LANDesk breidt systeemmanagementsuite verder uit

Door: Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations  11-03-2008
Trefwoorden: Landesk

LANDesk breidt systeemmanagementsuite verder uit

Nieuwe versie van beheeroplossing ondersteunt nu ook het Apple Macintosh-platform

Eindhoven, 11 maart 2008 – LANDesk Software, toonaangevend leverancier van geïntegreerde systemen en beveiligings- en procesbeheeroplossingen, heeft LANDesk Management Suite 8.8 gelanceerd. Met deze nieuwe versie van dit belangrijke product kunnen klanten hun bedrijfssystemen veilig en makkelijk beheren. De nieuwe versie biedt onder meer tools voor real-time softwaredistributie, licentiemonitoring, alerting, provisioning en rapportages.

“LANDesk Management Suite versie 8.8 biedt verregaande automatisering die de softwaredistributiemogelijkheden sterk verbetert”, zegt Coby Gurr, Business Line Director bij LANDesk Software. “Features als de mogelijkheid om verschillende pakketten in een policy aan te bieden, een lokale scheduler en een software deployment portal zijn ontwikkeld om IT-managers te helpen bij een efficiënter beheer van softwaredistributie.”

Versie 8.8 omvat ook een nieuwe rapportagetool die de besparingen op bedrijfskritische IT-activiteiten in kaart brengt. Gurr: “Bedrijven vragen ons regelmatig naar tools die kostenbesparingen kunnen illustreren en inzicht geven in de return on investment. Deze nieuwe versie van LANDesk Management Suite biedt real-time analyses van activiteiten als softwaredistributie en de inzet van antivirus, antispyware, patches en meer. Wij zien dit als een belangrijke rapportagetool voor IT-afdelingen.”

De nieuwe versie van LANDesk Management Suite voorziet ook in betere mogelijkheden voor het monitoren van softwarelicenties. Zo kunnen beheerders het starten van applicaties op bepaalde groepen machines tegenhouden. Dankzij extra provisioning-mogelijkheden (met verbeterde Windows Vista-ondersteuning) kunnen gebruikers verder systemen en servers met één enkele taak installeren en configureren. De suite omvat nu meer dan honderd provisioning-templates die toegang geven tot optimale hardwareconfiguraties zoals geadviseerd door de leverancier.

Met het oog op de groei van het aantal Macintosh-systemen in bedrijven biedt de nieuwe versie van de suite ook betere mogelijkheden voor het beheer van Mac-systemen. “We zien een sterke groei in heterogene pc- en Mac-omgevingen. Deze oplossing helpt IT-afdelingen bij het vermijden van parallelle support- en beheerinfrastructuren”, zegt Rob Tinnemans, Regional Manager Benelux bij LANDesk.

Uitbreidingen in versie 8.8 van de LANDesk Management Suite zijn onder meer de volgende.

• Software License Monitoring – de mogelijkheid om toegang te weigeren op basis van groepen, producten of bestanden.
• Softwaredistributie – uitgebreider policybeheer, HTTP-authenticatie voor Windows-clients, mogelijkheid om als ingelogde gebruiker of als systeem te installeren.
• Local Scheduler – echte randomizer, nieuwe eventfilters voor besturingssysteem.
• Intel AMT 2.0-ondersteuning – volledige ondersteuning in Win 32-console.
• Provisioning – uitgebreidere Windows Vista-ondersteuning.
• Alerting – nieuwe schaalbare alerting-architectuur en gebruikersinterface.
• Macintosh – remote control viewer voor Macintosh.
• ROI-rapportages – Datacapture op verschillende LANDesk-acties; configureerbare kostenbesparingen per actie.
• Verbeteringen in het gebruiksgemak.

Beschikbaarheid
De oplossingen van LANDesk zijn verkrijgbaar bij LANDesk Expert Solution Providers.

###

Over LANDesk Software
LANDesk Software, onderdeel van Avocent, is leverancier van configuratie- en beveiligingsbeheeroplossingen voor desktops, servers en mobiele apparatuur. Het bedrijf helpt duizenden organisaties bij de eenvoudige inzet en het gebruik van end-to-end beheeroplossingen. LANDesk Software heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City in Utah (Verenigde Staten) en vestigingen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie: www.landesk.com

Over Avocent Corporation
Avocent Corporation (Nasdaq: AVCT) biedt oplossingen voor IT- en infrastructuurbeheer, waarmee bedrijven kosten kunnen besparen en het beheer van complexe IT-omgevingen kunnen vereenvoudigen en centraliseren. Voor meer informatie: www.avocent.com

Voor meer informatie:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Sabine Lakerveld / Lianne Willemsen
Telefoon: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Landesk

Contact Lammers Van Toorenburg Benelux Public Relations

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share