LANCOM WLAN Controllers met in-a-box hotspot dankzij nieuwe versie van LCOS

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  08-05-2008
Trefwoorden: Lancom, Lcos

LANCOM WLAN Controllers met in-a-box hotspot dankzij nieuwe versie van LCOS

Gratis update voucher-printen, scriptdistributie en 802.11n-ondersteuning

Amsterdam, 8 mei 2008 – De nieuwe versie 7.5 van het LANCOM-besturingssysteem LCOS voorziet in een brede reeks van nieuwe functies voor de LANCOM WLAN Controllers WLC-4006 en WLC-4025. LCOS 7.5 biedt onder meer een ‘in-a-box’ oplossing voor openbare draadloze internettoegang, nieuwe configuratiemogelijkheden voor draadloze LAN’s via scriptdistributie en ondersteuning van IEEE 802.11n.

De hotspot-functie is ook optioneel als standalone systeem beschikbaar zonder verbindingen naar extreme factureringssystemen of creditcardmaatschappijen. De toegangsinformatie in de vorm van een geprinte voucher is makkelijk te creëren: een standaard pc & printer en twee muisklikken zijn voldoende. Ook is het logo van de exploitant met één muisklik te integreren. De hotspot-functie is geïntegreerd in de WLC-4006 en is als optionele functie beschikbaar in de WLC-4025.

Een gecentraliseerde architectuur geeft de smart controllers van LANCOM duidelijke voordelen op het gebied van beschikbaarheid en het gebruik van IEEE 802.11n-access points. Zelfs als de controller uitvalt, blijft het WLAN operationeel. De 802.11n-technologie met datasnelheden tot boven 100 Mbps is probleemloos te integreren.

De combinatie van LANCOM WLAN Controllers met LCOS 7.5 biedt krachtige mechanismen voor scriptdistributie. Gecentraliseerde firmware maakt het mogelijk om alle access points in het netwerk te configureren en te onderhouden met LANCOM-controllers. Dat kan volledig automatisch. Deze configuratiemethode omvat protocolfilters, redirects, Advanced Routing & Forwarding en firmware-updates.

Ook in de integratie van nieuwe access points, radiokanaalselectie en de volledige monitoring van alle functionaliteit waaronder achtergrondscanning is volledig te automatiseren.

Rahul Bobba, Product Manager WLAN bij LANCOM Systems: "Met een instapmodel van netto 1.250 euro zijn op controllers gebaseerde netwerken nu een verantwoord alternatief voor kleinere bedrijven met een klein aantal access points of voor bedrijven die hotspot-diensten willen leveren.”

De WLC-4006 beheert standaard maximaal zes draadloze producten en optioneel maximaal twaalf. De standaardversie van de WLC-4025 beheert 25 access points met een optionele upgrade van 50 of 100 devices. De standaard WLC-4006 is beschikbaar voor 1.250 euro. De standaard WLC-4025 kost 5.499 euro (alle prijzen zijn exclusief BTW). De Public Spot-optie voor de WLC-4025 (voor een ongelimiteerd aantal access points) is beschikbaar voor 1.199 euro (excl. BTW).

Meer informatie over LCOS 7.5 is beschikbaar op www.lancom.eu.


Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid en Amsterdam. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.


Voor foto’s of meer informatie:

LANCOM Systems GmbH
Jan Buis
Tel.: +49 2405 49936 233
E-mail: [email protected]

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Gijs van Beek
Tel.: 030-656 50 70
E-mail: [email protected]


Trefwoorden: Lancom, Lcos

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share