LCOS versie 7.5. Hiermee rust LANCOM al zijn VoIP-routers uit met zijn VoIP Media Proxy.

De Media Proxy lost een probleem op dat veelvuldig voorkomt bij VoIP-gesprekken gebaseerd op SIP. Als gesprekken worden doorverbonden tussen partijen die bellen via verschillende SIP-providers, komt er regelmatig door technische problemen geen verbinding tot stand, of de ene gesprekspartner hoort de andere niet. Dit komt vaak doordat providers en leveranciers niet de juiste aanpassingen, die nodig zijn voor naadloze communicatie hebben gedaan, of het SIP-protocol anders intepreteren– zoals het aanpassen van de doel-IP-adressen. De LANCOM Media Proxy lost dit probleem op door de poorten en IP-adressen in datapakketten aan te passen en speciale mediaeindpunten af te stemmen op doelnetwerken (bijvoorbeeld ARF-netwerken, interface en IP-adres). Gesprekken tussen abonnees met verschillende lijnen, zoals IP-PBX en SIP, zijn nu zonder verbroken verbindingen en storingsvrij op te zetten.

De Media Proxy biedt tevens een uiterst veilige omgeving voor lokale netwerken. Inkomende en uitgaande spraakdatapakketten worden bij de Media Proxu proxy tegengehouden. De Media Proxy routeert deze pakketten vervolgens naar de juiste verbinding. Alleen het mediaverkeer dat hoort bij geautoriseerde SIP-verbindingen, kan dan de router passeren. Het enige controlepunt dat van buitenaf zichtbaar is, is de LANCOM VoIP-router. Er zijn geen directe verbindingen naar apparatuur in het lokale netwerk, niet via SIP en niet voor spraakverkeer in RTP.

Meer informatie over LCOS versie 7.5 is te downloaden op de website van LANCOM: www.lancom.eu.

###

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.


Voor meer informatie:

LANCOM Systems GmbH
Jan Buis
Tel.: +49 2405 49936 233
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: [email protected]
Trefwoorden: Lancom, Proxy

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share