LANDesk beschermt bedrijven tegen informatielekken

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  12-03-2008
Trefwoorden: Landesk

LANDesk beschermt bedrijven tegen informatielekken

LANDesk Security Suite 8.8 voorkomt dat werknemers met kritische bedrijfsinformatie op hun iPod het bedrijf uitlopen

Eindhoven, 12 maart 2008 – LANDesk Software, toonaangevend leverancier van geïntegreerde systemen en beveiligings- en procesbeheeroplossingen, lanceert versie 8.8 van de LANDesk Security Suite. Deze update is ontwikkeld om bedrijfssystemen nog beter te beveiligen. De suite-update bevat betere beveiliging tegen informatielekken van draadloze verbindingen, beter patchbeheer, anti-inbraaksoftware (Host Intrusion Prevention - HIPS) en overige upgrades gericht op bedrijfsnetwerken.


“Informatiediefstal is een veelbesproken beveiligingsonderwerp onder netwerkbeheerders. Ze liggen er ’s nachts zelfs wakker van, omdat het zo’n enorme impact heeft op organisaties”, zegt Rob Tinnemans, Regional Manager Benelux bij LANDesk. “Werknemers kunnen op hun USB-sticks, iPods en smartphones grote hoeveelheden bedrijfsinformatie een gebouw uitsmokkelen, zonder dat een organisatie daar zicht op heeft. Met deze nieuwe versie van ons beveiligingspakket bieden we onze klanten een extra beveiligingslaag bovenop de bestaande beveiligingsfunctionaliteit van de LANDesk Security Suite.”


De beveiliging tegen informatiediefstal in de Security Suite vermindert het risico dat bedrijfsgegevens onwillekeurig of opzettelijk het bedrijf verlaten. Nieuwe USB-encryptie en lees/schrijfbeveiliging geven netwerkbeheerders grotere controle over de overdracht van vertrouwelijke informatie. Het systeem kan zo worden ingesteld, dat de inhoud van media als USB-sticks, cd’s of dvd’s als ‘read only’ wordt aangemerkt. Beheerders zijn met de Security Suite eveneens in staat om voor een bepaalde groep binnen een bedrijf, voor een complete afdeling of bedrijfsbreed de informatie te versleutelen, die zij van een bedrijfscomputer op een USB-stick of andere media zetten.


De nieuwe toegangscontrole voor draadloze netwerken controleert op niet-geautoriseerde draadloze toegang, om zo ongeoorloofd dataverkeer te blokkeren. Eindnodes melden aan de centrale LANDesk-beheerserver welke draadloze NIC-toegangspoorten er op het bedrijfsnetwerk zitten. Application Blacklisting biedt beheerders de mogelijkheid applicaties te monitoren, die verschillende werknemers of afdelingen gebruiken. Hiermee worden de productiviteit en de veiligheid verhoogd. De beheerder kan verschillende zwarte lijsten van applicaties aanmaken en beveiligingspolicy’s toepassen op gebruikers en apparaten.


‘Whitelisting’ en bufferoverloopbescherming binnen LANDesk Host Intrusion Prevention (HIPS) beschermen desktops tegen malware die gebruikersgegevens ontvreemden. Een ‘leerfunctie’, bescherming tegen ‘stack & heap’-gebaseerde aanvallen en ondersteuning van alle grote externe antivirusleveranciers dragen bij aan de zeer uitgebreide functionaliteit van HIPS.


Verdere verbeteringen omvatten betere prestaties van de geïntegreerde antivirusoplossingen en gecentraliseerd beheer van Microsoft XP- en Vista-firewalls. Daarnaast is het patchbeheer verbeterd. In de suite is de LANDesk Process Manager geïntegreerd, waardoor het parallelle patchproces en verbeteringen aan de lokale planner (scheduler) automatisch gaan. Daarnaast biedt de Security Suite een grotere administratieve flexibiliteit door de ondersteuning van de beheerrapportages.


LANDesks Network Access Control (NAC) is een van de meest robuuste oplossingen op de markt. De NAC ondersteunt vier verschillende toegangsmethoden, zoals Cisco, DHCP, IPSec en 802.1X. Versie 8.8 bevat geautomatiseerde controle van netwerkvreemde desktops via de 802.1x-standaard voor netwerktoegang.


De verbeteringen aan de nieuwe LANDesk Security Suite zijn alle gebaseerd op het geautomatiseerde beheerplatform en zijn makkelijk te integreren met LANDesk Management Suite, LANDesk Server Manager en LANDesk Handheld & Embedded Device Manager. Daarnaast is LANDesk Management Suite 8.8 volledig integreerbaar met de onlangs gelanceerde LANDesk Management Gateway Appliance, de eerste LANDesk-toepassing voor het beheer van bedrijfssystemen die losgekoppeld kunnen worden van het lokale netwerk. Management Gateway Appliance biedt een eenvoudige configuratie-interface, automatische updatefunctionaliteit en systeemconfiguratie voor back-up en gegevensherstel.

Prijs & Beschikbaarheid
LANDesk Security Suite 8.8 is beschikbaar via LANDesk Expert Solution Providers (ESP’s).

###

Over LANDesk Software
LANDesk Software, onderdeel van Avocent, is leverancier van configuratie- en beveiligingsbeheeroplossingen voor desktops, servers en mobiele apparatuur. Het bedrijf helpt duizenden organisaties bij de eenvoudige inzet en het gebruik van end-to-end beheeroplossingen. LANDesk Software heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City in Utah (Verenigde Staten) en vestigingen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie: www.landesk.com

Over Avocent Corporation
Avocent Corporation (Nasdaq: AVCT) biedt oplossingen voor IT- en infrastructuurbeheer, waarmee bedrijven kosten kunnen besparen en het beheer van complexe IT-omgevingen kunnen vereenvoudigen en centraliseren. Voor meer informatie: www.avocent.com

Voor meer informatie:
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Sabine Lakerveld / Lianne Willemsen
Telefoon: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Landesk

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share